FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROBLEME

Clubul e amenințat cu falimentul, dar refuză bani: „Am vrut să ajut Chindia, dar mi s-a spus nu!”

Chindia riscă să intre în faliment din cauza unor datorii de 500.000 de lei. Foto: AFC Chindia
Chindia riscă să intre în faliment din cauza unor datorii de 500.000 de lei. Foto: AFC Chindia

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 08:00 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 10:01

Chindia riscă să intre în faliment din cauza unor datorii de 500.000 de lei. Dâmbovițean de origine, Radu Bârlică, fostul director de marketing de la Dinamo, patronul firmei RCI Solutions, susține că a vrut să ajute formația, însă a fost refuzat.

Radu Bârlică povestește că „acum o lună și jumătate, m-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Ștefan. Era prima dată când am vrut să ajut această echipă, fiindcă am văzut că aveau probleme financiare. Am venit cu propunerea să externalizeze serviciul de marketing, să facem un contract, să mă ocup eu de acest sector. 

Nu i-ar fi costat nimic. Aș fi adus sponsori și aș fi luat un comision din acele sume. Domnul Ștefan a fost foarte deschis la propunerea mea. La fel și președintele clubului, Andrei Cordoș. Dar eu nu știam situația de acolo, iar el a plecat după numai o săptămână".

Un club important din Liga 2, amenințat cu falimentul! Dat în judecată după ce s-au adunat datorii de 500.000 de lei
PROBLEME
Un club important din Liga 2, amenințat cu falimentul! Dat în judecată după ce s-au adunat datorii de 500.000 de lei

„Lorin Petrescu stătea pitit după un calculator”

Bârlică a continuat demersurile și a avut o întâlnire cu noul președinte, Lorin Petrescu, patronul firmei Pro Activ, la rândul său sponsor la Chindia. 

„Am fost foarte dezamăgit. Credeam că vorbesc cu un om de afaceri. Dar Lorin Petrescu a venit însoțit de un director de la el de la firmă. Și tot timpul discuției s-a pitit după un calculator. Iar directorul lui îmi lua parcă interviu, mă întreba cine sunt, cu ce mă ocup. Aveam pregătit deja un sponsor care le-ar fi adus 80.000-100.000 de euro. 

Iar dacă ar fi promovat, sumele creșteau. Nu ar fi cerut decât niște locuri la lojă. Dar Lorin Petrescu și directorul lui erau mai interesați de cum se comportă angajații de la Pro Activ, că le fusesem client în trecut, când am cumpărat niște materiale de la ei, decât de propunerea mea de a ajuta Chindia", a mai spus Radu Bârlică.

Acesta a continuat: „De aceea se află Chindia în această situație, cu atâtea probleme financiare. Fiindcă are un președinte care nu se pricepe la fotbal, nu ajută clubul și e mai preocupat de problemele de la el de la firmă decât ale Chindiei. 

Am mai insistat, l-am întrebat cum e posibil să nu vrea bani pentru Chindia. Mi-a zis că vrea, dar că nu pot plăti comision așa. Asta a fost tot. Așa se întâmplă când la conducerea cluburilor ajung oameni doar pe criterii politice. Și de aceea Chindia a ajuns în această situație delicată, fiind amenințată cu falimentul".

Citește mai multe știri din Liga 2:

Steaua București, comunicat acid aproape de miezul nopții » Replică pentru „unul dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo”
COMUNICAT
Steaua București, comunicat acid aproape de miezul nopții » Replică pentru „unul dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo”
Un fotbalist al ultimei clasate din Liga a 2-a a fost convocat la națională!
LIGA 2
Un fotbalist al ultimei clasate din Liga a 2-a a fost convocat la națională!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
petremihai82
petremihai82  •  20 Noiembrie 2023, 14:26

*** Ce sa ajute asta cu firma lui cu 1 angajat si cifra de afaceri de gospodina din aprozar? Chiar ne ia de fraieri? N-or fi nici aia de la Chindia profesionisti, dar asta e doar o hiena care simte miros de hoit. Sa spuna si ce comision voia, sa vedem cine minte, Chindia zice ca a cerut 50%, apoi 40%. Asta nu mai e comision, e jaf pe fata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Trotsky
Trotsky  •  18 Noiembrie 2023, 15:23

ntz, au sunat la Dinamo si s-au lamurit

dacia_berlina
dacia_berlina  •  18 Noiembrie 2023, 11:18

Deci nu e chiar ca in titlu; omul vroia un parteneriat de afaceri, aduce sponsori si ia comision; probabil conducatorii Chindiei au considerat ca pot sa aduca singuri sponsori, fara intermediari si comisioane.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează