FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA - DINAMO

EXCLUSIV Omul care are 29 de trofee cucerite cu Steaua și Dinamo spune, înainte de derby-ul României: „Aș ține cu Dinamo că are drept de promovare, altfel sunt cu CSA Steaua”

Nea Tică Dănilescu e singurul personaj din fotbalul intern cu simpatii pentru Steaua și Dinamo
Foto: Eduard Apostol
Nea Tică Dănilescu e singurul personaj din fotbalul intern cu simpatii pentru Steaua și Dinamo Foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 13:40 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 18:42

Omul cu cele mai multe trofee, 29 la număr, din fotbalul intern, Constantin Dănilescu, 74 de ani, a prefațat derby-ul din Ghencea de diseară dintre Steaua și Dinamo. 

  • Steaua - Dinamo se joacă diseară, de la ora 19:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport

Constantin Dănilescu este, probabil, singurul om din fotbalul românesc care vorbește și consideră cluburile Steaua și Dinamo ca fiind echipele lui de suflet. A lucrat la ambele grupări, a câștigat în total 29 de trofee. Cel mai titrat conducător de club din România all time! 

Nea Tică s-a retras din fotbal, fiul său, Cătălin, se ocupă acum de școala familiei, care are un parteneriat cu CSA Steaua, iar el s-a mutat definitiv la țară, la Năieni, între Mizil și Buzău.

Bătaie în Ghencea înainte de Steaua - Dinamo » Jandarmii i-au despărțit pe suporteri: „Conduși la secțiile de poliție”
STEAUA - DINAMO
Bătaie în Ghencea înainte de Steaua - Dinamo » Jandarmii i-au despărțit pe suporteri: „Conduși la secțiile de poliție”

- Nea Tică, un pronostic pentru diseară?
- Meci de 1X. Steaua e într-o oarecare suferință, Dinamo vine după două victorii, mai cu elan. Dacă Dinamo învinge, se înscrie la promovarea directă.

- Cu cine veți ține din fața televizorului?
- Cu fotbalul. Aș ține cu Dinamo pentru că are drept de promovare. CSA încă n-are acest drept. Vreau ca Dinamo să aibă culoar de promovare. Țin cu CSA Steaua, avem o relație specială, pe mai multe planuri, toată generația de aur a „militarilor” e cu gruparea din Ghencea.

Tică Dănilescu: „CSA Steaua va merge la TAS"

- Din ce știți dumneavoastră, merge la TAS Steaua dacă termină pe unul din primele două locuri promovabile?
- Nu știu cât câștig va avea. Poate se va ține cont și de promulgarea legii. Eu sunt convins că CSA Steaua va ataca la TAS dacă încheie campionatul pe 1 sau 2. Clubul va avea documentele încheiate și va merge la TAS. Dacă Steaua ar avea drept de promovare, clar, aș ține cu CSA! Sunt împărțit, îi urmăresc și pe unii, și pe alții.

O să fie și CSA Steaua în prima divizie, și CS Dinamo, poate. O să fie un prim eșalon cu două Stele, cu două Dinamo, cu două Craiove.

- Ce părere vă face acest nou Dinamo?
 - Depinde de acești noi acționari. Dacă vor achita datoriile, vor găsi bani de licențe - apropo, e de apreciat DDB, care a susținut echipa în acești ani! -, atunci Dinamo are o șansă. Se va naște un stadion cochet în mijlocul Capitalei, Dinamo va atrage.

- Echipa a retrogradat pe bune sau jucătorii nu și-au dat interesul, au jucat la pariuri?
- Probabil, au fost și fricțiuni la echipă sau au fost jucători care n-au dat totul pe teren, aceasta fiindcă n-au fost plătiți. E păcat că avem un derby la nivelul ligii a doua.

Tică Dănilescu: „Dinamo are nevoie de un conducător forte”

- Ce-ar trebui la Dinamo ca să ajungă din nou o candidată la titlu? În afară de foarte mulți bani.
- Un conducător care să știe regulamentele, care să fie mână forte, care să aibă oameni potenți în spate. Dacă ai bani, îți trebuie cunoștințe să-i gestionezi ca lumea. Adică să nu-i risipești, să fii chibzuit, să ai fler la transferuri. Și să nu dai bani pe un jucător, apoi să nu știi cum să-l vinzi mai repede ca să-ți acoperi afacerea.

- Mai țineți legătura cu Badea, cu Borcea?
 - Cu domnul Badea am mai vorbit, cu Cristi nu. Domnul Badea are echipa asta pe care o patronează, au fost și acele litigii cu stadionul Dinamo, chiar îmi pare rău că s-a întârziat acel proiect.

- Cu Dinu ați mai discutat?
- Da, îmi trimite ce scrie. Se luptă cu singurătatea, îi este greu. Viața îți oferă și bune, și rele. L-am pierdut și pe „Bigi” Eftimescu, cu care aveam relații bune. Cornel a rămas același tip spumos ca atunci, în școală, când avea grijă de mine.

În 2008, Borcea a adus preotul la stadion să jure toți că nu fac blat cu Steaua. Avea chestiile astea, din filme. Cristi a crescut pe lângă Cornel Dinu, a învățat multe.

Tică Dănilescu: „Am zis că mai bine mătur scările decât să mă duc de la Steaua la Dinamo”

- Ce amintiri de impact aveți de când erați stelist?
- În perioada Steaua au fost mulți ani în care am învins-o pe Dinamo. Cornel Dinu îmi zicea mereu: „Hai, mă, la Dinamo!”. Mi-aduc aminte și că am spus cândva în „Sportul românesc”, cred că i-am zis lui Ovidiu Ioanițoaia, că „mai bine mătur scările la Steaua decât să mă duc la Dinamo”.

În viață e bine să nu spui niciodată „niciodată”! N-am fost pasăre călătoare să merg din club în club, am fost doar la cele mai mari din România.

-Tică Dănilescu 

17 trofeea câștigat Dănilescu în Ghencea: 8 campionate, 6 Cupe și 3 Supercupe ale României

- Ce meci memorabil puteți rememora?
- N-am să uit niciodată meciul acela, Dinamo - Foresta 4-5, nu am cum! Ce goluri au putut să ne dea moldovenii... Dincoace, știu că am avut o victorie la Steaua în detrimentul celor de la FC Național. Erau Liță Dumitru și Cornel Dinu la Progresul, cred că i-am bătut 5 sau 6-0 pe Ghencea. M-au făcut „Tanchistul”, iar eu i-am tachinat după meci.

12 trofeea cucerit nea Tică în Ștefan cel Mare: 4 titluri, 6 Cupe și 2 Supercupe ale României

Nu pot să uit golurile fantastice ale lui Ciocoiu sau Prodan în cupele europene. Apoi, la Dinamo, a fost momentul cu Lazio, cu „23 August” arhiplin, ce probleme, ce învinuiri au fost!

-Tică Dănilescu 

Tică Dănilescu: „Lumea mă percepe ca stelist"

- Dinamoviștii și acum consideră că acel meci a fost vândut, în 2007.
- Mda... Că a fost implicat Năstase, că a fost vândut Fane Radu la Lazio apoi... Se spun lucruri stupide, se aruncă mizerii.

- Ce a fost mai dureros: eșecul cu Lazio sau pierderea campionatului cu Urziceni în 2009?
 - Pierderea campionatului în 2009! Era bine financiar, mergeam direct în grupele Champions League. Au fost și bune, și rele. M-au amuzat și cei din galerie care, după ani și ani, îmi mai scandau la nervi: „Du-te la Steaua / Nea Tică, du-te la Steaua!”.

2,45e cota oferită de casele de pariuri pentru un eventual succes al Stelei diseară. Victoria lui Dinamo are cota 2,75, iar remiza cota 3,10

- Până la urmă, ce sunteți: stelist sau dinamovist?
- Lumea mă percepe mai mult ca stelist. Dar și cât am lucrat la Dinamo, deși locuiam în Ghencea, niciodată n-am avut probleme în cartier cu suporterii.

Dacă CFR nu câștigă anul acesta al 6-lea titlu consecutiv, mi-e greu să cred că cineva ar mai putea atinge vreodată performanța Stelei din anii '90, de a cuceri șase titluri la rând. Eu țin foarte mult cu Farul, sper ca Hagi, Gică Popescu și Marica să fie campioni.

Mai are Gică Hagi apariții tumultuoase în media, dar îl cred. Omul lucrează de dimineața până seara și scoate fotbaliști pe bandă rulantă. Dan Petrescu? L-am avut elev la Steaua, așa a fost mereu, își asigură spatele dinainte. Pune suflet, uită de familie, de cei dragi, pentru fotbal.

Eu am crezut mereu că Lăcătuș va fi un bun antrenor. N-aș putea să spun ce n-a mers. S-a pregătit bine, n-a fost pus onorific... Comparativ, vedeți ce-a făcut Olăroiu! A avut un declic și apoi a mers bine peste tot.

Conducătorii de fotbal pe care-i apreciez acum sunt Rotaru de la Craiova, care se bate pentru performanță, deși e greu de lucrat cu oltenii, și Iftime de la Botoșani, care a făcut o trupă bună într-un orășel din Moldova.

-Tică Dănilescu 

Mai multe știri despre derby-ul CSA Steaua -Dinamo:

CSA Steaua - Dinamo, derby incendiar în Ghencea! Echipe probabile + Cote la pariuri

Unul dintre liderii CSA Steaua îi așteaptă pe fanii FCSB: „Vor veni alături de noi” + „Dacă nu promovăm noi, m-aș bucura s-o facă Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
talpaneprost
talpaneprost  •  18 Aprilie 2023, 16:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează