FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

Dispare Petrolul? Bugetul, în aer + oficial condamnat pentru tentativă de mituire!

Petrolul a jucat ultima dată în Liga 1 în 2016
Petrolul a jucat ultima dată în Liga 1 în 2016

Articol de , , - Publicat luni, 05 iulie 2021 17:06 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 15:14

Petrolul a pierdut marca și dreptul de folosire a numelui, revenite în proprietatea Primăriei Ploiești. Veolia, finanțatorul principal, a retras sprijinul după un sezon în care asigurase un buget de 2,5 milioane de euro și clubul a ajuns să fie amenințat și de condamnarea vicepreședintelui pentru tentativă de mituire a unui arbitru.

Petrolul a pornit sezonul trecut cu ambiția clară de a promova în prima ligă, acum nu știe nimeni exact dacă echipa va mai exista și dacă va mai purta numele acesta. Surse din Ploiești susțin că fostul finanțator, Veolia, a cerut recent să-i fie returnate mașinile și calculatoarele pe care le adusese ca aport în societate.

Veolia a renunțat să mai finanțeze echipa după un sezon în care avusese contribuția majoră la bugetul de 2,5 milioane de euro, o sumă care nu i-a ajutat pe "lupii galbeni" să ajungă nici măcar aproape de promovare în vreun moment.

Clubul nu mai are nici bani, nici dreptul de folosire a numelui Petrolul. Marca și numele au revenit la Primărie, care va organiza o licitație pentru ele. Echipa a disputat recent un amical cu Brazi, în care jucătorii au acoperit cu bandă albă zona de pe tricouri în care se afla emblema. Să o mai fi purtat acum ar fi fost ilegal.

Petrolul riscă excluderea!

"Lupii" sunt amenințați și din cauza unui caz de corupție. Vicepreședintele Mihai Dogaru a fost condamnat în iunie la un an și jumătate de închisoare, cu suspendare. 

Condamnarea a venit la 80 de zile de la pornirea cazului. Procesul a durat puțin fiindcă oficialul Petrolului a recunoscut că încercase să-l mituiască pe arbitrul partidei Mioveni-Aerostar, cu scopul ca argeșenii să nu câștige și ploieștenii să poată prinde loc în playoff. 

Federația încă nu a luat vreo decizie în plan sportiv, dar Petrolul riscă să fie exclus din campionat din cauza condamnării vicepreședintelui!

Într-un alt caz asemănător, în care doi oficiali de la UTA au fost acuzați, Burleanu a anunțat că FRF așteaptă hotărârile din instanțe înainte să aplice regulamentul propriu.

Citește mai multe știri de actualitate:

Continuă greva la Dinamo! Jucătorii au mai boicotat un amical, situația e disperată

Gigi Becali, prima reacție după ce CFR Cluj i-a luat un om din club » Dezvăluie de la ce a pornit totul: „Acolo nu-l mai voia nimeni”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close