FOTBAL  »  Superliga  »  U15

Zeno Bundea o amenință cu judecata pe arbitra pe care a agresat-o: „Nu a avut curaj să jure pe Biblie”. Reacția femeii

Zeno Bundea, foto: Bihon.ro
Zeno Bundea, foto: Bihon.ro

Articol de - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 12:30 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 13:03

Antrenorul Zeno Bundea (43 de ani), fost jucător la Universitatea Craiova, FC Național și Rapid, a fost suspendat ieri pentru 18 jocuri și a primit o penalitate de 1.500 lei, după ce a agresat o arbitră în timpul meciului pe care echipa lui de juniori U15 Zenit Fotbal Oradea l-a disputat pe 20 septembrie cu LPS Oradea.

Zeno Bundea nu se împacă cu decizia dictată de Comisia de Disciplină din cadrul AJF Bihor. 

„Voi face recurs și mă gândesc să o acționez în instanță pe arbitra Jozefinne Schuster, pentru că s-a demonstrat la Comisie că nu am lovit-o, așa cum a scris ea în raport. 

Nicio persoană din cele audiate, inclusiv una dintre asistente, nu a văzut ceea ce a declarat domnișoara, că i-am dat vreo palmă și că am lovit-o cu brațul în piept. Deci, a mințit. Eu am fost suspendat pentru bruscare, nicidecum pentru lovirea arbitrului. Dacă aveau confirmare de la cineva că am lovit-o m-ar fi exclus din viața sportivă", a declarat fostul fotbalist pentru GSP.ro.

Zeno Bundea, suspendat pentru bruscarea arbitrei 

Potrivit AJF Bihor, Zeno Bundea a fost suspendat 12 etape pentru bruscare, conform art. 65/b din Regulamentul disciplinar FRF, sancțiune la care s-a mai adăugat un spor de șase etape pentru circumstanţe agravante, în baza art. 43/6b.

Zeno Bundea neagă și faptul că a bruscat-o pe arbitră, dar a recunoscut în fața Comisiei că și-a ieșit din minți și că a înjurat-o. „Nu a fost bruscare. Am pus mâna în fața ei și am dat-o la o parte, dar n-a fost vorba de bruscare sau de împingere. Ei au găsit portița asta ca să-mi dea o suspendare cât mai mare. Mi se pare enorm 18 etape. Parcă am omorât pe cineva. Nu știu care sunt interesele".

Zeno Bundea a venit cu Biblia la Comisie

Antrenorul a recurs la un gest prin care a încercat să-și demonstreze nevinovăția în fața completului de judecată. 

„Am adus Biblia la Comisie și i-am spus arbitrei: «Dacă tu pui mâna pe Biblie și spui că te-am lovit atunci eu nu mai am nimic de zis și accept orice». Și nu a avut curaj să pună mâna pe Biblie. Eu am pus mâna pe Biblie și am spus: «Domnișoară, uite, eu recunosc greșelile mele, că mi-am ieșit din minți și că te-am jignit, că am avut un comportament, poate, neadecvat, dar nicidecum că te-am lovit». Aș fi recunoscut dacă o loveam. Eu sunt credincios și merg la biserică. Dumnezeu le întoarce și le arată la toți în funcție de cum sunt".

Zeno Bundea suspectează că arbitra este manipulată: „I-am spus frumos: «Nu e bine ce faci. Probabil, ești împinsă de cineva și vrei să-mi faci rău. Nu știu de cine și de ce, dar totul se va întoarce împotriva ta, pentru că minți. Adevărul iese întotdeauna la suprafață!» Nu accept să-ți bat joc de mine, de munca mea și a copiilor. Chiar așa am ajuns? În ce țară trăim, oameni buni? Am câștigat și eu trofee ca fotbalist. Am jucat lângă Lupu, lângă jucători enormi".

Zeno Bundea o amenință cu judecata pe arbitra pe care a agresat-o: „Nu a avut curaj să jure pe Biblie”. Reacția femeii
Jozefinne Schuster, arbitra care îl acuză pe Zeno Bundea că a lovit-o / Sursă foto: Facebook

Zeno Bundea o acuză pe arbitra Jozefinne Schuster de mărturie mincinoasă

Zeno Bundea susține că va lupta pentru a-și repara imaginea și ia în calcul să o dea în judecată pe arbitra pentru „mărturie mincinoasă". 

„Lucrurile nu vor rămâne așa. Toată lumea mă oprește pe stradă și mă întreabă: «Băi, Zeno, ai ajuns să bați fete, să bați arbitre?» După recurs mă voi decide dacă o dau în judecată pe domișoara Jozefinne Schuster, pentru că m-a denigrat în presă. Mi-a adus un prejudiciu moral și de imagine. Plus financiar, pentru că voi avea, probabil, pierderi în club, deoarece unii părinți vor zice: «Nu duc copilul la Zeno Bundea, care e recalcitrant». Are o mărturie mincinoasă în acte. A scris în raport că am lovit-o, iar la comisie s-a dovedit că nu am lovit-o. Nu știu care e interesul ei. E o domișoară de 23 de ani, cam arogantă, care mi-ar putea fi copil", a declarat antrenorul, care s-a arătat dispus să meragă cu arbitra la detectorul de minciuni.

Zeno Bundea afirmă că este susținut părinții juniorilor săi: „Părinții care au fost la meci, unii cu funcții în poliție și în alte instituții importante din oraș, au spus că vin martori dacă voi intenta proces împotriva arbitrei. Nu cred că vine un polițist să mintă în instanță pentru Zeno Bundea".

Masculul a subordonat femela
EDITORIAL
Masculul a subordonat femela

Arbitra agresată: „Aș merge cu el la detectorul de minciuni"

Arbitra Jozefinne Schuster (23 de ani) a comentat râzând episodul cu Biblia și a spus că ar merge la detectorul de minciuni: „Domnul Bundea a venit cu Biblia în buzunarul de la geacă și a pus-o pe masă în timp ce vorbeam eu. A început să se crizeze, să se agite. N-a avut răbdare să termin eu de vorbit, să vorbească cu calm, să nu mă întrerupă. Spunea că el e om credincios, al lui Dumnezeu. A pus mâna pe Biblie, că jură, că să o fac și eu. Nu l-am băgat în seamă. A încercat foarte multe, să mă influențeze psihic".

Nu-mi vine să cred că sunt amenințată cu judecata. «Ți-ai pierdut dreptul de a fi bărbat, dar să continui astfel este de necrezut». Domnul Bundea s-a jurat cu mâna pe Biblie că nu m-a atins, că nu a pus mâna pe mine. Cu cât curaj să te uiți în ochii mei și să faci așa ceva?
- Jozefinne Schuster, arbitru

Arbitra Jozefinne Schuster a continuat: „Colega mea a susținut că a văzut lovirea în piept și că m-a prins ca să nu cad, pentru că mă dezechilibrasem și cădeam pe spate. Observatorul a zis că nu a văzut lovirea pentru că era pe partea cealaltă a terenului, departe, dar a intrat pe teren și a auzit toate jignirile și amenințările și tot ce s-a întâmplat la vestiare. Domnul Dianu, de la gazde, a spus că nu a văzut lovirea peste față, dar că a văzut bruscarea în piept. E vorba de percepția fiecăruia. Eu am scris raportul acolo, imediat după incidente, nu am stat să inventez după o zi, două, trei. Le-am spus și membrilor comisiei că nu am nimic de câștigat pentru că am scris că antrenorul Zeno Bundea mi-a dat o palmă și că m-a lovit cu brațul în piept. Din contra, mai mult acest caz îmi face rău".

Jozefinne Schuster a mai spus: „Singura problemă care îl mustră pe domnul Bundea e că am luat atitudine împotriva lui. Puteam să nu-l bag în seamă și să-mi fie frică și nu mai eram aici, nu mai era nicio comisie. Eu rămâneam cu înjurăturile și raportul era gol. Toată lumea vrea să se schimbe fotbalul la nivel județean, și când vine un arbitru, mai ales de gen feminin, hopa!, se spune că arbitri sunt vai de ei, că trebuie bătuți".

Citește și:

Scandal de proporții! O arbitră acuză un fost fotbalist român: „Mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept” + Varianta bărbatului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
risc_mix
risc_mix  •  29 Septembrie 2021, 22:46
Postat de risc_mix pe 29 Septembrie 2021, 22:03

***

Ba, nu va suparati dar cel care mi-a cenzurat comentariul este un mare ***. N-are discernamant, un *** Pai sa cenzurezi un comentariu absolut decent, fara nimic jignitor sau ofensator mi se pare un caz medical. Stiu ca nu va aparea nici asta(de data asta pe buna dreptate, de acord) dar v-am zis-o sa ma racoresc. Nu va e rusine ba progresistilor, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

petrep
petrep  •  29 Septembrie 2021, 22:37

se pare ca singura care "a vazut" lovirea e colega ei, a "domnisoarei" arbitru. Nici o surpriza, femeile mereu se sustin una pe alta in minciuna. La ce limbaj are (si ce "idei" emana) in declaratiile pe care le da, chiar arata ce e cu adevarat: o infumurata habarnista. Normal ca i-au dat lui Bundea pedeapsa aceea aberanta, ne aliniem la dublul standard cu care se judeca si in Occident litigiile barbat/femeie. Au reusit feministele sa acapareze media (se intampla si la romani, usor usor) asa ca pot influenta opinia publica intr-un hal fara de hal. Vai de capul lor, generatiile viitoare de barbati spalati pe creier...Zeno Bundea, prea slab sa fii sa n-o dai in judecata!

risc_mix
risc_mix  •  29 Septembrie 2021, 22:03
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 29 Septembrie 2021, 21:52

Da, ca nu ar trebui sa se bage la sporturi de barbati. Care e scopul? Sa isi faca liga de femei, sa arbitreze acolo.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează