FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Decizie curioasă la clubul din România » Au dezmembrat o echipă campioană pentru a o înlocui cu una de la un privat

Andrei Cordoș, președinte Chindia
Andrei Cordoș, președinte Chindia

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 18:32 / Actualizat duminica, 20 august 2023 19:11

Grupa de juniori 2010 a Chindiei, campioană județeană la categoria ei de vârstă, a fost dezmembrată, în locul ei venind echipa celor de la Kinder Târgoviște, antrenată de Eduard Prisăcariu, fratele președintelui AJF.

La Chindia tot nu e liniște, după seria de demiteri, începută cu antrenorul Dragoș Militaru. Cel care, împreună cu tot stafful, a fost pus pe liber după două remize în campionat (1-1 cu CSA Steaua și 0-0 la Slatina) plus o victorie cu 5-0 în Cupă, cu echipa din Blejoi.

Scene șocante la un club din România » Dat afară și amenințat de președinte: „Vrei să te bat aici, să te c**i pe tine?!”
SCANDAL
Scene șocante la un club din România » Dat afară și amenințat de președinte: „Vrei să te bat aici, să te c**i pe tine?!”

La finalul săptămânii trecute, un vechi antrenor al Academiei, fostul jucător al târgoviștenilor în anii '70-'80, Ion Ene, a fost și el anunțat de jurista clubului că nu i se va mai prelungi contractul. Era la Chindia de 6 ani și pusese bazele grupei 2010, cea care, sezonul trecut, sub comanda lui Remus Gâlmencea, câștigase campionatul județean. 

Ene a fost anunțat că nu va mai lucra la Chindia de către jurista Georgiana Niculae, singura din vechea conducere care a mai rămas la club. Aceasta i-ar fi spus, la semnarea documentelor de adio, că "a fost bine până acum în pensiune la Chindia, cu președintele Ghergu, nu?!". Contactat de Gazeta Sporturilor, Ion Ene n-a vrut să comenteze cele întâmplate.

Mici campioni lăsați pe drumuri

Surse apropiate clubului susțin că la Academia Chindia a demarat o colaborare cu clubul local privat Kinder, cel condus din umbră de fostul primar interimar Ciprian Prisăcariu, șeful AJF Târgoviște. Iar grupa 2010 a Chindiei a fost și ea dezmembrată, în locul ei venind echipa celor de la Kinder, antrenată de Eduard Prisăcariu, fratele președintelui AJF.

Kinder a venit cu 21 de jucători, dar pusese niște clauze speciale: dacă până la vârsta de 28 de ani, un jucător de la Kinder este transferat, Chindia va vira 20 la sută din sumă clubului privat; dacă până la vârsta de 28 de ani, un jucător Kinder pleacă liber, Chindia va plăti pentru el 5.000 de euro.

Astfel, din echipa Chindiei campioană pe județ, au mai rămas în noua formație doar 4-5 jucători. Alți 2-3 au mers la grupe mai mari, iar restul nu mai au echipă. Părinții celor din urmă au și organizat un protest la Primărie, unde li s-a spus însă că președintele clubului, Andrei Cordoș, este responsabil pentru aceste decizii. 

Aceleași surse susțin că, mai ales în urma acestui protest, Cordoș nu a mai semnat clauzele solicitate de Kinder. Formația U14 a Chindiei ar urma să joace la Elită, datorită faptului că Academia s-a clasat în clasificarea FRF, ocupând poziția 26. Dar nu cu propriii jucători, ci cu cei veniti de la Kinder Târgoviște! Iar Remus Gâlmencea a fost coborât la grupele de inițiere-formare, cele pe care până acum le pregătise Ion Ene, cel demis zilele trecute.

Copiii au reducere doar la Family Zone

Marți, Chindia joacă acasă cu Gloria Buzău, una dintre pretendentele la titlu. Conducerea târgoviștenilor a considerat meciul unul de risc mare, astfel că la cumpărarea online a biletelor, pentru fiecre loc trebuie să dai numele, adresa de mail și numărul de telefon. 

Suporterii au reacționat deja pe rețelele de socializare pentru că la al doilea bilet, pentru un copil, de exemplu, nu li se mai acceptă aceeași adresă de mail și nu îl mai pot achiziționa. 

Biletele rămase vor fi puse în vânzare și la case abia luni și în ziua meciului. Copiii, indiferent de vârstă, au reducere doar în sectorul de Family Zone, în rest trebuind să plătească preț întreg dacă merg cu părinții la tribuna I, tribuna a II-a sau în ale părți ale stadionului.

Citește și: 

Președintele Chindiei s-a enervat la conferință când a fost întrebat de clauza de reziliere plătită din bani publici: „Nu știu dacă sunteți dumneavoastră în măsură să urmăriți suma”
chindia
Președintele Chindiei s-a enervat la conferință când a fost întrebat de clauza de reziliere plătită din bani publici: „Nu știu dacă sunteți dumneavoastră în măsură să urmăriți suma”
UPDATE Flavius Stoican, în cărți să revină pe bancă! Înțelegere de principiu
NEGOCIERI
UPDATE Flavius Stoican, în cărți să revină pe bancă! Înțelegere de principiu

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
Catalynn_3
Catalynn_3  •  21 August 2023, 09:32

Psdisme …Nici D-zeu nu cere!

dobrin
dobrin  •  20 August 2023, 20:52

Normal, ce sa te astepti de la un Andrei Co(r)doș...

boribgue
boribgue  •  20 August 2023, 20:50

Nimic dubios. E perfect normal ca primaria sau consiliul judetean sa plateasca salariile fotbalistilor primei echipe si sa incheie contracte cu privati, pentru juniori. La privat, plateste cetateanul din Targoviste. Bine, si la prima echipa tot cetateanul... Oricum o dai, e perfect normal.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close