FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Instanța a decis! Dinamo nu scapă de emoții la baraj: pot obține dreptul de promovare în Liga 1

Tribunalul Sibiu a aprobat astăzi planul de reorganizare pentru clubul FC Hermannstadt. Divizionara secundă îndeplinește acum cerințele pentru obținerea licenței de Liga 1.
Tribunalul Sibiu a aprobat astăzi planul de reorganizare pentru clubul FC Hermannstadt. Divizionara secundă îndeplinește acum cerințele pentru obținerea licenței de Liga 1.

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2022 17:22 / Actualizat joi, 24 martie 2022 18:39

Tribunalul Sibiu a aprobat astăzi planul de reorganizare pentru clubul FC Hermannstadt. Divizionara secundă îndeplinește acum cerințele pentru obținerea licenței de Liga 1. Dinamo spera ca formația din Sibiu să nu primească dreptul de promovare pentru a avea un adversar mai slab la baraj, Chiajna sau Unirea Slobozia.

FC Hermannstadt se numără printre formațiile aflate în insolvență în fotbalul românesc. Sibienii au recurs la această variantă în luna septembrie 2021, dar încă nu reușiseră să obțină unda verde pentru planul de reorganizare. Astăzi, Tribunalul Sibiu a dat o decizie favorabilă, executorie.

Daniel Oprița visează să promoveze cu Steaua în Liga 1: „Se caută soluții, conducerea se zbate”
CHIAJNA - CSA STEAUA 2-2
Daniel Oprița visează să promoveze cu Steaua în Liga 1: „Se caută soluții, conducerea se zbate”

Tribunalul Sibiu, decizie favorabilă pentru FC Hermannstadt

Admite cererea formulată administrator judiciar al debitorului Asociaţia de Fotbal Club Hermannstadt Sibiu - practician în insolvenţă Ideal Insolv SPRL prin Marcu Maniu. În baza art. 139 alin.1, lit. C din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenirea insolvenţei şi de insolvenţă, confirmă planul de reorganizare al debitorului propus de către practicianul în insolvenţă Ideal Insolv SPRL prin Marcu Maniu. 

În conformitate cu dispoziţiile art.140 coroborat cu art.56 lit. d şi art. 58 alin.1 lit. e din Legea nr.85/2014, când sentinţa care confirmă un plan intră în vigoare, activitatea debitorului este reorganizată în mod corespunzător, conform acestuia, de către administratorul special Raica Dan şi sub supravegherea administratorului judiciar. Executorie. 
- soluția dată astăzi de Tribunalul Sibiu

5 milioane de euroare datorii Hermannstadt, club intrat în insolvență la 31 septembrie 2021

CSA Steaua, singura din play-off fără drept de promovare

FC Hermannstadt ocupă în acest moment poziția secundă în play-off. Are 44 de puncte, unul peste urmăritoarea U Cluj. Primele două formații promovarează direct, următoarele două merg la baraj.  

Dintre cele 6 combatante, una singură nu are drept de promovare în Liga 1. CSA Steaua, club departamental aflat sub controlul Ministerului Apărării, susține că va apela la TAS pentru a schimba situația. Asta deși FRF și LPF au fost clare în această speță, transmițând că promovarea este imposibilă.

Dinamo nu scapă de emoții

„Câinii”, care au șanse mici să evite barajul pentru menținere/promovare în Liga 1, sperau să scape de emoțiile unui posibil duel cu Hermannstadt. O nucă destul de tare, cu mulți jucători care au cochetat cu Liga 1, precum Plamen Iliev, Florin Bejan, Silviu Balaure, Ionuț Năstăsie sau Ioan Hora.

Dinamo profita dacă Hermannstadt nu ar fi putut obține licența pentru Liga 1. Din play-off-ul L2, doar Petrolul, U Cluj, Chiajna și Unirea Slobozia ar mai fi avut drept de promovare. Cel mai probabil, ultimele două ar fi evoluat la baraj cu formațiile din Liga 1, adversare mult sub nivelul favoritelor la promovarea directă Hermannstadt, U Cluj sau Petrolul.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2:

Reacția LPF, după ce Steaua a anunțat că merge la TAS pentru promovare: „Situația e clară pentru noi!”

Ianis Zicu, „săgeți” către CSA Steaua și Dinamo: „Promovăm la baraj, sunt de nivelul nostru”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
105644358246528
Khan Oliver  •  25 Martie 2022, 10:48
Postat de kuba pe 25 Martie 2022, 06:41

E full de pr00sti

Asa e, au la masini numere de VL, DJ, GJ, OT... e plin Sibiul!

kuba
kuba  •  25 Martie 2022, 06:41
Postat de tinn_2 pe 24 Martie 2022, 21:30

Nu veni la Sibiu. E full :))

E full de pr00sti

balotelli
balotelli  •  25 Martie 2022, 00:41

Nu vă mai certați pentru Hermanstadt. Văd ăștia de la Gsp traficul și, după numărul de comentarii, chiar vor crede ne interesează. Ne vor băga pe gât articole despre sibieni ca pe vremea când erau patronați de Prodanca.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează