FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ DINAMO

Young Dinamo doar prin ziare și la TV » Cum arată, de fapt, "câinii" lui Bratu în Liga 1

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2018 08:50

”Câinii” anunță de ani buni promovarea masivă a tinerilor români în primul ”11”, dar în acest sezon roș-albii au început cu mai mult de un jucător U21 în primul 11 în doar două partide din 7.

Cu toate că managementul dinamovist a anunțat la începutul sezonului o strategie bazată preponderent pe jucători români și tineri, realitatea primelor 7 etape scurse din această stagiune arată că Florin Bratu nu pune mare preț pe puștii din lot. 

În 5 dintre cele 7 meciuri jucate de Dinamo în campionat, antrenorul de 38 de ani a titularizat un singur jucător U21. Adică cel pe care regulamentele FRF îl cer obligatoriu pe teren. În rest, nimic! 

I-a băgat cu granzii

Culmea, Florin a aruncat în luptă mai mulți copii fix în meciurile considerate foarte grele, în care șansele ca un tânăr să clacheze sunt infinit mai mari. 

Dinamo a avut în partidele cu ultimele două campioane ale României, Viitorul și CFR, câte 4 jucători U21 în garniturile de start! Cu echipa lui Hagi, bucureștenii au câștigat, 1-0, dar CFR-ul a demontat trupa roș-albă: 3-1.

"Trăim vremuri de construcție, trebuie să îmbinăm jucătorii cu experiență cu cei pe care îi vom lua de la Academie. Jucătorii cu experiență trebuie combinați cu cei tineri, care mai sunt împrumutați în primele două ligi din România, și, desigur, cu cei din propria pepinieră"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

Un singur tânăr transferat

Al doilea cel mai titrat club din istoria României a dezamăgit crunt sezonul trecut, când a ajuns să se lupte la "grupa mică", cu "piticii" din play-out. Pentru a cosmetiza eșecul, conducătorii "câinilor" au promis prin intermediul tuturor canalelor media: "E momentul zero. Vom reconstrui cu jucătorii români tineri și talentați pe care îi avem. Vor veni înapoi și fotbaliștii împrumutați la alte echipe și vom forma o trupă tânără care să crească de la meci la meci". Adică " New Dinamo". 

Proiectul despre care suflarea alb-roșie aude de prin 2013, de când Negoiță a ajuns în Ștefan cel Mare. În fiecare an echipa înșală așteptările fanilor și șefii ies și anunță un nou sezon în care clubul va fi reconstruit în mare parte pe fotbaliști crescuți în propria Academie.

O altă dovadă clară că declarațiile în spiritul "New Dinamo" sunt bune doar pentru imagine și PR este campania de transferuri din această vară: Dintr-un total de 6 fotbaliști aduși de "câini", unul singur este român eligibil U21, Deian Sorescu. 

"De când e Negoiță, au fost nu știu câte «New Dinamo». S-a greșit atunci, cu Mircea Rednic. Echipa începuse să joace, se construia ceva, putea crește în acel moment"
Claudiu Vaișcovici, fost atacant Dinamo

"Nu vor fi aduşi jucători liberi din străinătate de data aceasta, 90 la sută vor fi tineri. Clubul trebuie să se autosusţină financiar, adică să cheltuiască cât produce"
Alexandru David, președinte Dinamo

Cu câți jucători U21 a început Dinamo meciurile

Etapă Meci Jucători U21 titulari
1 Dinamo - FC Voluntari 2-1 Moldoveanu
2 FCSB - Dinamo 3-3 Sorescu
3 Gaz Metan - Dinamo 3-2 Moldoveanu
4 Dinamo - Viitorul 1-0 Ciobotariu, Olteanu, R. Grigore, Sorescu
5 CFR - Dinamo 3-1 Ciobotariu, Olteanu, R. Grigore, Sorescu
6 Dinamo - Hermannstadt 2-1 R. Grigore
7 CSU Craiova - Dinamo 3-0 R. Grigore

Jucători eligibili U21 2018/2019

Nume Vârstă Post Meciuri/goluri
Eșanu 20 ani portar -/-
Ehmann 18 ani stoper -/-
D. Ciobotariu 20 ani stoper 2/-
R. Grigore 19 ani stoper 4/-
Vl. Olteanu 22 ani fundaș stânga 2/-
Sorescu 21 ani mijlocaș dreapta 6/1
Târcoveanu 21 de ani mijlocaș central 1/-
R. Moldoveanu 19 ani atacant 6/1
Neicuțescu 19 ani atacant 1/-

Au scăpat de 3 tineri

În această vară, "câinii" au renunțat la 3 fotbaliști tineri, pe care clubul îi anunța ca mari talente. E vorba de stoperul Constantin Dima, 19 ani, lăsat liber de contract, închizătorul Alin Dudea, 21 de ani, împrumutat la Târgoviște, și mijlocașul Ion Gheorghe, 18 ani, împrumutat la FC Voluntari. 

David l-a tăvălit pe Mirel

Selecționerul U21, Mirel Rădoi, a intrat în colimatorul "câinilor" după ce acesta nu a chemat la lot niciun fotbalist din Ștefan cel Mare: "Ne gândim serios să-i plătim lui Rădoi un consult la oftalmologie! Nu se poate să nu convoci pe nimeni de la Dinamo, în condițiile în care ai venit la toate meciurile lui Dinamo și ai văzut calitatea tinerilor! Sângele apă nu se face, asta am înțeles, iar să înlocuim roș-albastrul acum cu alte culori e destul de complicat", a tunat președintele lui Dinamo, Alexandru David. Dar discursul acestuia nu l-a impresionat pe Bratu, care a continuat să mizeze pe "bătrâni" la Dinamo! 

Ce se întâmplă cu Ehmann?

Florin Bratu l-a adus la Dinamo în martie pe fundașul central Marco Ehmann, 18 ani. De atunci și până acum, stoperul n-a bifat nicio secundă în tricoul "câinilor". În primele luni la Dinamo, fundașul cu dublă cetățenie, româno-germană, a avut probleme cu actele, fiind adus din Germania, iar acum, când acestea s-au rezolvat, nu este luat în calcul de Bratu.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (24)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  07 Septembrie 2018, 12:24
Postat de cpt.ahab pe 06 Septembrie 2018, 11:28

Așa este. Popescu este singurul punct fix al unei apărări în care se tot improvizează, meci de meci. Este o clară lipsă de profesionalism. Fundașii centrali trebuie să constituie un cuplu sudat, trebuie să se înțeleagă perfect, pentru că în zona lor toate greșelile pot fi fatale. Or, Bratu tot caută și caută formula magică în plin campionat, manifestând o preferință anume pentru grecul lent și plafonat. Popescu face și el ce poate, în astfel de condiții, "beneficiind" și de ajutorul presei brânzite care-i scoate în relief numai erorile, chiar și în condițiile unui joc bun. Ultimul titlu l-am luat acum 11 ani, cu Moți și Radu Ștefan în centru, jucători foarte tineri la vremea respectivă. Așadar, îți trebuie curaj și pricepere, ca să poți obține rezultate bune și cu tinerii.

Corect. Uite, chiar vrei sa faci o chestie ? joci cu Ehmann si Ciobotariu meci de meci 2 ani de zile. 2 ani nu o sa castigi nici un trofeu dar peste 3 ani o sa ai un cuplu de fundasi centrali foarte bun. E o strategie. Daca 2 ani doar faci experimente si permutari peste 3 ani tot nu vei fi castigat nimic si nici un cuplu sudat de fundasi centrali nu vei avea. Pana la urma playoutul ala in care a fost timp sa se testeze foarte multe practic nu a ajutat cu nimic. in aparare avem 1/4 puncte fixe fata de ce am avut in playout, mijlocasii centrali amandoi sunt adusi de curand. In atac unde permutarile au fost cele mai putine treaba a mers cel mai bine, dovada ca avem al 3lea atac din campionat.

rocky2
rocky2  •  06 Septembrie 2018, 22:04
Postat de costir pe 06 Septembrie 2018, 10:01

Delorge, fundasul dreapta care are 20 de ani de ce nu e luat in considerare?

Asta nu se pune, nu e roman! Asa le-a zis ciobanul sa scrie, doar de ai nostri!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  06 Septembrie 2018, 15:05

@Costir Delorge deocamdata nu e bun de nimic!Slab la aparare,centrari in balarii in atac!E "fratele"lui Olteanu!Corbu e foarte bun!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close