FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA E ÎN LIGA 2

CSA Steaua în Liga 2 » Balint trage un semnal de alarmă: „Atenție, să nu vină alt Becali!”

Gabi Balint (58 de ani), glorie a Stelei, atrage atenția asupra modului în care se schimba forma juridică a clubului.
Gabi Balint (58 de ani), glorie a Stelei, atrage atenția asupra modului în care se schimba forma juridică a clubului.

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 mai 2021 21:00 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 21:54

CSA Steaua a promovat în Liga 2! „Militarii” au trecut în finala barajului de CS Afumați, 2-1 astăzi, 2-0 în tur. Gabi Balint (58 de ani), glorie a Stelei, atrage atenția asupra modului în care se schimba forma juridică a clubului.

„Am avut emoții, da. M-am bucurat, normal, pentru promovare, după golul de la început pot să spun că am văzut meciul liniștit. Steaua reprezintă un nume mare în țara asta. Problema nu este că vine un privat, important este ca cei din club să fie atenți cu cine se vor asocia.

Nu vreau să se mai întâmple ce s-a întâmplat în 2003 (n.r. când Becali a devenit patronul echipei)! Cred că va fi bine în viitor pentru Steaua, este un club cu un palmares extraordinar, avem un stadion fabulos. Nu există datorii, e un club curat. Dacă Steaua nu va promova din primul an în Liga 1, nu va fi vreo problemă. 

Parteneriatul privat trebuie făcut de acum, categoric. Sunt niște oameni dornici, care vor să investească, dar depinde și de Armată. Să vedem cum vor face această înțelegere. Trebuie studiată foarte bine problema, nu făcută de pe o zi pe alta. Anul viitor va fi mai mult unul de adaptare la Liga 2, apoi se va încerca promovarea. Eu așa zic”, a declarat Balint la „Digi Sport Special”.

CSA Steaua trebuie să schimbe forma juridică

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în momentul de față Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

Tot statutul FRF, care a fost modificat în iulie 2019, spune că „se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare”.

Adrian Bumbescu (61 de ani), șeful Centrului de Copii și Juniori al CSA Steaua București, a lansat o variantă ultrapesimistă: „N-am depus de la început un proiect pentru Liga 1. Din ce știu eu, doi ani de zile nu vom putea promova. Societatea va fi privatizată, dar nu s-au făcut alte demersuri necesare. Cum am stat doi ani în Liga 4, putem sta și în Liga 2. Nu asta e problema”.

Remus Răureanu, jurnalistul Gazetei prezent în studio, a încercat să explice declarația lui Bumbescu: „Există un proces, în care FCSB încearcă să o împiedice pe CSA să-și schimbe forma juridică. FCSB va susține că Steaua trebuia să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat încă de la Liga a 4-a. Procesul e în desfășurare, din câte știu”.

FOTO. CSA Steaua a promovat în Liga 2! Imagini cu bucuria roș-albaștrilor

+19 FOTO

Citește și alte știri despre fotbalul din ligile inferioare: 

VIDEO Dacia Unirea Brăila a promovat în Liga 2! Florentin Petre a câștigat duelul cu Petre Grigoraș, într-o atmosferă inedită

VIDEO Bătaie generală după barajul de promovare în Liga 2! Golul marcat la ultima fază a pornit o avalanșă de pumni și picioare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
229465902041427
Vasile Dinca  •  01 Iunie 2021, 08:31

Vor generalii sa joace fotbal?-o pot face si in liga a IV-a foarte bine! Pe Becali l au pacalit, se cred in comunism, unde faceau ce voiau? Cine mai preia aceasta echipa? Daca pateste la fel ca Becali? Cred ca federatia nu ar trebui sa recunoasca aceasta echipa a armatei, o data ce s a desfiintat Steaua si a fost preluata de Becali. Bine face UEFA ca ii recunoaste toate drepturile echipei lui Becali! Ministerul armatei nu are juristi care cunosc legile? Sa le fie rusine, si au batut joc de legi si de Becali!Platesc aceasta echipa din bani publici, din banii ministerului! Le arde de fotbal cand in tara au loc atacuri mafiote? Armata si politia nu ar mai trebui sa aiba cluburi sportive profesioniste, ci numai de amatori! Sa practice sportul numai de placere!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  31 Mai 2021, 22:54

dupa toata povestea cu Becali, nu vad un om sanatos la cap sa vina sa investeasca la Steaua! ce i-ar impiedica sa ii faca si lui ce i-au facut lu` Becali? lumea vorbeste pe aici, sunt orgolii mari, dar faptele alea sunt! ani de zile in urma generalii aia pantecosi isi omorau puricii pe burta cu Becali pe Ghencea, iar acum se judeca cu el!

robotzel
robotzel  •  31 Mai 2021, 15:26
Postat de lupu68 pe 31 Mai 2021, 10:14

Denumirea (si mai) corecta este: CSA Regal Talpan Bucuresti.

lasa-l pe sarac pentru ca nu stie ce spune. oricum denumirea corecta nu este cum spui tu. este ClonaSA Regal Talpan Steaua.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează