FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

EXCLUSIV Gata, se face! Stadion de 64 de milioane de euro pentru o echipă de mare tradiție a României: „Mai avem încă puțin”

Hunedoara va avea un stadion nou +8   FOTO
Hunedoara va avea un stadion nou

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 09:44 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 00:19

Renăscută din propria-i cenușă, Corvinul se numără printre echipele de tradiție care vor beneficia în anii următori de un stadion ultramodern, construit cu bani de la Guvern. La Hunedoara, proiectul demolării vechii arene a intrat în linie dreaptă. 

Gazeta Sporturilor a relatat pe larg, zilele trecute, cum s-a născut proiectul prin care echipa lui Klein, Andone, Mateuț, Rednic, Gabor, Lucescu a revenit la viață. Pe lângă planul de a ataca promovarea în sezonul următor, la Hunedoara va fi ridicat de la zero și un stadion la cele mai noi standarde, a dezvăluit Dan Colesniuc, președintele grupării.

Chiar la începutul lui 2024, ar urma să aibă loc licitața pentru construcția noii arene, după ce Guvernul a aprobat deja indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Apoi, se va da startul demolării actualului stadion de „sub furnale”, care nu mai corespunde vremurilor actuale. 

Ultimele detalii despre noul stadion de la Hunedoara: „În ianuarie se va porni licitația”

„În parelel, în aceeași perioadă (n.r. - în care se plănuia revenirea echipei în liga secundă), aveam discuții despre demararea unui proiect de construcție a stadionului. Am făcut tot felul de demersuri și am pornit acest proiect.

În ianuarie, pe 21, se va porni licitația pentru construirea acestui stadion. Mai avem încă puțin, apoi putem spune că am îndeplinit și acest pas (n.r. - ultimul obstacol înaintea demolării vechiului stadion).

+4 FOTO

O să ne fie puțin mai greu sezonul viitor. Se va demola stadionul, o să trebuiască să ne mutăm. Încă nu s-a fixat o locație în care să mergem, dar s-ar dori cât mai aproape de Hunedoara ca să putem să avem sprijinul hunedorenilor, pentru ei luptăm, nu pentru altcineva”, a precizat Dan Colesniuc, președintele hunedorenilor, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Corvinul 2.0, renașterea unui mit » Cum a reapărut Hunedoara pe harta fotbalului românesc: „Se pot face lucruri frumoase și cu bani puțini”. Urmează stadion nou + marele vis
CORVINUL HUNEDOARA
Corvinul 2.0, renașterea unui mit » Cum a reapărut Hunedoara pe harta fotbalului românesc: „Se pot face lucruri frumoase și cu bani puțini”. Urmează stadion nou + marele vis

Hunedoara va avea un stadion nou

Guvernul estima, în decembrie 2022, un cost al proiectului de 313.785.691,12 lei, aproximativ 64,5 de milioane de euro cu tot cu TVA, și a prezentat o durată de proiectare și execuție de 28 de luni.

Randările (n.r. - fotografiile rezultatate în urma procesării computerizate a unui model 3D) noului stadion arată spectaculos. Acesta va fi ridicat pe amplasamentului actualei arene din Hunedoara, primăria locală urmând a suporta cheltuielile aferente demolării acestuia.

+4 FOTO

Noua arenă de la Hunedoara va avea 10.000 de locuri

Ministerul Dezvoltării anunțase încă din decembrie 2022 că Guvernul României a aprobat „indicatorii tehnico-economici” pentru construirea unui stadion nou în România, în Hunedoara. Viitorul complex sportiv va purta numele lui Michael Klein, fost fotbalist cu peste 300 de meciuri jucate pentru Corvinul în 15 ani.

Noul stadion ar urma să aibă o capacitate de 10.100 de locuri și va fi construit pe o suprafață de 37.207 metri pătrați. Conform studiului de fezabilitate, vor fi 9.730 locuri pentru public, 50 pentru persoanele cu dizabilități, 195 locuri VIP și 125 pentru presă, toate pe scaun. Va fi o arenă de categoria 4 UEFA și va putea găzdui și partide din cupele europene. Ridicarea stadionului ar dura 28 de luni.

„Complexul va cuprinde și vestiare dotate cu grupuri sanitare și camere de dușuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spații tehnice și de depozitare, zonă de restaurant, săli de conferință, sală de box, săli de forță și cardio, dar și spații destinate închirierii”, spuneau reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

VIDEO Cum arată proiectul noului stadion din Hunedoara

Citește și alte știri de actualitate: 

Regula care aruncă în aer Liga 1 » Propunerea lui Burleanu pentru sezonul viitor

EXCLUSIV Dinamo vrea un croat „fără vârstă”! Joacă pe șase posturi și a impresionat la patru echipe în Liga 1

Riscă depunctarea cu 10 puncte » Cazul a fost pe masa Comisiei de Disciplină

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
borabora
borabora  •  02 Aprilie 2024, 20:17

Licitatia in ianuarie. Ha ha, exact dupa anul electoral 20 24 . Ce costa sa vinzi iluzii intr-un oras (post) )industrial cum e Hunedoara. La anu' vor aparea probleme financiare si usor usot proiectul va fi amanat pana probabil in 2028 la urmatoarele alegeri ( daca se vor mai tine, sa nu fie comasate cu cele din 2032 ).

manx
manx  •  16 Decembrie 2023, 15:13
Postat de george.br pe 15 Decembrie 2023, 12:50

Prietene, la usurinta cu care se tranzactioneaza palmaresurile si "istoriile"cluburilor din fotbalul nostru, in cardasie - of course! - cu brava si "dreapta" justitie, riscam sa ajungem a crede ca orice nascocire politica este chiar "clubul de traditie" X sau Y. Cred ca doar in tara noastra draga palmaresul se poate tranzactiona, ori o anume echipa se trezeste peste noapte ca trebuie sa-si infrunte pe teren clona.

Esti pe lânga subiect. Actuala echipa nu este o clona. Este echipa Corvinul care a existat de la înfiintare. Faceti voi un ghiveci în Bucuresti sa aveti o echipa care sa reprezinte miticul mic Paris. Steaua, FCSB, Dinamo cu vreo 3/4 echipe, Rapidul si ei cu vreo 3/4. Iar miticului mic Paris i se spune asa, nu ar avea vreo Sena, tour Eifel sau un Louvre, ci pentru faptul ca semana leit cu mahalalele Parisului.

manx
manx  •  16 Decembrie 2023, 15:00
Postat de mogosoaia pe 15 Decembrie 2023, 10:35

Un club mort si ingropat cu multi ani in urma. Un oras la fel de mort si foarte sarac, de unde pleaca oamenii pe capete. Nici dreptul la promovare pentru aceasta clona nu exista. Adica bat din palme cativa fosti jucatori si un primar, iar CNI se executa? Si aceasta clona se va duce in cap in momentul in care primarul se suceste.

Care clona mai mitica? La voi este plina capitala de clone. Si nu vorbesc doar de fotbal. La mod general, de oameni.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează