FOTBAL  »  LIGA 2  »  MINAUR BAIA MARE

A jucat în Germania și face o comparație cu România: „Nu e deloc țara perfectă ca străin”

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 19:09 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 19:40

Senad Jarovic, vârf de 25 de ani la Minaur Baia Mare, a jucat în Germania, după care a venit la Petrolul. A acordat un interviu lipsit de inhibiții în care a făcut o comparație între nemți și români. 

„Eu sunt născut și crescut în vestul Germaniei, în Westfalia, dar din părinți bosniaci. Cunosc bine și Germania, și Bosnia. Românii sunt mai apropiați ca mentalitate de bosniaci, de Balcani, atât oamenii, cât și mâncarea, dar unele orașe au imagine de Occident.  Poate un pic Baia Mare e un oraș mai frumos, dar Ploieștiul are ceva al său și avantajul de a avea Bucureștiul aproape. Nu vreau să fac comparații. 

Am prieteni buni la Ploiești, joacă la Petrolul, olandezul Meijers și româno-portughezul Huja. În România este ușor să-ți faci prieteni. Românii sunt deschiși, sunt prietenoși, și străinii care ajung aici devin la fel, dacă nu sunt deja.  Dacă nu sunt multe diferențe între români, în schimb sunt între români și cei din Occident. Românii sunt mult mai deschiși, mai calzi, germanii sunt fiecare pentru el, mult mai închiși.  

OK, da, Germania are o structură extraordinară, când nemții muncesc, muncesc, nu se joacă. Dacă un neamț spune că vine luni la ora 12:00, atunci poți să-ți fixezi ceasul după el. Dacă un bosniac spune că vine luni, înseamnă: «Poate luni, poate miercuri…». Românii? «Poate luni. Sigur marți!». Poftim, l-am întrebat pe un român, pe la început, ce înseamnă aici «Sută la sută». Știi ce mi-a răspuns? Înseamnă «poate»!

Cred că e cea mai bună traducere pentru români.  Mie îmi plac românii așa cum sunt. Serios. Stilul balcanic. Apreciez sufletul românilor, contează mai mult. 

Germania, de exemplu, nu mai e atât de perfectă pe cum credeau sau cred toți. Germania este o țară cu mulți străini, care nu mai sunt atât de bine primiți acolo”, a explicat Senad Jarovic. 

Ce nu îi place la români: „Am fost luați la rost: «Catastrofă! Ce-ați făcut?! Bla bla bla»”

„Uneori, sunt ca bosniacii. Când merg la stadion, sunt prea pesimiști, negativi, înjură prea mult. Tipic mentalitate balcanică. Și în Germania, în Danemarca te înjură, dar nu tot timpul. Aici, dacă bați 2-0, te întreabă: «De ce nu ai învins cu 3-0?». Am avut o perioadă la Petrolul Ploiești cu 12 victorii la rând, după care am făcut 0-0 acasă cu Buzăul. Doamne, ce a putut să fie! Am mers să salutăm oamenii din peluză, am fost luați la rost: «Catastrofă! Ce-ați făcut?! Bla bla bla». Dar mie îmi place aici! Serios. Și când e iureș”, a explicat Senad Jarovic, vârful de 25 de ani de la Minaur Baia Mare pentru Libertatea

S-a luat de Dorinel în direct: „Data viitoare o să vă cerem voie, domnule Munteanu!”

Noii șefi de la Dinamo, gata de primul derby cu CSA Steaua: „De asta sunt convins. I-am văzut pe băieți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
boierasul
boierasul  •  10 Aprilie 2023, 15:26
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Aprilie 2023, 22:58

...da ce ai ma postac pliurd ?...nu ti vezi de casa ta ?...ha,ha,ha ...e vorba de fotbal ...nu citesti pana la sfarsit prostul baltii ...unde ai vazut scor de 0-0 la handbal ?

La Fcsb)))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Aprilie 2023, 22:58
Postat de boierasul pe 09 Aprilie 2023, 22:27

Ai înțeles in"gura")) era vorba despre handbal)). Pun pariu că nu ai citit decât titlul))

...da ce ai ma postac pliurd ?...nu ti vezi de casa ta ?...ha,ha,ha ...e vorba de fotbal ...nu citesti pana la sfarsit prostul baltii ...unde ai vazut scor de 0-0 la handbal ?

boierasul
boierasul  •  09 Aprilie 2023, 22:27
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Aprilie 2023, 20:21

...omul ne spune prin cuvintele lui ca adevaratii fotbalisti nu sunt in Ro ...ci in Germania...

Ai înțeles in"gura")) era vorba despre handbal)). Pun pariu că nu ai citit decât titlul))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează