FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA

VIDEO Președintele Chindiei s-a enervat la conferință când a fost întrebat de clauza de reziliere plătită din bani publici: „Nu știu dacă sunteți dumneavoastră în măsură să urmăriți suma”

Președintele Chindiei, Andrei Cordoș
Președintele Chindiei, Andrei Cordoș

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 18:19 / Actualizat vineri, 18 august 2023 20:56

Președintele Chindiei, Andrei Cordoș, a avut mai multe contre cu jurnaliștii la prezentarea lui Vasile Miriuță ca antrenor principal, a doua zi după demiterea lui Dragoș Militaru. 

Chestionat în legătură cu motivele plecării fostului antrenor și de clauza de reziliere plătită din bani publici de club după doar 3 meciuri (1-1 cu Steaua, 0-0 cu Slatina, în campionat, și 5-0 cu Blejoi, în Cupă), Cordoș s-a enervat și a refuzat să dea detalii, ironizând întrebarea jurnalistului.

Culisele plecării surprinzătoare a lui Dragoș Militaru de la Chindia: „Se bat cap în cap!” + Ce l-a deranjat: „Aberant, cea mai mare prostie, n-am auzit o minciună mai mare!”
chindia
Culisele plecării surprinzătoare a lui Dragoș Militaru de la Chindia: „Se bat cap în cap!” + Ce l-a deranjat: „Aberant, cea mai mare prostie, n-am auzit o minciună mai mare!”

Andrei Cordoș: „Nu comentez meciurile, nu le discut, dar și dumneavoastră le-ați văzut!”

„Am încercat de când am venit să facem lucrurile așa cum ne-am propus. Au fost și foarte multe probleme pe care mi-aș dori să le reglăm din mers.

Nu vreau să discut acest subiect (n.r. despre Dragoș Militaru). Din punctul meu de vedere, totul a fost la vedere, a fost o despărțire amiabilă. E tot ce vă pot spune.

[Întrebarea unui jurnalist: „Dacă după 2 etape nu se schimbă nimic în jocul echipei îl dați afară și pe Miriuță?”] Absolut! Păi, pentru 2 etape a semnat, cum adică? Glumesc, vă dați seama, nu? Aveam nevoie de o schimbare în atitudinea jucătorilor în teren, să văd că jucătorii își dau viața. Vrem să propunem un fotbal bun la Târgoviște.

Nu vorbesc despre Dragoș Militaru. Toate aceste subiecte pentru mine sunt de trecut. Acum vreau să vorbesc de viitor. Primul meci, cu Buzăul, e cel mai important pentru a vă demonstra ceea ce vreau să văd. Ce să vă zic mai mult de-atât? Ați văzut și dumneavoastră meciurile? Nu le comentez, nu le discut, dar și dumneavoastră le-ați văzut!

Nu am văzut o lipsă de omogenitate, am văzut o calitate la jucătorii pe care i-am adus și sunt mândru de toți jucătorii, eu cred în ei. Dar nu a fost exprimarea la nivelul la care mi-am dorit.

Nu a fost o decizie neapărat pripită, nici neinspirată (n.r. numirea lui Militaru). Așa cum am spus și atunci, eu pe Dragoș Militaru l-am ales după criteriile care l-au recomandat. El a avut niște rezultate la Dej. Dar cred că noi avem nevoie de altceva, ne dorim să fim la un alt nivel.

A avut contract pe un sezon, e de datoria clubului să-și asume acest lucru și nu putem să-l expunem public. E un acord de încetare amiabilă.

[Întrebarea unui jurnalist: „Își permite clubul să plătească rezilierea? Sunt bani publici...”] Nu mi se pare normal să dezvălui detaliile contractuale. Clauza e de confidențialitate. Banii publici care se cheltuie pot fi identificați sau urmăriți, dar nu știu dacă sunteți dumneavoastră (n.r. jurnalistul care a pus întrebarea) în măsură să o faceți. Cred că sunt organe abilitate.

[Jurnalist: „Am văzut doar un dialog cu «Altă întrebare» până acum...”]. Aș vrea să mă întrebați ce are în plan domnul antrenor principal, de meciul cu Buzău, de viitor. Ne ajută cu ceva că vom discuta ce s-a întâmplat?

[Jurnalist: „E normal să răspundeți de ce a fost demis antrenorul după 2 etape”] N-a fost demis după 2 etape din punctul meu de vedere, ci după 2 luni de muncă. Timp suficient în care să-mi dau seama ce putem face împreună. Asta a fost decizia.

Jucătorii au venit și cu acordul antrenorului. În primă fază au venit jucătorii care au lucrat cu el la Dej, apoi propuneri din partea mea și a lui, ne-am consultat și am luat o decizie. Sunt jucători profesioniști, faptul că au venit la cererea lui nu încurcă pe nimeni. Dacă cineva e nemulțumit acum și vrea să plece, poate veni să spună”, a declarat Cordoș 

Vasile Miriuță, prezentat oficial la noua echipă. Contestat vehement: „Parcă trebuia să își rupă carnetul de antrenor după ce a băgat Baia Mare în Liga 3”

Vasile Miriuță, 54 de ani, a fost prezentat astăzi oficial de Chindia.

Chindia i-a găsit rapid înlocuitor lui Dragoș Militaru (33), pe care l-a demis după numai două etape scurse din noul campionat.

Am oficializat deja despărţirea de Dragoş Militaru pe cale amiabilă, iar din acest moment noul antrenor principal este Vasile Miriuţă. Din punctul meu de vedere, am încercat de când am venit să facem lucrurile aşa cum ne-am propus. În mare parte am reuşit, au fost şi unele probleme pe care le reglăm din mers”, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, preşedintele Chindiei, Andrei Cordoş.

„Cunosc cât de cât lotul, sunt jucători care au jucat anul trecut şi în prima divizie, pe unii dintre ei îi cunosc, pe Marc şi pe Moldoveanu i-am antrenat acum câţiva ani când erau şi ei mai tineri, şi eu mai tânăr. Aşa, în mare parte parte, știu lotul”, a spus și Miriuță. 

Aştept în următoarele zile să cunosc şi eu lotul mai bine şi să vedem dacă mai avem nevoie de un jucător, doi şi pe ce post

- Vasile Miriuță, antrenor Chindia

Miriuță a pregătit-o ultima dată pe Minaur Baia Mare. De-a lungul carierei, el le-a mai condus din postura de „principal” pe Hermannstadt, Kisvarda, Dinamo, Chiajna, CFR Cluj, Energie Cottbus, ASA Tg. Mureș, ETO FC Gyor și Ceahlăul.

În primele două etape de Liga 2, Chindia a obținut numai două puncte, 1-1 cu CSA Steaua și 0-0 în cu CSM Slatina.

Miriuță va debuta marți, de la 19:00, pe banca Chindiei. Târgoviștenii vor primi vizita celor de la Gloria Buzău în runda #3 din Liga 2.

Reacțiile dure ale fanilor Chindiei pe Facebook, la adresa lui Andrei Cordoș și a lui Vasile Miriuță: 

  • „Domnule Cordoș, de ce nu ești transparent? De ce nu răspunzi la întrebări? Spune adevărul dacă ai luat o astfel de decizie după 3 meciuri trebuie sa ai niște argumente solide nu sa te ferești după microfonul acela.. mai bine fa-ți bagajul și du-te de unde ai venit..”
  • "«Vom discuta ce se va întâmpla pe viitor». Cu alte cuvinte, voi sunteti niste fraieri, nu trebuie sa va dau explicații referitor la ce s-a intamplat cu Militaru. Si alea doua salarii care i s-au plătit in plus pentru reziliere nici nu sunt din bani publici, i-a adus Cordoș de acasa”
  • „Băi arogantule, Chindia nu e echipa familiei tale din Cluj! Încet, încet ne arăți ce caracter ai !!!!”
  • „Omul (n.r. Miriuță) spune «Divizia A».. el de pe acea vreme este «Out» din fotbal.. e clar, nu avem niciun viitor. Liga a 3-a scrie pe noi.. afara cu Cordoș!!” 
  • „Cu asta dacă prindem sa jucam barajul de menținere în Liga 2 e bine”
  • „Parcă trebuia să-și rupă carnetul de antrenor după ce a băgat Baia Mare în Liga 3”
  • „Cea mai proastă alegere..”
  • „Sa se pregătească Pucioasa și Flacăra că venim după ei cu Mister la timonă...”
  • „Dacă nu va avea rezultatele așteptate să plece cu Cordoș cu tot, Militaru făcea treaba bună”

Mai multe articole despre Liga 2:

Scene șocante la un club din România » Dat afară și amenințat de președinte: „Vrei să te bat aici, să te c**i pe tine?!”
SCANDAL
Scene șocante la un club din România » Dat afară și amenințat de președinte: „Vrei să te bat aici, să te c**i pe tine?!”
Încă o plecare surpriză în fotbalul românesc » Și-a dat demisia după eșecul neașteptat din ultimul meci: „M-a surprins decizia lui!”
DEMITERE
Încă o plecare surpriză în fotbalul românesc » Și-a dat demisia după eșecul neașteptat din ultimul meci: „M-a surprins decizia lui!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Sorin56
Sorin56  •  19 August 2023, 08:39

Ce bine ar fi dacă s-ar termina cu banii aruncați de stat pe tot felul de pseudo-jucători. Statul ar trebui să susțină școlile sportive. Echipele de seniori trebuie să fie private, ori susținute de patroni dispuși să-și cheltuiască banii ori să fie întreținute din banii suporterilor. Așa ca să arunce primăriile și ministerele cu bani mulți pentru tot felul de nepricepuți sau/și putori ( mă refer și la fotbaliști și la antrenori și la conducători de club sau federații) e bine.

fibra
fibra  •  19 August 2023, 08:12

Acest personaj Co (r) dos si-a dat seama ca Militaru nu poate face parte din gasca lui si l-a adus pe cel care a retrogradat Baia Mare in Liga 3 la fel si pe Cottbus care avea obiectiv promovarea in Bundesliga si a picat in Liga 3. Sunt sanse sa se repete istoria.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează