FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA 1948

Ce se va alege de FC U Craiova 1948 după condamnarea lui Mititelu? » „Eu nici nu am vreo legătură oficială cu actualul club”

Articol de GSP - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 18:25 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 19:46

Adrian Mititelu (52 de ani), patronul celor de la FC U Craiova 1948, a fost condamnat azi la 3 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova. Decizia este definitivă. Fanii olteni se întreabă acum ce se va întâmpla cu echipa lor.

  • Context: În 2016,  Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.
  • În același dosar, Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, a primit o condamnare cu suspendare, de doi ani și 6 luni.

FC U Craiova 1948 este lider în Liga 2, după un parcurs aproape perfect: 6 victorii și 3 egaluri și un avans de 2 puncte față de Metaloglobus și ASU Poli Timișoara, dar nu e clar ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu echipa după încarcerarea patronului Adrian Mititelu. 

Angajații clubului au fost luați prin surprindere și nu au făcut deocamdată vreun anunț oficial pe canalele media legat de viitorul echipei. 

Ce se întâmplă cu FC U Craiova după condamnarea lui Mititelu

Prezent zilele trecute la GSP LIVE, Mititelu dezvăluia că averea lui este pe numele copiilor și că nici nu are legătură oficială cu formația din Craiova. Astfel, cel mai probabil, echipa își va continua parcursul în Liga 2, iar Mititelu ar putea să conducă clubul prin interpuși, așa cum s-a întâmplat cu FCSB când Gigi Becali a fost arestat. Adrian Mititelu jr., fiul acestuia, ar putea fi cel care s-ar ocupa mai mult de echipă în următorii ani.

„Eu nu mai am nicio avere, sunt sărac lipit. M-a distrus Rotaru. Copiii mei au ceva bani, eu nici nu am vreo legătură oficială cu actualul club. Copiii au apelat la mine să duc mai departe munca asta, dar eu din punct de vedere juridic sunt străin de orice chestiune a clubului. Banii mei au fost mâncați de Sandu, Dragomir și Rotaru. Clubul la care am fost acționar e în faliment, a fost distrus. Alte două societăți le-am pierdut tot din cauza acestei chestiuni”, spusese Mititelu la GSP Live. 

VIDEO Momentul reținerii lui Adrian Mititelu

Mai vine antrenorul dorit de Mititelu?

În acest moment, echipa este condusă de Dan Vasilică, care asigură interimatul până în iarnă, iar Mititelu spunea în urmă cu o săptămână că negociază cu un antrenor din străinătate: „Sunt în discuții cu un antrenor de afară, care a mai antrenat prin România. Acesta nu vrea să vină de acum. Vrea să vină într-un moment zero, cum este pauza de iarnă”. Acum, rămâne de văzut dacă acesta va mai veni la Craiova după arestarea lui Mititelu. 

FC U Craiova e în scădere de turație, după semieșecul de acasă cu penultima clasată Aerostar Bacău (0-0), și are în față o deplasare infernală, sâmbătă, de la ora 12:00, pe terenul contracandidatei la promovare ASU Poli Timișoara. 

VIDEO Adrian Mititelu despre un eventual derby CSU - FCU în Liga 1: „Va fi război civil! O să iasă măcel în Craiova!”

Citește mai multe știri despre arestarea lui Adrian Mititelu: 

Adrian Mititelu, în lacrimi după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare: „Mă duc la pușcărie nevinovat! E o execuție ordinară!”

Fotbalul condamnaților » Adrian Mititelu, al 17-lea nume mare care ajunge la închisoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
605586387036014
John Hardley  •  06 Noiembrie 2020, 12:08

Bună dimineața!!! Niciodată nu m-am simțit atat de bine și fericit. Niciodată nu m-am bucurat mai mult de Raul altuia!!! În sfârșit statul roman și - a făcut datoria și a scăpat orașul Craiova de aceasta cangrena numita Mititelu!!!! Și pt cei care plâng după el, le doresc sa ajungă lângă el, ca asa e frumos!!!! O zi fericita la toată lumea!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează