FOTBAL  »  LIGA 2  »  ETAPA 15

ASU Poli - Rapid 0-2 » Victorie mare a giuleștenilor, care își continuă forma impresionantă din ultima vreme și la debutul lui Nicolae Grigore!

ASU Poli - Rapid +5   FOTO
ASU Poli - Rapid

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 decembrie 2020 09:36 / Actualizat duminica, 06 decembrie 2020 17:43

Rapid a obținut o victorie importantă la Timișoara, 2-0 cu ASU Poli, la primul meci sub comanda antrenorului Nicolae Grigore (37 de ani). Giuleștenii încheie prima parte a sezonului în mare formă, cu 13 puncte acumulate din ultimele 5 partide. Liga 2 e programată să se reia pe 20 februarie. 

Toate detaliile despre etapa 15 din Liga 2 pot fi văzute AICI

Derby-ul rundei 15 din Liga 2 a fost tranșat de Rapid încă din prima repriză. Cu ajutorul portarului Otto Hindrich, care nu a avut cea mai inspirată zi, giuleștenii au marcat în minutele 6 și 39. Primul gol a fost reușit de Dandea, care a șutat din interiorul careului de 16 metri, iar al doilea de Crișan, care a lovit balonul cu capul din apropierea porții. 

În ambele cazuri, Hindrich a atins balonul, însă a intervenit mult prea moale pentru a-l respinge. Portarul împrumutat de la CFR Cluj și-a salvat echipa în a doua parte totuși, când a parat excelent un șut periculos al lui Sefer. Timișoara a fost mai periculoasă în partea a doua, dar singurele ei șanse notabile au fost loviturile de cap ale lui Mera, care nu au prins cadrul porții apărate de Drăghia.

Cu aceste 3 puncte, Rapid urcă pe 3 în Liga 2, cu 26 de puncte obținute în 14 meciuri. ASU Poli coboară o poziție, până pe locul 5, și are 2 puncte sub rivala de astăzi.

Ce au declarat antrenorii după ASU Poli - Rapid 0-2

Băieții s-au dăruit exemplar, au reușit să gestioneze momentele dificile. Aș vrea să-i dedic victoria lui Andrei Nicolescu, care ieri și-a înmormântat tatăl, dar a ținut ca aseară să fie alături de noi în cantonament și să ne ofere sprijinul său.

Ce se întâmplă pe teren nu are legătură cu frăția, am venit setați să câștigăm. Din prima zi mesajul a fost să venim aici să câștigăm, nu ne-am gândit la altă variantă. Așa va juca echipa asta orice meci de acum înainte, să câștige oriunde, pe orice teren va merge.

Echipa a avut o perioadă dificilă, dar eram convins că nu aceea este valoarea ei. Eu aveam încredere în acești jucători, au calitate și caracter, iar atunci când lucrurile se așează puțin pe un făgaș normal nu au cum să lipsească rezultatele.

În mod normal ar fi trebuit să vin din iarnă, s-a întâmplat să se infecteze Mihai Iosif (cu COVID-19) și am venit acum, nu am avut timp să discutăm despre transferuri. Dar cu siguranță vom discuta și vom stabili strategia pentru ceea ce se va întâmpla din primăvară.

- Nicolae Grigore, antrenor Rapid

S-a făcut 1-0 pe o nesincronizare a tuturor. Din păcate, am avut peste 20 de cornere și lovituri libere din jurul careului, dar nu am reușit să înscriem. Apoi a fost iarăși un corner, iar pe mingea respinsă nu ne-am sincronizat și am primit golul 2. Rapid a închis foarte bine spațiile, ne-a fost foarte greu să ne creem ocazii, iar atunci când am făcut-o am fost neinspirați. 

Pentru mine obiectivul este promovarea. La început nimeni nu credea în asta, dar suntem pe poziție de play-off, în obiectiv. Timișoara merită echipă în prima ligă. Mai sunt multe etape de jucat, sunt dezamăgit doar că am tratat superficial începutul de joc, nu aveam voie să primim golul ăla. Apoi am încercat, atât s-a putut.

Nu avem un buget foarte mare să ne permitem să aducem jucători de top, încercăm să luăm 2-3 jucători maximum. Ultima impresie contează, iar ultimul nostru rezultat este o înfrângere, îmi pare rău. Avem două luni în care trebuie să lucrăm foarte mult atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă.

- Dan Alexa, antrenor ASU Poli

Clasament Liga 2:

ASU Poli - Rapid 0-2, liveTEXT 

FINAL DE MECI!

  • min. 79: Lovitura de cap a lui Mera din apropierea porții lui Drăghia trece mult peste transversală;
  • min. 53: Prima intervenție bună a lui Hindrich! Portarul parează excelent șutul lui Sefer din interiorul careului;
  • min. 52: Denis Radu este avertizat la rândul său după un fault dur comis asupra lui Goge;
  • min. 47: Voicu vede cartonașul galben pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Ivanovici;

A început partea a doua!

Pauză la Timișoara!

  • min. 43: Faultul lui Pamfile asupra lui Dandea este sancționat cu cartonașul galben de „centralul” Amorăriței;
  • min. 39 - GOOOL RAPID: Crișan duce scorul la 2-0 cu o lovitură de cap venită la capătul unei centrări a lui Sefer. Hindrich a intervenit moale la un balon care ar fi putut fi scos;
  • min. 34: Pamfile încearcă să îl surprindă pe Drăghia cu un șut din partea stângă, dar balonul trece mult pe lângă poartă;
  • min. 22: Dorin Codrea vede cartonașul galben din partea arbitrului pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Sefer;
  • min. 21: Munteanu încearcă o execuție pretențioasă dintr-un unghi închis, dar mingea trece mult peste poarta lui Drăghia;
  • min. 6 - GOOOL RAPID: Rapid deschide scorul prin Dandea, care a șutat după ce mingea a ajuns la el cu noroc. Hindrich a reușit să atingă mingea, dar nu să o respingă departe de propria-i poartă;
  • min. 3: Raul Costin primește cartonașul galben după o intervenție dură asupra lui Codrea, pe care l-a lovit în săritură;

A început meciul!

ASU Poli - Rapid, echipe de start:

ASU Poli: Hidrich - D. Radu, Mera, Scutaru, Pamfile - Munteanu, Codrea, Coadă, Ivanovici - Axente, Plazonja 
Rezerve: Deronja, Casado, Manea, B. Vasile, Jurj, Popovici, S. Iosif 
Antrenor: Dan Alexa

Rapid: Drăghia - Voicu, Crișan, Dandea, Goge - Jorza, R. Costin, Pănoiu - Sefer, Bălan, Hlistei 
Rezerve: Ciuculescu, Leasă, Nastos, R. Ilie, Drăghiceanu, Fică, Dulca, Georgescu, Pop 
Antrenor: Nicolae Grigore

Cum și-au încurajat suporterii lui Rapid favoriții

Rapid a anunțat faptul că suporterii au trimis mesaje către club în săptămâna premergătoare meciului cu ASU Poli, în care au încercat să evidențieze calitățile fiecărui jucător. Acestea au fost afișate în vestiar, deasupra tricourilor de joc ale fotbaliștilor, iar jucătorii au avut ocazia de a le citi înainte de meciul de la Timișoara.

+1 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 2:

Scandal fără sfârșit în Liga 2! Ianis Zicu iese la atac: „Să avem grijă ce spunem, mor oamenii pe holurile spitalelor!” » EXCLUSIV Reacția lui Daniel Stanciu: „A salvat Farul omenirea”?

VIDEO. Suporterii lui ASU Poli, amendați de Jandarmerie la sărbătoarea de 99 de ani de la înființarea clubului » Comunicatul clubului: „Condamnăm lipsa de tact și excesul de zel”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
bast
bast  •  06 Decembrie 2020, 18:06
Postat de badeadorian pe 06 Decembrie 2020, 16:08

A prins o zi mai proasta , de regula are un joc mai legat !! ... Oricum , ambelor echipe le trebuie neaparat 3-4 jucatori care sa aduca un plus de valoare ...la cum se prezinta acum, in caz de promovare, intra clar in lupta pentru supravietuire in prima liga !! Si am vazut mesajul tau de azi-noapte abia azi ... :) .

Păi și jucătorii ăia de unde-i luați? Nu tot de la contracandidate nemulțumite de randamentul lor? Că de buni nu-i dau echipele decât pentru oferte de nerefuzat. De banii ăia, mai bine investești într-un staff tehnic foarte bun.

whitesnake
whitesnake  •  06 Decembrie 2020, 18:04
Postat de Ticu Troya pe 06 Decembrie 2020, 17:40

Băiete , ești prost rău de tot ! Așa se întâmplă dacă trăiești din ajutor social și citești numai revista ,,epurașul” !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

giovanatirana
giovanatirana  •  06 Decembrie 2020, 17:59
Postat de iobag pe 06 Decembrie 2020, 17:04

Mai pe scurt asta e felul tau de a spune ca rapid exista pentru tine deoarece esti prea prost sa intelegi ce inseamna o desfiintare.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează
Close