FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA E ÎN LIGA 2

UPDATE Veste-ȘOC în direct la TV: „CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 timp de doi ani!”

CSA Steaua a promovat astăzi în Liga 2, după 4-1 la general cu CS Afumați. „Militarii” sunt obligați să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, care va începe, cel mai probabil, în luna august.
CSA Steaua a promovat astăzi în Liga 2, după 4-1 la general cu CS Afumați. „Militarii” sunt obligați să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, care va începe, cel mai probabil, în luna august.

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 mai 2021 19:09 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 21:42

CSA Steaua a promovat astăzi în Liga 2, după 4-1 la general cu CS Afumați. „Militarii” sunt obligați să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, care va începe, cel mai probabil, în luna august. Totuși, Bumbescu avansează o variantă ultrapesimistă.

UPDATE, ora 20:10. Adrian Bumbescu: „Steaua nu are drept de promovare doi ani”

„N-am depus de la început un proiect pentru Liga 1. Din ce știu eu, doi ani de zile nu vom putea promova. Societatea va fi privatizată, dar nu s-au făcut alte demersuri necesare. Cum am stat doi ani în Liga 4, putem sta și în Liga 2. Nu asta e problema”, a declarat Adrian Bumbescu (61 de ani), șeful Centrului de Copii și Juniori al CSA Steaua București, la „Digi Sport Special”.

Remus Răureanu, jurnalistul Gazetei prezent în studio, a încercat să explice declarația lui Bumbescu: „Există un proces, în care FCSB încearcă să o împiedice pe CSA să-și schimbe forma juridică. FCSB va susține că Steaua trebuia să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat încă de la Liga a 4-a. Procesul e în desfășurare, din câte știu”.

Știrea inițială: CSA Steaua trebuie să-și schimbe forma juridică în maximum 2 luni

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în momentul de față Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

Tot statutul FRF, care a fost modificat în iulie 2019, spune că „se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare”.

Concret: CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat până la startul viitoarei ediții de Liga a 2-a, care va începe, cel mai probabil, în august 2021. 

Cel mai bun exemplu pentru ceea ce are de urmat CSA Steaua e modul FC Argeș. Echipa, care era de drept public fiindcă era administrată direct de Primăria Pitești, n-a avut drept de promovare doi ani la rând, între 2017 și 2019. Apoi s-a creat o entitate privată, cu denumirea de Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, s-a primit avizul departamentului juridic al FRF, după care Comitetul Executiv a anunțat în iulie 2019 că FC Argeș are drept de promovare. Echipa s-a clasat pe locul 2 și a intrat în Liga 1, unde activează acum.

FOTO. Cadre din meciul CS Afumați - CSA Steaua 1-2

+19 FOTO

Citește mai multe știri despre CSA Steaua:

Incidente la Afumați » Jurnaliști agresați de ultrașii Stelei: „Jandarmii nu au intervenit”. Ce se poate vedea pe imagini + „scuza” forțelor de ordine

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (212)
orlick
orlick  •  31 Mai 2021, 18:59
Postat de digei pe 31 Mai 2021, 04:10

Bumbescu a facut misto de voi. Stati calmi, toate forurile conducatoare, media, toti cei care traiesc din fotbal vor neaparat Steaua in prima liga, cum au vrut si Dinamo(de aia nici n-au retrogradat) cum au vrut si Craiova sau Rapid. Echipele astea produc audienta, aduc spectatori, fac vanzari. Cu Voluntari, Clinceni, Astra si Chindia mor de foame, se duce totul la fund.

Uite un om sincer în naivitatea lui: recunoaște că CSA nu merita să ajungă în liga I, dar speră să promoveze pe criterii extrasportive! Problema e că nimănui nu-i pasa de o clonă militarizata cu 2000 de suporteri.

csaba
csaba  •  31 Mai 2021, 14:45

Domnii de la armată au crezut că talpan rezolvă și această problemă, numai că aici nu mai pot interveni judecătorii corupți din din țară să dea hotărâri în favoarea armatei, iar banii armatei nu sunt pentru plăcerea unora ca talpan !

samrtx
samrtx  •  31 Mai 2021, 13:31
Postat de Viorel Predosanu pe 31 Mai 2021, 12:54

Unde este lupta fostei opozitii de dreapta si a societatii civile impotriva "ciumei rosii"? Cele mai sordide reprezentante ale "ciumei rosii" in sport, in societate, sunt indiscutabil cazarmile staliniste sinistre CSA si CS Dinamo, prin care se distribuie anual 50 mil euro de la buget. Toate aceste aberati sportive staliniste au fost lichidate din tarile UE, cu exceptia rusinoasa a Romaniei! Pana cand rusinea, abuzul, risipa, exclusiv in Romania? La asta trebuie sa raspunda repede actualii guvernanti, fosta opozitie de dreapta, care promiteau eliminarea "ciumei rosii" din viata politica, economica si sociala a Romaniei, dar continua sa finanteze cele doua unitati militare sportive sovietoide ale MApN si MAI!! Pana cand?

I-ai lichidat tu și cei de teapa ta, Predoșene!

Vezi toate comentariile (212)
Comentează