FOTBAL  »  Superliga  »  TURCIA

EXCLUSIV „Miroase a cadavre și pe străzi vezi doar moloz, organe și sânge” » Fostul angajat de la FCSB a pierdut totul în cutremurele din Turcia și acum povestește momente terifiante

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 09:54 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2023 11:21

Ex-colaborator al lui Marius Șumudică și fost „secund” la FCSB, Yuksel Yesilova (51 de ani) trăiește clipe de groază în Turcia, acasă, la Adana: „Aveam și eu aici două apartamente și un spațiu comercial. Acum e totul jos! Nici nu le mai găsesc, nu mai găsesc strada unde erau, nimic".

- Te salut, Yuksel! Ce faci? Cum ești?
- Îți mulțumesc că m-ai sunat, mă bucur să te aud, românii mi-au rămas la suflet. Sunt aici, în Adana, ajut cum pot, fac tot ce pot. Apropiații îmi tot spun să plec, dar nu pot să-mi las frații, prietenii, poporul, la greu. Stau și ajut cum pot.

- Cum e situația acolo dincolo de ce vedem noi la TV?
- Frate, e foarte greu, crede-mă că în cuvinte e foarte greu să te fac să înțelegi exact prin ce trecem. La voi am văzut că se vorbește despre 36.000 de oameni morți, poate mai mult. Crede-mă că numărul e mult mai mare! E groaznic.

- Te-a prins acolo această tragedie?
- Nu, nu. Lucrez la Agri 1970 Spor, orașul Ağrı e aproape de granița cu Armenia, e departe, vreo 1.000 de kilometri, dar imediat după primul cutremur am venit aici.

- Imaginile de la TV sunt greu de acceptat, realitatea e chiar mai rea?
- Teribil! Nu-ți poți imagina. Pe stradă nu vezi nimic altceva decât mormane de moloz, sânge și miroase îngrozitor a cadavre. Uite, îmi vine să plâng când îți spun aceste lucruri. Ce tragedie trăim! Nu am plâns atât în viața mea, acum nu pot decât să ajut cu mâinile astea pe care le am și să plâng. Frate, e foarte greu!

+6 FOTO

Yuksel Yesilova: „Mi-am pierdut două apartamente și un spațiu comercial"

- Aveai ceva proprietăți acolo?
- Da, dar ce mai contează... La câți oameni și-au pierdut viața. Aveam două apartamente și un spațiu comercial, care nu era închiriat. Acum e totul jos! E căzut! Nici nu le mai găsesc, nu mai găsesc strada unde erau, nimic! Am căutat preț de câteva zile, dar nu mai e nimic. Nu se poate așa ceva. Să nu-mi mai găsesc casa, strada, locul unde aveam ceva! Azi e totul la pământ, distrus. O să-ți trimit o poză cu orașul Kahramanmaraş, unul dintre mai afectate, înainte și după acest teribil eveniment. Nu-ți vine să crezi, e distrus tot!

- Ce vei face mai departe?
- Nu plec de aici! Stau și ajut cât pot. E greu, e foarte greu, dar stau aici să ajut cât pot. Nu se poate așa ceva, asemenea tragedie! Să vezi tot jos, atâția oameni care și-au pierdut familii și tot ce aveau. Ca și mine, care, din fericire, am pierdut doar bunuri, toți cei ce au supraviețuit încep o viață nouă, nu avem altceva de făcut.

„Miroase a cadavre și pe străzi vezi doar moloz, organe și sânge” » Fostul angajat de la FCSB a pierdut totul în cutremurele din Turcia și acum povestește momente terifiante
Yuksel Yesilova

- Aveți în continuare nevoie de mult sprijin...
- Au venit români care să ne ajute, vă mulțumim pentru tot! E foarte frig seara, ziua ne mai descurcăm cum putem, dar noaptea e teribil. E frig, e greu să vezi ceva. Sperăm ca oamenii să vină în continuare, umăr la umăr cu noi, să putem să salvăm ce mai e de salvat. Sper să audă cât mai multă lume acest strigăt al nostru, al celor care suntem aici. E greu! Avem nevoie de ajutor! 

36.000 de morțis-au înregistrat oficial până acum după cutremurul devastator din Turcia și Siria

Nu credeam că după tot ce-a fost în lumea asta, pandemie și război, mai vine și această tragedie. Mă rog să fim puternici și să trecem peste acest eveniment teribil.
Mă doare ceea ce văd, plâng și voi plânge mult timp. Nu știu cine a greșit să fie o asemenea nenorocire asupra noastră. E dificil de acceptat și va rămâne o mare tragedie a istoriei.

-Yuksel Yesilova

Cine e Yuksel Yesilova?

A venit în România în 2006, când a lucrat ca antrenor secund la Poli Timișoara. A mai trecut prin România pe la cluburi ca Sportul, U Cluj, FCSB, Ceahlăul, Petrolul, Astra, Dinamo, Rapid și Gloria Buzău, la ultima până la final de 2021. În prezent, este „principal" la Agri 1970 Spor, locul 9 în Liga a 4-a turcă. 

Citește și: 

Arsenal - Manchester City, derby de titlu în Premier League » Echipele probabile + cote

Panduru, șocat de recordul din PSG - Bayern: „Cu mijlocul ăsta poți să bați?!” » Cine e cel mai tânăr jucător din istoria fazelor eliminatorii ale Ligii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
albu
albu  •  15 Februarie 2023, 13:52
Postat de tristan pe 15 Februarie 2023, 11:26

Mda..urat...nici nu știi să zici unor oameni care trec prin așa ceva...urate vremuri trăim

Par vremurile din urma...

tristan
tristan  •  15 Februarie 2023, 11:26

Mda..urat...nici nu știi să zici unor oameni care trec prin așa ceva...urate vremuri trăim

Vezi toate comentariile (2)
Comentează