FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Adrian Iencsi cere răbdare, chiar dacă Rapid a început perfect în Liga 2: „Poate e nevoie de un an de sacrificiu”

Adrian Iencsi / FOTO: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/
Adrian Iencsi / FOTO: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 21:46 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 21:54

Antrenorul Adrian Iencsi ignoră startul foarte bun al Rapidului din Liga 2, cu șase puncte din două meciuri, și cere un timp ca să creeze o echipă pentru promovare.„Conducerea nu mi-a promis așa ceva”, recunoaște fostul mare fotbalist al vișiniilor.

Rapid a pornit perfect în noul sezon, le-a bătut pe Viitorul Pandurii cu 3-1 și pe Pandurii cu 2-1, însă Adrian Iencsi nu garantează nici așa promovarea. Fost internațional, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai giuleștenilor după Revoluție, Iencsi analizează lucid situația în care se află echipa și insistă că ar fi nevoie de un sezon de tranziție, în care vișiniii să devină capabili să promoveze.

- Adi, cu punctaj maxim din două etape ești în stare să promimiți promovarea?
- Aaa, nu, așa ceva nu poate fi garantat! Au trecut două meciuri, doar! Mai sunt multe, e și sistemul acesta cu o singură partidă, fără tur-retur. Tu știi foarte bine lotul, știi că ne-au plecat jucători, încercăm să le dăm credit tinerilor, doar că ei au nevoie de timp.

- Adică nu e clar că Rapid promovează?
- Normal că nu e clar! În sezonul trecut au fost cheltuiți bani mulți pentru o promovare nereușită, acum încercăm să ne reorganizăm. Am câștigat în primele etape, dar au fost numai două meciuri! Am cinci jucători cu experiență și încerc ca pe lângă ei să-i antrenez pe unii tineri pe care eu îi consider buni. Poate ar fi nevoie de un an de sacrificiu, în care să formăm o echipă.

- Clubul e de acord cu un asemenea plan?
- Nu mi-a zis nimeni ce-ți zic eu ție, că ar fi nevoie de o reconstrucție. Eu așa văd situația, e un lot cu mulți tineri, sunt de acord să le acordăm credit, doar că e nevoie de un timp. Nu se poate altfel!

Adrian Iencsi: „Nu e de ajuns să ai bani”

- E adevărat, au fost Petrolul, U Cluj cu bani mulți, care au ratat promovarea.
- Exact! Nu e de ajuns să ai bani, trebuie să ai o echipă omogenă. La noi mai sunt și alte probleme: nu avem o casă, jucăm și ne antrenăm în Regie.

- Nu sunt bune condițiile din Regie?
- Terenul de antrenament e decent. Terenul pentru meci? Poate ți se pare ție bun, la TV! În realitate, e un câmp cu trifoi! Cred că acolo trebuie schimbat pământul, nu doar terenul, ca să devină bun.

- Chiar contează?
- Serios, contează enorm! Nu poți să crești jucători tineri, așa cum vrea Rapid, pe un câmp de trifoi! Trebuie să fie foarte bun terenul! Eu îmi asum misiunea asta, dar trebuie să avem niște condiții minime!

- Vezi vreo echipă favorită la promovare?
- Sunt câteva echipe bune: cele care au participat în playoff și nu au promovat plus Craiova, care mi-a plăcut, mi s-a părut foarte bună. Competiția este echilibrată, cine vrea să promoveze o să se încurce cu nou-promovatele, și cu celelalte, nu numai cu Craiova.

- Cum te simți să fii adversarul lui Tamaș? Ai jucat cu el la Spartak Moscova.
- Tot întâlnesc adversari dintre foști coechipieri și adversari în fiecare etapă, sunt obișnuit.

- Da, dar Tamaș e jucător, tu ești antrenor!
- Da, și îl cam invidiez! Nu mai pot să joc și eu, ca el. M-a surprins transferul lui în liga a doua, fiindcă era printre cei mai buni fundași din prima ligă. Probabil l-a atras U Cluj cu tradiția, cu numele clubului.

- Ai avut emoții înaintea primului meci ca antrenor al Rapidului?
- Numai cine nu e pasionat de meserie nu are emoții! Normal că am avut. Mi-am asumat reforma aceasta a ehipei și cred că participarea în playoff ar fi obiectivul corect.

Rapid trebuie să aibă un echilibru, jucătorii cu experiență să-i ajute pe cei tineri să progreseze. Asta e cea mai bună cale, așa văd eu lucrurile. Avem un centru de tineret bun, putem să promovăm jucători de acolo! 
- Adrian Iencsi

Nu mi se pare deloc dezastruoasă situația în care se află Rapid acum. La un moment dat nu mai exista clubul! Mi se pare că oamenii care conduc acum fac tot ce pot ca să fie bine 
- Adrian Iencsi

VIDEO.  Victor Angelescu despre transferuri: „Îi vrem pe frații Herea, dar nu putem să-i aducem”

Citește mai multe știri despre Rapid: 

Florin Manea, atacuri și jigniri la adresa patronului lui Rapid: „E un mincinos patologic! Îmi face silă să vorbesc de oameni fără coloană vertebrală”

Patronul Angelescu, martor la conflictul Pancu - Manea: „Totul s-a întâmplat în câteva secunde. Am fost șocat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
658095951472885
Murgu Cristian  •  12 Septembrie 2020, 23:07

...bai *** faceti un "sacrificiu"si plecati naibi cu totii din club!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10216741700672837
Kevin Mann  •  12 Septembrie 2020, 07:49

Succes, Adrian Iencsi!

1258802267479225
Marian Ghergus  •  12 Septembrie 2020, 02:14

Iencsi, suporterii nu mai au rabdare ..intelegi !?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează