FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

DDB vrea control total la Dinamo » Ofertă simbolică pentru acțiunile lui Șerdean, care „face eforturi pentru a aduce un investitor”

Fanii lui Dinamo // foto: Raed Krishan
Fanii lui Dinamo // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 17 iunie 2022 08:51 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 08:59

Fanii-acționari de la Dinamo i-au făcut o ofertă de 1 euro noului acționar majoritar, Dorin Șerdean, pentru a prelua acțiunile sale. 

Fanii-acționari din DDB vor să preia controlul total al clubului. Aceștia i-au făcut o ofertă de 1 euro noului acționar majoritar, Dorin Șerdean, care a preluat de la Pablo Cortacero 72% din acțiunile lui Dinamo. 

„Am fost mandatat să transmit, din partea DDB, o ofertă publică pentru acționarul majoritar al clubului, Dorin Șerdean. Oferta noastră este de 1 euro. 

Totodată, dacă face dovada faptului că a achitat o anumită sumă lui Cortacero pentru achiziționarea pachetului majoritar de acum, vom achita și acea sumă”, a anunțat reprezentantul Programului socios, Cătălin Alexandru, într-o conferință de presă.

Ședință explozivă între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu la Federație! Avem detaliile: „TAIE în carne vie și cu riscul de a rata încă o calificare!”
SELECȚIONER
Ședință explozivă între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu la Federație! Avem detaliile: „TAIE în carne vie și cu riscul de a rata încă o calificare!”

DDB vrea control total la Dinamo

În momentul de față, acționariatul lui Dinamo arată astfel: Lotus (Șerdean) - 72,8758%, DDB - 20,0610%, CS FC Dinamo („Dinamo Badea”) - 7,031%, Cornel Dinu - 0,013%.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a precizat: „Domnul Şerdean mi-a spus că îşi doreşte să ajute echipa să revină în Liga 1. Din păcate, în acest moment nici dumnealui nu are sursele financiare necesare, însă mi-a spus că face eforturi pentru a aduce pe cineva. 

Nu ştiu dacă e dispus să renunţe la acţiuni... dar eu i-am avertizat pe toţi acţionarii că dacă nu îşi fac datoria există căi legale prin care, dacă găsim pe altcineva, ei pot fi înlocuiţi”.

Refuzați de CS Dinamo

Dinamo caută cu disperare soluții de supraviețuire. Potrivit administratorului judiciar, gruparea are nevoie de un buget de 2,4 milioane de euro în sezonul următor al Ligii a 2-a, acesta confirmând că datoriile scadente se ridică în prezent la 770.000 de euro. S-a încercat și o asociere cu CS Dinamo. Fără rezultat!

„Am avut o întâlnire cu preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa, despre acest subiect. Discuţia este în continuare deschisă, dar cred că în interiorul Clubului Sportiv Dinamo există o opoziţie puternică la proiectul nostru de a colabora. Eu am simţit că suporterii şi-ar dori foarte tare această colaborare. 

Ar fi bine ca întregul palmares să fie reunit sub egida Clubului Sportiv Dinamo. Adică orice s-ar întâmpla cu entitatea juridică, să spunem dacă s-ar dizolva SC Dinamo 1948, palmaresul să fie la CS Dinamo, ca să poată exista o continuitate a acestuia. 

Deocamdată există nişte diferenţe de opinie, aşa că acum nu mă pot uita către o colaborare cu CS Dinamo în sensul în care am gândit-o eu”, a explicat Zăvăleanu.

Zăvăleanu speră să scape de 4 milioane € din datorie

Zăvăleanu speră ca în urma modificării planului de reorganizare datoriile de 8 milioane de euro, de dinaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, să fie înjumătățite. „Există o posibilitate de modificare a planului de reorganizare, şi sumele ar putea să ajungă undeva la 4 milioane de euro inclusiv creanţa DDB-ului. 

Am discutat cu suporterii, urmează să aibă loc o consultare publică în care să se găsească modalităţile pentru a se putea renunţa la recuperarea acestei sume de către DDB”, a explicat el. DDB a împrumutat clubul cu 2,5 milioane de euro.

Noi, toţi dinamoviştii, trebuie să strângem rândurile, să contribuim, în măsura posibilităţilor fiecăruia, la salvarea echipei.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Mai multe știri din Liga 2: 

Fotbalistul care pune condiții pentru a continua la Dinamo: „Aș rămâne, dar vreau banii! Trebuie să trăiesc și eu”

CSA Steaua a anunțat primele 3 transferuri ale verii » Oprița și-a adus un expert în promovări

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
rocky5
rocky5  •  17 Iunie 2022, 19:01

Ce chinuiala! Boală lungă moarte sigură! Fără un învestitor serios va fi din rău în mai rău!

ertyuiop
ertyuiop  •  17 Iunie 2022, 11:21

Semnificativ, Dinamo costa 1.38 euro! Viseaza la un investitor care nu o sa vina niciodata intr-un fotbal aflat in cadere libera sau mai precis deja faramitat pe caldaram! Spre aducere aminte, un alt nemernic care e la 2 metri sub pamant prin cimitirul Belu a primit moaca o echipa cu 4.5-7.2 milioane euro in conturi, in mai putin de 2 ani a bagat-o in insolventa impotriva legii iar in 3 ani in faliment. Dinamovistii daca vor o necesara CONTINUITATE mai bine ar incepe un proiect nou din liga a 4-a sau a 5-a, nu stiu cum este exact la Bucuresti. Cea mai mare eroare ar fi sa infiinteze o clona! Ne-am distrat cu impotenta canina insa pt istoria ei aceasta echipa trebuie de data asta salvata, succes!

cirus11
cirus11  •  17 Iunie 2022, 10:17

"Ar fi bine ca întregul palmares să fie reunit sub egida Clubului Sportiv Dinamo" si asta o spune un reprezentant al clubului de fotbal?? Incredibil. Nu realizeaza cat de riscant ar fi asa ceva??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează