FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA

Adrian Bumbescu a prefațat Dinamo - Steaua: „E diferență de valoare”

Adrian Bumbescu
Adrian Bumbescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 17:04 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 19:07

Adrian Bumbescu (62 de ani), fostul fundaș al celor de la Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova și Olt Scornicești, a prefațat derby-ul Dinamo - CSA Steaua, partidă ce se va disputa în această seară, de la ora 21:30, pe Arena Națională.

  • Dinamo - CSA Steaua se joacă azi, de la ora 21:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1

Câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București în anul 1986, Adrian Bumbescu a spus că întâlnirile dintre cele două mari rivale vor fi derby-uri indiferent de eșalonul în care se dispută: „Steaua - Dinamo va fi întotdeauna un derby la orice nivel. Normal că e derby! Asta e Steaua adevărată! Nu știu la ei cum e”, a declarat fostul mare fundaș pentru Fanatik.

Becali și Dică au hotărât: două vedete de la FCSB, sacrificate
FCSB
Becali și Dică au hotărât: două vedete de la FCSB, sacrificate

Adrian Bumbescu: „Să lase obscenitățile și să joace fotbal”

Jucător la cele două mari rivale, Adrian Bumbescu crede că: „O să fie mai mult de 30.000 de spectatori dacă se joacă pe Arena Națională. E bine să vină lumea în număr mare, dar să fie sportivitate”.

Adrian Bumbescu a făcut și o paralelă între derby-urile de pe vremea când acesta era jucător și întâlnirile din ziua de azi: „Pe vremea mea, când jucam, derby-urile erau extraordinar de frumoase și atractive, chiar dacă era încrâncenare, se juca fotbal. Să lase obscenitățile și duritățile și să joace fotbal. De-aia vine lumea la stadion. 

Ei să fie niște actori și noi să vedem un spectacol. Acum lipsește în primul rând sportivitatea. Lumea venea să vadă altceva la sradion. Acum vin mai mult să se înjure. Ar trebui să înțeleagă că vin la un spectacol. Suporterii trebuie să vină pe stadion pentru că sunt două echipe care vor promova în curând și Eternul Derby va fi din nou în Liga 1”, a mai spus fostul fundaș.

Eu respect clubul Dinamo pentru că am activat acolo doi ani de zile, am câștigat și cupa și campionatul. Am multe amintiri frumoase, dar deocamdată Dinamo e echipă de jumătatea clasamentului. Nu e echipă de promovare. E diferență de valoare acum între Dinamo și Steaua
Adrian Bumbescu

Bumbescu a jucat două sezoane la Dinamo și opt la Steaua

Fostul fotbalist născut la Craiova a jucat atât în roș-albastru, cât și în alb-roșu. Între 1980 și 1982, Adrian Bumbescu a evoluat la Dinamo, cucerind alături de formația din Ștefan cel Mare 2 trofee: 1 campionat (în sezonul 1981-1982) și o Cupă a României (în sezonul 1981-1982). 

În tricoul Stelei București, Bumbescu a jucat timp de 8 sezoane, între 1984 și 1992. A câștigat cu Steaua București 12 trofee: 5 campionate, 5 Cupe ale României, 1 Cupă a Campionilor Europeni (1986) și o Supercupă a Europei (1987). 

În „tricolor”, Adrian Bumbescu a strâns 15 selecții și a marcat un gol. A debutat în prima reprezentativă în iunie 1986, într-un amical câștigat de România în fața Norvegiei, scor 3-1.

Citește mai multe știri din Liga 2:

Fundașul Stelei e încrezător înaintea derby-ului cu Dinamo: „Am amintiri frumoase cu ei, sper să-i batem”

Cum decurg negocierile pentru preluarea lui Dinamo. Detalii oferite înaintea derby-ului cu CSA Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
therealreddog33
therealreddog33  •  10 Septembrie 2022, 10:59
Postat de laur33 pe 09 Septembrie 2022, 19:04

Bumbescu a zis ca e diferenta de valoare. GSP a adaugat cuvantul "mare" :))). In loc de "e diferenta de valoare" gsp a pus titlul "e diferenta mare de valoare" si i-a atribuit tot lui Bumbescu afirmatia.

Citatul cu sumarul declarației a fost "uitat" inițial. L-au pus ulterior, după ce am scris comentariul. Bine măcar ca au corectat :))

creeperno807
creeperno807  •  09 Septembrie 2022, 22:37

Dinamo e mai valoroasa

laur33
laur33  •  09 Septembrie 2022, 19:04
Postat de therealreddog33 pe 09 Septembrie 2022, 17:46

Titlul l-ati pus voi din burtă? Că Bumbescu nu a declarat nimic din ce ați pus în titlu...

Bumbescu a zis ca e diferenta de valoare. GSP a adaugat cuvantul "mare" :))). In loc de "e diferenta de valoare" gsp a pus titlul "e diferenta mare de valoare" si i-a atribuit tot lui Bumbescu afirmatia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close