FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLITEHNICA IAȘI

EXCLUSIV Au datorii de peste un milion de euro, dar ei visează la Liga 1: „Atacăm promovarea”

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 11:56 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 12:29

Cornel Șfaițer (56 de ani) a lăsat-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe pentru un proiect mai aproape de casă, la Poli Iași, şi le promite suporterilor o grupare fără probleme financiare, situație cu care Iașiul s-a tot confruntat în ultimii ani de Liga 1.

- Domnule Șfaițer, de ce ar trebui să creadă oamenii din Iaşi în acest nou proiect al clubului? 
- Ne străduim să renaștem. Construim! E un an în care încercăm să depășim tot ce a fost greșit în trecut și să readucem fotbalul în capitala Moldovei. E păcat, e un oraș formidabil, al doilea al țării! 

- Ce probleme aţi găsit aici? 
- E greu să aducem jucători, nu pot minţi în privinţa asta. Au fost jucători străini care nu au luat salariul și s-a dus vorba mai departe. N-am fost atractivi deloc! Poziția din clasament nu a fost bună, în vară mai erau 5 jucători, 3 under și doi portari. Nu era un mediu deloc primitor. Au fost multe lucruri de pus la punct, nu doar pe plan sportiv, ci și administrativ. Dar din vară vom ataca promovarea, pentru că până atunci căutăm să acoperim datoriile vechi. 

- Ce datorii sunt azi la Iași? 
- Sunt datorii istorice! O parte au fost achitate din bugetul aprobat pe 2021. Până la 30 iunie vom achita tot. Mai sunt datorii de 1,15 milioane de euro, către foști angajați ai clubului, către jucători, către bugetul de stat, o eșalonare mai veche. Aceste datorii sunt prinse în bugetul clubului pe 2022. Totul s-a făcut pe baza unui audit. Lucrurile sunt clare, avem totul planificat. 

- Sunt suficienţi banii de la Primărie?
- Nu, caut să atrag și bani privați. Banii publici nu-s suficienți în cazul de față. OK, e de apreciat că ne sprijină, dar mai avem nevoie. Eu sunt președinte director al clubului, nu primesc salariu, e bine să se știe acest lucru pentru a nu exista alte discuții. Și, în plus, aduc și eu o sponsorizare din partea firmelor mele.

Cornel Șfaițer: „Bugetul mare nu-ți asigură succesul”

- Bateți monedă pe ideea de transparență, de club curat, asta a lipsit Iașiului? 
- Mi-am luat angajamentul ăsta. La fel cum mi-am luat angajamentul să fiu supervizor pe buget. E o zonă la care mă pricep, am reușit în 25 de ani de activitate să gestionez bine banii la cluburile pe la care am trecut. Mereu m-am implicat și ca sponsor, chiar finanțator. Și cred că mi-a ieșit, asta vreau să fac și la Iași. Cred că vom avea succes! Dar un buget mare nu e egal cu succesul. S-a demonstrat asta! Fotbalul e greu, nu atât de simplu cum crede multă lume. 

- Vorbim despre bani, despre bugete. Ce buget are Poli Iași?
- Avem un buget creionat de 2,6 milioane de euro. 1,15 milioane merg spre datoriile istorice, deci cam jumătate. Ne-am angajat să le plătim până la 30 iunie. E foarte important să avem liniște din vară. Să putem aborda campionatul cu încredere. E targetul nostru. Vom mai încerca să completăm acest buget cu alte sponsorizări.

- S-a vorbit mult la Iași despre un stadion nou, am văzut multe proiecte. Ce să mai creadă oamenii? 
- Cred în asta! La Botoșani e în curs ideea pentru un stadion nou, trebuie să fie și aici ceva! Din păcate, zona Moldovei suferă mult în acest segment. 

Chiar la dumneavoastră citeam mereu, ați făcut acel tur al stadioanelor de prin România, iar pe zona asta e jale: la Bacău, la Onești și nu numai. M-a luat o durere în suflet când citeam... Sunt promisiuni pentru un stadion nou, cred că în curând vom avea ceva concret. Așa mi s-a promis. Iașiul e un oraș mare, merită mai multă atenție.

6este cel mai bun loc pe care Poli Iași l-a ocupat în Liga 1, în două rânduri


Sunt multe lucruri care mă preocupă la Iași. Mi s-a promis că voi avea susținere. Îmi place să arătăm bine din toate punctele de vedere, nu doar sportiv, ci și ca imagine. Iașiul merită așa ceva. Mai sunt lucruri de pus la punct, se vor rezolva toate

La academie e mult de lucru, e mult loc de mai bine. Tot timpul am fost atent la partea de copii și juniori. Vedeți că toate cluburile de succes din România au academii puternice în spate: Farul, FCSB, Craiova, Sepsi sau CFR. Vrem să aducem copii talentați, de aici, din țară, de peste tot

Dezvoltăm toate zonele. Terenul sintetic din baza de antrenament se modernizează. Se schimbă terenul sintetic, se pune nocturnă. Sunt lucruri care se mișcă ușor-ușor. Și stadionul încercăm să-l renovăm. Iașiul va arăta mai bine
- Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași

2puncte o desparte pe Poli Iaşi de locul de baraj pentru menţinerea în Liga a 2-a

VIDEO Laszlo Balint, înainte de România - Grecia: „Am mare încredere în Edward Iordănescu, nu se ferește de provocari”

Citește alte știri din Liga 2:

Instanța a decis! Dinamo nu scapă de emoții la baraj: pot obține dreptul de promovare în Liga 1
Decizie
Instanța a decis! Dinamo nu scapă de emoții la baraj: pot obține dreptul de promovare în Liga 1
Daniel Oprița visează să promoveze cu Steaua în Liga 1: „Se caută soluții, conducerea se zbate”
CHIAJNA - CSA STEAUA 2-2
Daniel Oprița visează să promoveze cu Steaua în Liga 1: „Se caută soluții, conducerea se zbate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
105644358246528
Khan Oliver  •  26 Martie 2022, 18:09

Nu stau sa citesc, abureli de rusofili! Mai bine lasati Miroslava, ca voi numai ati sifonat fondurile primariei... de ce a venit individul ala acolo? Pentru ca acolo a gasit terenul propice "afacerilor" lui!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează