FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Nu a menajat pe nimeni » Negoiță, Uhrin și Mureșan, arătați cu degetul pentru dezastrul de la Dinamo

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2022 08:48 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 10:40

Fostul internațional Costel Orac (63 de ani) crede că haosul la Dinamo a început în momentul venirii lui Negoiță, spune că debarcarea lui Rednic a fost o mare greșeală și nu e deloc de acord cu implicarea DDB-ului în viața echipei.

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, după ce a pierdut barajul de menținere/promovare în Liga 1 cu Universitatea Cluj (0-2, 1-1). Costel Orac, unul dintre cei mai importanți foști jucători ai clubului din Ștefan cel Mare, a fost martorul retrogradării.

VIDEO Costel Orac crede că haosul la Dinamo a început în momentul venirii lui Ionuț Negoiță și de la debarcarea lui Mircea Rednic

Dusan Uhrin pus la zid

„Dureros! Am fost la ambele partide de baraj. Nu mai fusesem de trei ani la vreun meci. Le vedeam la televizor. Soția îmi recomandă să mă uit la televizor, că dacă mă enervez, schimb canalul și nu mai am probleme cu inima. Acum am mers și la Cluj, și la București. 

Am fost mai mulți jucători din trecut și am simțit că prezența noastră poate ajuta cât de cât echipa, iar actualii «câini» să-și dea seama că e un moment delicat și să dea totul. Ne-am înșelat total! N-au putut...", spune Orac.

Care nu-l iartă pe Dusan Uhrin pentru modul în care a pregătit jocurile: „N-am înțeles nimic! Mai ales modul de abordare de la Cluj. În mod normal, ca antrenor și jucător trebuie să ai o strategie. Orice antrenor juca la rezultat în deplasare, cu o posesie prelungită sau să-i prinzi pe contraatac. Acolo s-a jucat numai cu mingi lungi, degajate de la portar sau fundașii centrali și noi aveam un singur atacant, pe Irobiso. A fost o retrogradare rușinoasă!".

Costel Orac e sigur: „Numirea lui Mureșan? O greșeală"

Cine sunt principalii vinovați? Costel are răspunsul la întrebare: 

„Eu am mai spus că debarcarea lui Mircea Rednic a fost o imensă greșeală. Le-au oferit jucătorilor doar o scuză pentru că Mircea îi pusese la muncă ca să-i transforme din punct de vedere fizic. 

După mine, a fost și vina lui Uhrin pentru retrogradare! Asta e părerea mea. Mai mult, lucrurile au început să meargă din ce în ce mai prost din momentul în care Negoiță a preluat clubul. De acolo a început declinul lui Dinamo. Eu așa văd lucrurile. Dacă nu ar fi fost probleme mari la nivel de conducere, nici jucătorii n-ar fi abordat jocurile așa cum le-au abordat".

Orac nu-l iartă nici pe Iuliu Mureșan, despre care spune că „numirea lui a fost o greșeală":

„Chiar dacă a avut experiența de la Cluj, după mine a fost o greșeală. Mai ales că am înțeles că între domnul Mureșan și Rednic au existat animozități mai vechi. Nu cred că trebuia să fie o problemă asupra colaborării, mai ales în situația în care se afla echipa. Cert este că s-au adunat cam toate!".

Borcea nu revine la Dinamo

Chiar dacă DDB a ținut echipa în viață, Orac crede că situația nu e OK: „În niciun caz nu e normal ca suporterii să decidă. Nu există nicăieri în lume așa ceva. Că suporterii cotizează și sprijină echipa e altceva, dar nu să ajungă suporterii să ia decizii esențiale, de antrenor sau de transferuri". 

Și dezvăluie o discuție cu Cristi Borcea despre o posibilă implicare la Dinamo 

„Sunt datorii foarte mari. Cristi mi-a zis: «Efectiv nu pot să mă bag, mai ales la ce-am pățit cu fotbalul. Nu-mi mai arde. Nu vreau să risc! Chiar e foarte greu. Jucătorii nu sunt, bani nu sunt, bază nu este. Fiind tranziție acum, fără jucători și antrenori, trebuie să existe o perioadă de organizare și să încerci să așezi lucrurile»". 

Când a venit Negoiță credeam că are o gândire despre fotbal, mai ales că venise și Anghelache. Eram șase, șapte jucători, Cheran, Oneață, Mulțescu, Dragnea, eu... și ne-am întâlnit cu Negoiță la RIN. Ne-a expus faptul că vrea să ne atragă pe lângă echipă, că suntem gloriile lui Dinamo și să ajutăm cu ce putem. A trecut o perioadă, am mers pe la jocuri și a rămas așa... 
- Costel Orac, fost atacant Dinamo

Citește și: 

DDB vrea control total la Dinamo » Ofertă simbolică pentru acțiunile lui Șerdean, care „face eforturi pentru a aduce un investitor”

Mircea Rednic aruncă bomba! Ofertat să revină la Dinamo: „Le-am zis că vin, dar cu o condiție!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
creeperno807
creeperno807  •  18 Iunie 2022, 22:41

La ce declaratii au dat jucatorii despre Uhrin, e clar cat de interesati au fost sa urmeze tactica lui

Amiralul2022
Amiralul2022  •  18 Iunie 2022, 22:04

Chiar crezi că ăștia 3 sunt principalii vinovați pentru dezastrul de la Dinamo ? Începutul dezastrului a fost început și... definitivat de bandiții de Borcea, Cohn, Nețoiu, Turcu și samsarii frați Becali...

gazistu
gazistu  •  18 Iunie 2022, 13:30

*** ... e al 3lea, cel mai mare infractor din fotbal, dupa Sechelariu (FCM Bacau) si Marian Iancu "Jabba", fost la Poli TM!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează