Articol de - Publicat joi, 02 noiembrie 2023 16:39 / Actualizat joi, 02 noiembrie 2023 18:25

CSA Steaua a reușit miercuri seară, în a doua etapă de Cupa României, să obțină remiza cu Rapid, 0-0. Giuleștenii, chiar dacă au jucat cu garnitura a doua, menajând foarte mulți titulari, porneau ca mari favoriți. Iar formația din Ghencea nu doar că a făcut uitată diferența de nivel, ba chiar a avut situații mai clare de a înscrie decât adversara sa din Superligă.

Daniel Oprița a fost mulțumit, nu atât de rezultat, dar mai ales de jocul elevilor săi, cu atât mai mult cu cât în campionat echipa sa stă destul de rău, aflându-se doar pe locul 11 după tot atâtea runde, cu 15 puncte, la două distanță de ultima poziție de play-off, ocupată deocamdată de CS Mioveni.

Ghicește scorul la FCSB - Rapid și câștigă un ceas de 2000 de lei și 5 alte premii!
GAME
Ghicește scorul la FCSB - Rapid și câștigă un ceas de 2000 de lei și 5 alte premii!

„Cu Rapid, noi am jucat așa așa cum joacă alte echipe cu noi în campionat. I-am lăsat să ne domine, știam că nu trebuie să jucăm pe contre cu ei. Au jucători de viteză, cu calitate, am zis să ne aglomerăm. Pentru ce urmează, era bine să fi câștigat. 

Noi am avut ocazii mai mari. Când joci cu Rapid, trebuie să te mulțumești și cu mai puțin. Puteam să marcăm și noi pe contraatac, dacă eram mai atenți”, a spus Oprița.

Avertisment pentru jucători și antrenori

Oprița nu a evitat nici cel mai fierbinte subiect, legat de imposibilitatea, pentru al treilea sezon consecutiv, ca echipa să obțină dreptul de promovare în primul eșalon. Mai ales că, surse din cadrul secției au dezvăluit că de două luni, jucătorii și stafful tehnic au salariile blocate. 

Un avertisment al conducerii, care pune astfel presiune pe jucători pentru poziția pe care o ocupă acum în campionat. Un aspect inedit, fiindcă până acum, în precedentele două sezoane, roș-albaștrii fuseseră mereu în topul ligii secunde.

O măsură luată pentru că, și dacă CSA Steaua tot nu poate intra în lupta pentru promovare din cazuza formei de organizare, obiectivul intermediar a rămas clasarea pe un loc de play-off, la finalul sezonului regulat. Din care au rămas numai 8 runde. 

Dar în ultimele 7 etape de campionat, echipa a avut evoluții oscilante, pierzând la Șelimbăr (2-3) și la Slobozia (0-1) și remizând acasă cu Slatina, interval în care a obținut numai două succese, ambele în Ghencea, cu FC Argeș (3-1) și cu Ceahlăul (3-1).

Aceleași surse susțin că deblocarea salariilor nu va putea fi prelungită decât la limita a 90 de zile, după care, conform regulamentelor, fotbaliștii ar putea aoela la memorii și inițierea unor litigii cu clubul, pentru recuperarea restanțelor, alternativa fiind să obțină statutul de jucători liberi. 

Alte surse susțin că salariile s-ar debloca dacă echipa ar obține două victorii consecutive în campionat, fapt care nu s-a întâmplat niciodată în acest sezon. În următoarea etapă, CSA Steaua va juca sâmbătă, în deplasare, cu Dumbrăvița, ocupanta locului 4.

Puteam să jucăm meciuri de genul acesta, cum a fost cu Rapid în Liga 1. Trebuie să demonstrez, așa am auzit și eu de la «prietenul meu», Florin Talpan. Eu nu am ce să demonstrez, am făcut-o sezonul trecut. Mai departe, echipa trebuia să fie în Liga 1

- Daniel Oprița, antrenor CSA Steaua

Clasamentul din Liga 2

Citește și:

Fostul „UEFAntastic” din Rapid - FCSB e tot DISPĂRUT! Poliția vine OFICIAL cu lămuriri: altcineva s-a dat drept Burdujan în dialogul cu GSP
DISPARIȚIE
Fostul „UEFAntastic” din Rapid - FCSB e tot DISPĂRUT! Poliția vine OFICIAL cu lămuriri: altcineva s-a dat drept Burdujan în dialogul cu GSP
Simona Halep și-a scos la vânzare vila cu 9 camere de la Snagov » Prețul astronomic cerut
DECIZIE
Simona Halep și-a scos la vânzare vila cu 9 camere de la Snagov » Prețul astronomic cerut

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”