FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROGRESUL BUCUREŞTI

Cornel Cernea se apără după scandalul provocat la meciul Progresul - FC 1 Decembrie: "Nu am lovit! Arbitrul a avut o prestaţie suspectă"

Articol de GSP - Publicat marti, 24 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 17:26

Fostul portar al Stelei, Cornel Cernea, care în prezent joacă la AS Progresul Bucureşti, a iscat un scandal imens la partida din Liga a IV-a împotriva lui FC 1 Decembrie. La mai bine de o lună de la acel incident, FC Progresul a emis un comunicat către Gazeta Sporturilor, care a prezentat în exclusivitate cele întîmplate.

"Cu privire la articolul apărut în ziarul dumneavoastră, varianta online, din data de 02.05.2014, în care un jucător al echipei Progresul Bucureşti, portarul Cornel Cernea a fost subiectul unui scandal mediatic.

Nu sîntem de acord cu reacţia nesportivă a jucătorului ca a generat întreruperea meciului, dar decizia de a întrerupe meciul o considerăm abuzivă şi lipsită de temei regulamentar, mai ales că derularea  partidei putea continua fără nici o problemă respectîndu-se condiţiile de siguranţă impuse de regulament.

Portarul nu a lovit cu piciorul în spate pe arbitru sau orice altă persoană; nu a ameninţat pe nimeni de moarte, nu a adresat cuvinte defăimătoare la adresa arbitrilor sau a observatorului; Cu privire la incidentul din data de 02.04.2014 la meciul de Liga a IV-a Progresul Bucureşti – FC 1 Decembrie vă supunem atenţiei punctul nostru de vedere.

Echipa de seniori era la momentul acela în lupta pentru ocuparea unui loc care să-i permită participarea la play-off-ul Ligii a IV-a Bucureşti iar dorinţa noastră de a atinge acest obiectiv a fost zădărnicit de o serie de factori pe care-i vom enumera în continuare.

- echipa a fost privata dealungul returului de arbitraje corecte , decizii care ne-au dezavantajat, eliminînd aproape la fiecare meci, cîte un jucător;
- la meciul cu pricina delegarea arbitrilor a fost destul de suspectă în sensul în care un arbitru asistent a fost doar cu o etapă în urmă jucător adversar al unei echipe (FC Ilie Oană) cu care la momentul acela eram în luptă directă pentru play-off.
- înaintea începerii partidei brigada de arbitrii l-a informat pe Cornel Cernea ca v-a avea un meci greu, fapt care l-a deranjat foarte mult pe acesta, surescitîndu-l. 
- maniera de arbitraj a fost una destul de tendenţioasă în prima repriză, ce a condus la primirea unui avertisment
–cartonaş galben, pentru proteste (obţinut meritat). 
- după o discuţie la pauză jucător- antrenor Progresul, lucrurile păreau să se fi liniştit, dar manierea absolut anti Progresul, au reaprins spiritele şi gestul reprobabil al jucătorului de împingere cu mîinile a arbitrului (nu lovire) a produs  evident eliminarea de pe teren, absolut regulamentară.
- jucătorul a părăsit terenul de joc vociferînd la adresa arbitrului privind manierea de arbitraj.
- de aici pîna la întreruperea meciului, chemarea jurnaliştilor şi a poliţiei o considerăm exagerată. Revenind la reportajul jurnaliştilor Vlad Nedelea şi Alin Grigore, considerăm că este un reportaj tendenţios care a adus prejudigii de imagine atât clubului Progresul cît şi jucătorului Cernea Cornel.  Clubul Progresul Bucureşti, un club de tradiţie în fotbalul românesc care a impus de-a lungul timpului o limită destul de înaltă în privinţa conduitei sportive bazată pe etică sportivă şi spirit de fair play.

Cornel Cernea a fost un jucător important al fotbalului românesc cu peste 145 de prezenţe pe prima scenă fotbalistică (şi nu doar că a luat autogol) dovedind un comportament profesionist în întreaga activitate atât ca jucător(fără a fi primit un caronaş roşu în întreaga activitate de jucător atât la juniori cât şi la seniori), antrenor sau observator.

Prezenta lui la echipa Progresul Bucureşti se datorează rugăminţilor noastre dar şi experienţei fotbalistice vaste de care jucătorii(în mare parte juniori) au profitat la maxim.  În concluzie, regretăm incidentul, pe care suntem siguri că şi jucătorul este de aceeaşi părere, dar poate şi maniera şi tendenţiozitatea brigăzii de arbitrii au făcut posibil acest lucru, lucru amplificat şi distorsionat de ziarişti.

Clubul Progresul Bucureşti şi jucătorul vor întreprinde tot ce este necesar pentru a remedia prejudiciile de imagine la care au fost supuşi. Vă rugăm să luaţi act de punctul nostru de vedere şi să acordaţi spaţiu acestui drept la replică atât în varianta on-line cât şi cea scrisă", se precizează în comunicatul celor de la Progresul.

Articolul: Un titular al Stelei pe Bernabeu a ajuns să bată centrali în Liga a IV-a! "M-a speriat de moarte, am chemat poliţia"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează