FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

Analiză complexă a luptei aprige la promovare » Petrolul, cel mai bun culoar spre Liga 1! Program, avantaje și cote la pariuri

Articol de , , - Publicat marti, 09 aprilie 2019 09:00

Ultimele 10 etape din liga secundă anunță o bătălie teribilă pentru promovare: Clinceni are cele mai multe puncte și e cea mai în formă, dar are de jucat cele mai grele meciuri, în timp ce ploieștenii întâlnesc aproape numai echipe din afara top 5.

Liga a 2-a propune cel mai pasionat campionat din ultimii ani. S-a intrat pe ultima sută de metri, mai sunt de jucat numai 10 runde, următoarea e chiar azi și mâine, intermediară, iar lupta se va da între primele 5 clasate.

Locurile 1 și 2 vor promova direct, în vreme ce a treia clasată va da un baraj tur-retur cu echipa de pe locul 12 din Liga 1. Acum, ordinea din clasament e următoarea: Clinceni, Chindia, Petrolul, Snagov și U Cluj!

Gazeta Sporturilor face o analiză și propune un preview acestei lupte pentru accesul pe prima scenă.

Patru capitole sunt extrem de importante și au fost luate în calcul:

  1. Programul ultimelor 10 etape
  2. Avantajele
  3. Dezavantajele
  4. Meciurile directe, criteriu de departajare în caz de egalitate

PROGRAMUL ULTIMELOR 10 ETAPE

 Academica Clinceni

Baloteşti (a)
Pandurii (d)
Metaloglobus (a)
Chindia (d)
Energeticianul (a)
ASU Poli (d)
U Cluj (a)
Aerostar Bacău (d)
FC Argeş (a)
Petrolul (d)

 Chindia Târgovişte

Ripensia (d)
ACS Poli (a)
UTA (d)
Clinceni (a)
Snagov (d)
Baloteşti (a)
Pandurii (d)
Metaloglobus (a)
Luceafărul Oradea (a)
Energeticianul (d)

 Petrolul

FC Argeş (a)
Luceafărul Oradea (d)
Mioveni (d)
Daco-Getica (a)
Farul (d)
Dacia Brăila (a)
Ripensia (d)
ACS Poli (a)
UTA (d)
Clinceni (a)

 Sportul Snagov

Luceafărul Oradea (a)
Baloteşti (d)
Pandurii (a)
Metaloglobus (d)
Chindia (a)
Energeticianul (d)
ASU Poli (a)
U Cluj (d)
Aerostar Bacău (a)
FC Argeş (d)

 U Cluj

Daco-Getica (d)
Farul (a)
Dacia Brăila (d)
Ripensia (a)
ACS Poli (d)
UTA (a)
Clinceni (d)
Snagov (a)
Baloteşti (d)
Pandurii (a)

ACADEMICA CLINCENI

Antrenor: Ilie Poenaru, 42 de ani

Vedete: P. Pârvulescu, Buziuc, Vl. Mihalcea

1. E echipa cea mai expusă dintre primele 5. E singura care mai are de jucat cu 3 dintre primele 5 clasate. Două dintre acestea sunt și în deplasare, la Târgoviște și la Ploiești, cu Petrolul, plus un derby acasă cu U Cluj. Disputa cu Petrolul e chiar în ultima etapă!
2. E cea mai în formă echipă. Are un parcursu formidabil în 2019. În cele 7 etape a bifat 6 victorii și un egal. De fapt, în ultimele 10 runde de liga secundă, Clinceni n-a pierdut și a luat 28 din 30 de puncte posibile! În plus, e un club stabil din punct de vedere financiar
3. E o formație fără tradiție și fără susținerea publicului. La meciurile de acasă joacă cu cel mult 100-200 de spectatori!
4. A disputat o singură dublă cu cele 4 rivale: 0-1 și 2-0 cu Snagov, cu care ar fi avantajată dacă ar termina la egalitate.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Antrenor: Viorel Moldovan, 46 de ani

Vedete: D. Florea, Cherchez, D. Novac

1. Are deplasări grele: Ripensia, UTA, Snagov, Metaloglobus. Cu excepția derby-ului cu Clinceni, cele de acasă sunt însă la îndemână.
2. Are un antrenor cu carismă, Viorel Moldovan, și deține jucători de calitate în ofensivă, dovadă că echipa are al doilea cel mai bun atac. Cherchez, Daniel Florea, Valentin Alexandru și Neguț sunt atacanții Chindiei, care împreună au înscris 32 de goluri
3. Echipa a arătat fragilitate în mai toate meciurile din acest an. 
4. Aici are un mare dezavantaj. În cele două duble deja disputate stă mai rău. Și cu U Cluj, 2-1 și 1-3, dar și cu Petrolul, 0-2 și 0-0

PETROLUL PLOIEȘTI

Antrenor: Gheorghe Mulțescu, 67 de ani

Vedete: C. Lungu, R. Moldoveanu, L. Marinescu

1. E, de departe, formația cu cel mai bun program. Mai are de jucat un singur meci cu o rivală, în chiar ultima etapă, cu Clinceni, meci programat pe teren propriu. Deplasările nu sunt meciuri facile, mai ales cele de la Farul, Ripensia și UTA, dar cu excepția constănțenilor, celelalte două nu mai au obiectiv.
2. Gheorghe Mulțescu e principalul atu. A preluat echipa într-un moment extrem de greu și în două meciuri a făcut punctaj maxim. Mulțescu are o experiență uriașă, a debutat în antrenorat acum aproape 30 de ani. În plus, are o mare susținere din partea suporterilor, atmosfera la jocurile de acasă fiind una senzațională.
3. N-are fotbaliști de mare valoare în atac. Dovadă că Petrolul nu oferă nici un fotbalist în Top 10 al golgeterilor. Arnăutu a înscris de 9 ori, dar de 3 ori din penalty, veteranul Marinescu are tot 9 goluri, dar și el a punctat de 3 ori de la punctul cu var
4. Aici, Petrolul stă senzațional. A disputat deja duble cu 3 dintre cele 4 rivale și cu toate stă bine:
Petrolul - Snagov 0-0, 1-0
Petrolul - Chindia 2-0, 0-0
Petrolul - U Cluj 1-0, 2-3

11.000de spectatori au fost la meciul Petrolul - U Cluj 1-0, de acum două etape

0meciuri a pierdut Petrolul pe teren propriu, fiind singura echipă din Liga a 2-a care n-a fost bătută acasă

SPORTUL SNAGOV

Antrenor: Eugen Trică, 42 de ani

Vedete: Nicoară, Dănălache, Al. Ioniță I

1. Cu excepția meciurilor directe cu Chindia și U Cluj, programul nu e unul greu. Acasă vin echipe modeste precum Oradea, Pandurii, ASU, Aerostar
2. Are puține avantaje. Poate singurul e lipsa presiunii, care există din plin la 3 dintre celelalte cluburi, Chindia, U Cluj, Petrolul.
3. Echipa a pierdut stabilitatea financiară din toamna trecută, iar acum a intrat și în criză de rezultate: în ultimele 3 etape a luat un singur punct și a marcat un singur gol.
4. Stă foarte prost și la acest capitol. E dezavantajată la directe și cu Clinceni, 1-0, 0-2, dar și cu Petrolul 0-0, 0-1

U CLUJ

Antrenor: Bogdan Lobonț, 41 de ani

Vedete: Sepsi, Florescu, Giurgiu, Axente

1. Programul e bun. În primul rând, meciurile grele vor fi pe Cluj Arena, unde vor veni Snagov, Farul, Ripensia, UTA. În deplasare, cu excepția Clinceniului, U Cluj are parte de cele mai accesibile adversare: Balotești, ACS Poli, Brăila sunt chiar ultimele 3 clasate.
2. Are cel mai mare buget dintre toate echipele din liga secundă. Are, ca și Petrolul, o mare susținere din partea suporterilor, care însoțesc echipa și în deplasare. În lot sunt fotbaliști cu experiență, inclusiv la echipa națională: Sepsi, Giurgiu, Florescu, Goga, iar alții cu meciuri în Liga 1: Axente, Gavra, Chitoșcă, Abrudan, Cordoș
3. Venirea lui Lobonț n-a fost de bun augur. În ultimele 3 meciuri, echipa s-a prăbușit: a luat un singur punct, deși a avut două meciuri acasă cu echipe lipsite de griji: 0-0 cu FC Argeș și 1-2 cu Mioveni, plus eșecul cu Petrolul.
4. A disputat deja duble cu Chindia și Petrolul. Are avantaj cu Târgoviște, 1-2 și 3-1, dar dezavantaj cu Petrolul, 3-2 și 0-1.

SITUAȚIA ULTIMELOR SEZOANE

2017-2018
- au promovat direct: Dunărea Călărași, Hermannstadt
- a mers la baraj: Chindia Târgoviște, care a pierdut cu Voluntari

2016-2017
- au promovat direct: Juventus București, Sepsi
- a mers la baraj: UTA, care a pierdut cu Voluntari

2015-2016
- au promovat direct: Rapid, Gaz Metan
- a mers la baraj: UTA , care a pierdut cu Poli Timișoara

1.500.000 €e suma minimă pe care o primește o nou-promovată din drepturile TV, dacă nivelul următorului contract cu televiziunile va rămâne la același nivel

COTE LA PARIURI

Cine promovează direct în Liga 1?

Petrolul 1,20
U Cluj 1,25
Chindia 1,50
Clinceni 6,00
Snagov 10,00

Cine iese golgeterul Ligii 2?

Ciprian Rus (UTA) 2,75
Cristi Gavra (U Cluj) 4,00
Daniel Pârvulescu (Pandurii) 4,00
Valentin Buhăcianu (Aerostar Bacău) 5,50
Vasile Buhăescu (FC Argeș) 6,00

CLASAMENTUL GOLGETERILOR

C. Rus (UTA) 15
Ad. Voicu (Daco-Getica) 15
Buhăcianu (Aerostar Bacău) 14
Gavra (U Cluj) 14
D. Pârvulescu (Pandurii) 14
Buhăescu (FC Argeș) 13
Cherchez (Chindia) 13

Vezi AICI clasamentul Ligii a doua!

Vezi AICI programul Ligii a doua!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
21lva
21lva  •  10 Aprilie 2019, 10:04

Liga 2 propune campionatul cel mai... pasionat. Chiar era nevoie de 3 insi ca sa scrieti gogomania asta? mai chemati inca vreo 2-3, poate s-o injosi vreunul sa reciteasca textul inainte de publicare

cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  09 Aprilie 2019, 17:27

Terminati cu prostiile, Clinceniul termina pe primul loc, joaca meci de meci cu arbitrii in spate. Are Becali grija sa se repete istoria cu Gloria Buzau. La U Cluj deja au inceput piedicile, in ultimele 3 etape au luat meci de meci rosu, in timp ce Clinceniul a jucat in 6 din 28 de etape cu om in plus, adversarele primind cartonas rosu. Si cand devine treaba serioasa, ca la meciul cu UTA, mai primesti un penalty in min 76 si e rezolvata victoria.

mandpv964
mandpv964  •  09 Aprilie 2019, 12:18
Postat de observator_federal pe 09 Aprilie 2019, 10:26

Dosare aflate pe rol la Comisia de Disciplină a FRF: - 6/CD/2019, Reclamant Federatia Română de Fotbal, Pârâti: AFC Astra, FC FCSB SA, Becali George; Termen 10.04.2019 și - 7/CD/2019, Reclamant U Craiova 1948 Club Sportiv SA, Pârâti: AFC Astra, FC FCSB SA, Becali George; Termen 10.04.2019. Povestea cu Clinceniul nu este o ”probă la dosar” concludentă? Chiar ne dorim ca fotbalul românesc să se coboare la nivelul lui Gigi Becali?

Hai domnule, lasa - ne cu prostiile, aici e vorba de promovarea in L1.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează