FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Zeljko Kopic, primele impresii din București: „Prețuri ca la Zagreb”. Ce duce familiei de Crăciun, din România

Zeljko Kopic
Zeljko Kopic

Articol de , - Publicat luni, 25 decembrie 2023 12:10 / Actualizat luni, 25 decembrie 2023 12:37

Antrenorul croat al lui Dinamo a povestit care a fost impactul României asupra sa și ce a sesizat în Capitală după primele săptămâni petrecute aici. Zeljko Kopic a dezvăluit că a dus bomboane familiei de Sărbători

Kopic, 46 de ani, a venit la Dinamo București cu gândul că va reuși să salveze echipa de la retrogradare. Antrenorul croat i-a călcat pe urme lui Ovidiu Burcă, 43 de ani, cel care a promovat echipa în Liga 1, dar nu a mai avut pe prima scenă, la primul său sezon ca tehnician la acest nivel, succesul din eșalonul secund, astfel că s-a despărțit de "haită" la finele lunii noiembrie.

Kopic a sosit în România pe 1 decembrie, a preluat echipa din mers, a încheiat 2023 fotbalistic cu două victorii, 2-0 cu FC Botoșani și 1-0 cu FC Voluntari, care au energizat suflarea dinamovistă.

Înaintea plecării spre Zagreb, unde va petrece Sărbătorile alături de familie, Zeljko a oferit un interviu special Gazetei Sporturilor în care a vorbit despre intențiile sale la Dinamo, dar și despre viața sa personală. În primul episod al dialogului, croatul a povestit ce hobby-uri și pasiuni are, printre altele. Mai departe, Kopic a relatat dinamoviștilor ce va face de Sărbători și a făcut o incursiune în amintirile sale.

Descoperiți-l pe Zeljko Kopic! Cealaltă față a antrenorului dinamovist: „Sunt pasionat de șah”. E fan Jack Nicholson + ce opinie are despre vicii
DINAMO
Descoperiți-l pe Zeljko Kopic! Cealaltă față a antrenorului dinamovist: „Sunt pasionat de șah”. E fan Jack Nicholson + ce opinie are despre vicii

Zeljko Kopic, primul impact cu Bucureștiul: „Nu am condus prea mult, de aceea mi-a fost bine”

- Mister, ce ați observat la România, la București, în afara fotbalului?

- Am venit de foarte puțin timp... Primul contact, totul în jurul meu este drăguț, toată lumea se comportă frumos, politicos, ceea ce pot spune și despre români, că sunt oameni faini. Am găsit acea conexiune... București este un oraș mare, cu trafic, cu multe mașini, dar până acum totul este bine și pozitiv.

10echipe a adunat croatul în carieră: NK Lucko, Cibalia, NK Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk Split, Pafos, Dinamo Zagreb (șeful academiei), Dinamo Zagreb (principal), Botev Plovdiv și Dinamo București

- Cum vă descurcați cu stresul din trafic?

- Nu am condus prea mult, de aceea mi-a fost bine (râde). Dacă vrei să trăiești în București, atunci trebuie să te adaptezi, e normal, este un oraș mare.

- Prețurile sunt mai mici ca în Croația dumneavoastră?

- Similare. Așa cred eu.

- Când am mai vorbit în anii precedenți cu diverși fotbaliști croați, ei spuneau că prețurile erau mai mari la Zagreb.

- OK, poate că nu am verificat eu prea bine. Dar în 2-3 restaurante în care am fost, prețurile mi s-au părut la fel ca la Zagreb. Nu știu exact la detaliile de zi cu zi, ale vieții cotidiene, n-am apucat să verific.

Crăciunul dinamovistului: „Am ieșit un pic prin București, am luat câteva cutii de bomboane cu ciocolată”

- Cum veți sărbători cu familia de Crăciun?

- Cu familia, acasă, vom fi împreună. Între Crăciun și Revelion mă voi revedea și cu câțiva prieteni, dar voi rămâne conectat la viața de la Dinamo, nu pot să-mi închid telefonul, trebuie să fiu în legătură zilnic cu președintele sau cu oricine din club. Sunt momente în care trebuie să lucrezi la alte lucruri din afara terenului, la care trebuie să facem îmbunătățiri.

- Visați la acea zi în care să puteți închide telefonul mobil, să nu depindeți și de el?

- Nu mă gândesc la asta. În ziua de azi, oricine are nevoie de telefon. Nu poți fi parte din chestia asta, din fotbal, fără conexiuni, fără telefon, fără internet. E prea important.

- Ați pregătit cadouri pentru familie de Crăciun?

- Da, da, am ieșit un pic prin București, am luat câteva cutii de bomboane cu ciocolată, ceva de aici.

Preferații lui Zeljko Kopic: de la Maradona la Boban și Suker, de la Van Basten la Hagi și Belodedici

- Vă aduceți aminte de un cadou frumos din copilărie?

- În timpul copilăriei, sunt diverse jucării, dar fotbalul a fost mereu cel mai important pentru mine, așa că sigur trebuie să menționez diverse mingi de fotbal primite. A fost pasiunea mea.

- Ați avut un jucător preferat în copilărie?

- Clar, Maradona. De-a lungul anilor, au fost Romario, Ronaldo, câțiva jucători croați, toți pe stilul ofensiv, care să dea goluri, numere 10. Mi-au plăcut și Van Basten, fotbalist de top, Boban, Suker, care au făcut atât de multe pentru țara noastră.

- Inclusiv au eliminat România de la Coupe de Monde în 1998, ultimul meci al nostru la un Mondial.

- Au făcut atât de multe pentru fotbal, au deschis drumul unor performanțe recente remarcabile, locul 2, respectiv 3, la ultimele turnee de Mondial. Croația e excelentă, mai nou.

- Vă aduceți aminte dacă ați văzut meciul direct în 1998?

- Da, știu că a fost 1-0 pentru Croația. Mi-aduc aminte că România în acei ani avea o echipă excelentă, cu Hagi și cu ceilalți. Mi-aduc aminte și de Belodedic, care a jucat la Steaua Roșie Belgrad și era un fundaș de top. Mă bucur că România s-a calificat din nou la un Mondial, sper să poată reedita performanțele din trecut.

Clar, am fost trist când am auzit vestea morții lui Diego Maradona, toată lumea a fost tristă. Dar când ai acel stil de viață... Nu este ușor să ai acel stil de viață și să te aștepți că totul va fi în regulă. E păcat că un astfel de om și-a încheiat viața atât de rapid. A fost alegerea lui de a trăi astfel, e păcat, dar asta e viața
Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Dennis Politic și amintirile sale de Crăciun: „Părinții mi-au zis adevărul. Și nu am fost supărat deloc”
DINAMO
Dennis Politic și amintirile sale de Crăciun: „Părinții mi-au zis adevărul. Și nu am fost supărat deloc”
Ce-i al lui e al lui! Zeljko Kopic este maestru în ceea ce privește un detaliu de la Dinamo
DINAMO
Ce-i al lui e al lui! Zeljko Kopic este maestru în ceea ce privește un detaliu de la Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mirstelistu
mirstelistu  •  26 Decembrie 2023, 13:55

Duce familiei de Craciun foamea de la dunamo si clatite

Vezi toate comentariile (1)
Comentează