FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Vestea momentului la Dinamo: „Există aprobare pentru bani! Din ce cunosc, asta se va întâmpla”

Dinamo s-a reinventat în 2023 / foto: Cristi Preda (GSP) +9   FOTO
Dinamo s-a reinventat în 2023 / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 16:11 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 19:07

Fostul președinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache, a anunțat la GSP Live că în cel mai scurt timp va începe demolarea actualului stadion, pe amplasamentul căruia va „răsări” o arenă ultramodernă, așteptată de fanii roș-albilor de ani în șir. 

Conducător la Dinamo în mai multe perioade, Anghelache a oferit o estimare optimistă cu privire la marele vis al dinamoviștilor, cel de a evolua pe un stadion construit de la zero, la standardele anului 2023. După nenumărate tergiversări, se pare că buldozerele vor intra, în sfârșit, pe arena din șoseaua Ștefan cel Mare.

Constantin Anghelache: „Stadionul Dinamo va fi gata în doi ani, nu mai mult”

„Eu, din ce cunosc, se continuă (n.r. - proiectul deja existent). Stadionul se va face, pentru că există aprobare să se dea bani de la CNI. S-au rezervat aceste sume. Proiectul este analizat, urmează prima etapă, cea a demolării. 

Dacă se începe demolarea și se termină în două luni, înseamnă că noua arenă din Ștefan cel Mare va fi gata în doi ani, nu mai mult. Dacă banii sunt alocați, în 2025 va fi stadion nou! Acest stadion se va construi. Se discută acum cine face demolarea și celelalte elemente realmente esențiale”, a dezvăluit Constantin Anghelache, la GSP Live. 

25.000 de locuriar urma să aibă noul stadion al lui Dinamo

Constantin Anghelache: „Toți cei care s-au perindat pe la Dinamo n-au făcut absolut nimic!”

Anghelache a vorbit și despre gradul de încredere acordat noului management de la Dinamo: 

„A venit rândul acestei conduceri să se supună testului prin care să demonstreze că are capactitatea de a obține licențierea echipei. Scurt! 

(...) Nu ai finanțare, nu ai capacitatea de a struni o entitate sportivă. Până acum, fără nicio supărare, toți cei care s-au perindat pe la conducerea lui Dinamo au venit, au spus câte ceva, dar n-au făcut absolut nimic

La Rapid, de exemplu, cei care au venit au spus că dau bani și au dat. E evident că cei doi oameni de acolo (n.r. - Dan Șucu și Victor Angelescu) au adus niște bani la finanțarea echipei”, a adăugat „Profesorul” Angheache. 

Stadionul Dinamo, între promisiunile autorităților și presiunile din partea fanilor

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro.

„Au fost niște probleme cu actele, cu Primăria. În toamna lui 2025 e gata stadionul. Cu 25.000 de locuri. Se face pe amplasamentul vechi. O să coste 80-90 de milioane de euro, spre 100. Costă cam mult, fiindcă o să se facă deasupra loc să aterizeze elicopterele pentru Spitalul de Urgență. Să nu mai aterizeze pe velodrom.

În 2025, Dinamo are sigur stadion. Vor fi vreo 3 săli de sport, hoteluri, restaurante. Va aparține de Ministerul de Interne”, spunea Dănuț Lupu, un apropiat al clubului CS Dinamo. Pentru moment, o singură certitudine: buldozerele nu vor intra pe arena din Șoseaua Ștefan cel Mare până la sfârșitul acestei veri. 

FOTO. Așa arată acum stadionul din „Ștefan cel Mare”

+5 FOTO

Cum ar urma să arate noul stadion Dinamo

  • capacitate de 25.000 de locuri.
  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • suprafaţă de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzută cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare
  • patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren
  • va avea heliport
  • magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & băuturi răcoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului
  • restaurant
  • spaţiu expoziţional pentru „Muzeul Dinamo"
  • hotel pentru sportivi (circa 40 camere).

Citește și alte știri despre Dinamo: 

FOTO Detaliul remarcat după ultimul meci al lui Dinamo: „Lumea credea că în fotbalul românesc nu mai există așa ceva”

VIDEO Noii șefi de la Dinamo, gata de primul derby cu CSA Steaua: „De asta sunt convins. I-am văzut pe băieți”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
istet10
istet10  •  11 Aprilie 2023, 16:46
Postat de concret pe 11 Aprilie 2023, 09:49

Cand ai idol un cioban fariseu ***, care a pus mana pe sute de terenuri ***, care toata viata a facut bisnita, fie cu terenuri fie in fotbal, cand orizontul tau se reduce la atat si esti fanul unei echipe de comuna tinuta in prima liga artificial, care de ani de zile incearca sa fure identitatea altora.***

Eu nu-l am pe ala idol. Cu putin creier observai cat de mult il critic. Despre bisnita lui nu vorbesc fiindca nu are treaba cu fotbalul. Nu e singurul care face negot cu terenuri. Daca face neregului , parchetul e la post. Oricum, sa nu uitam ca si terenurile primite de la MApN ( alea cu scandalul cu Babiuc) au mai fost, parte din ele, platite catre fostii proprietari de la care statul le luasera. Adica armata ii oferise terenuri pe care le detinea in urma unor abuzuri. Dar cum spuneam, terenurile sunt alta treaba.

concret
concret  •  11 Aprilie 2023, 09:49
Postat de istet10 pe 10 Aprilie 2023, 23:53

Ei nu polatesc. Asa au fost crescuti. Stiu de mici ca sunt militieni si securisti care nu platesc, pt ca pot sa-si bata joc de romani.

Cand ai idol un cioban fariseu ***, care a pus mana pe sute de terenuri ***, care toata viata a facut bisnita, fie cu terenuri fie in fotbal, cand orizontul tau se reduce la atat si esti fanul unei echipe de comuna tinuta in prima liga artificial, care de ani de zile incearca sa fure identitatea altora.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mazavalt
Mazavalt  •  11 Aprilie 2023, 00:27
Postat de steauaefcsb pe 10 Aprilie 2023, 17:13

Si datoriile cand vi le platiti,sau mergeti in continuare la fel ca in ultimii 20-30 de ani,cu ele sterse,iar fraierii sa plateasca pentru voi? Sunteti niste mizerii,la fel ca Csa...nici o diferenta! Aia traiesc doar din bani publici,iar voi traiti tot pe banii romanilor! Echipa de 2 lei,tinuta in brate de peste 20 de ani in mod artificial...echipa de umplutura,sa foe nr par de echipe in campionat,dar totusi,nu trebuia sa fiti desfiintati pentru neplata datoriilor de vreo 10 ori pana acum?

Ce sa zici si tu fan al unei echipa infiintata direct in liga 1. Cat te duce te duce cand nu tragi pe dreapta.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează