FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Ședință explozivă între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu la Federație! Avem detaliile: „TAIE în carne vie și cu riscul de a rata încă o calificare!”

Edi Iordănescu // foto: Imago Images
Edi Iordănescu // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 17 iunie 2022 08:08 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 09:14

Edi Iordănescu (44 de ani) încă nu e hotărât să continue la conducerea naționalei. El a avut ieri o lungă discuție cu Răzvan Burleanu, în care președintele Federației i-a confirmat sprijinul său și al instituției pentru reformarea echipei.

Selecționerul și-a început ziua în care a împlinit 44 de ani cu un drum la „Casa Fotbalului” pentru o discuție cu Răzvan Burleanu. Întâlnirea a fost una de criză, nu una firească, programată cu multă vreme în urmă. 

Au provocat-o prestația și rezultatele pe care le-a înregistrat echipa națională în primele patru meciuri din Liga Națiunilor.

Echipa s-a comportat mai rău decât s-ar fi așteptat Iordănescu, motiv pentru care antrenorului nu-i mai este clar dacă ar fi bine să continue în funcția pe care a acceptat-o în ianuarie

Cel mai recent joc, contra Muntenegrului, a produs șocul cel mai mare: un eșec cu 0-3 în Giulești și România a ajuns să fie ultima în grupa în care mai evoluează Finlanda și Bosnia.

Mihai Costea, dat afară din casă de iubită: „Eu îl întrețineam, mai era și obraznic”
METROSPORT
Mihai Costea, dat afară din casă de iubită: „Eu îl întrețineam, mai era și obraznic”

Edi Iordănescu le-a transmis șefilor FRF: „Situația e cu mult mai gravă decât pare!”

Rezultatele l-au îngrijorat pe Edward, dar pe Burleanu nu l-au speriat atât de tare încât să schimbe selecționerul. Apropiați ai lui Iordănescu povestesc că tehnicianul a primit un mesaj clar din partea președintelui: 

„Ai sprijin total din partea Federației, inclusiv pentru niște decizii radicale! Poți să tai în carne vie, să schimbi lotul după cum îți dorești, chiar și cu riscul de a mai rata încă o calificare la un turneu final!”

Antrenorul a cerut un timp, câteva zile în care să se gândească la soluții pentru o reformă. El i-a explicat lui Burleanu că rezultatele dezamăgitoare ale naționalei constituie doar o imagine principală a dezastrului din fotbalul românesc, că nu e singura imagine de acest fel: 

„Fotbaliștii români ba joacă, ba nu joacă în campionatele din străinătate. Iar jucătorii din campionatul nostru fac parte din echipe care nu mai reușesc să ajungă în grupele cupelor europene, cad pe capete în preliminarii. 

În astfel de condiții e foarte greu ca aceiași fotbaliști care au probleme la cluburi să aibă succes la națională”.

„Doar cu o reformă amplă, reală în tot fotbalul am mai putea obține rezultate bune în mod constant”, i-a mai transmis Iordănescu. El i-a solicitat lui Burleanu un timp pentru a analiza în amănunt comportamentul și prestațiile pe care le-au avut jucătorii în meciurile recente.

Președintele Federației a publicat pe site-ul instituției, după discuția avută cu Edi, un comunicat în care a confirmat în mod oficial tot sprijinul pentru selecționer.

Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi echipa națională. Îi vom oferi tot sprijinul. Am tot schimbat selecționerii, dar rezultatele nu au fost mai bune, dimpotrivă. De data aceasta nu vor mai exista schimbări la nivelul băncii tehnice.

- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la Euro 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită.

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Mircea Rednic aruncă bomba! Ofertat să revină la Dinamo: „Le-am zis că vin, dar cu o condiție!”
Dinamo
Mircea Rednic aruncă bomba! Ofertat să revină la Dinamo: „Le-am zis că vin, dar cu o condiție!”

Răzvan Burleanu, după întâlnirea cu Edi Iordănescu: „Cei mai mulți dintre jucători doresc performanță”

Burleanu a transmis câteva declarații pe site-ul Federației, în care a lăsat de înțeles că unii dintre jucătorii convocați pentru meciurile recente nu ar fi fost îndeajuns de motivați: 

„Știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să le aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic”. Cei mai mulți dintre componenții lotului își doresc să aibă rezultate bune, dar nu toți. 

Președintele FRF a povestit și despre întâlnirea avută cu Edi: „Am discutat și am hotărât să continuăm colaborarea”. „Echipa națională parcurge un moment dintre cele mai dificile din ultimii zece ani”, recunoaște Burleanu, președinte al Federației în ultimii opt ani. 

Continuă Iordănescu și după septembrie?

Federația l-a confirmat pe Iordănescu în funcția de selecționer și e suficient ca și Edi să-și dorească pentru ca el să mai conducă echipa și în ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Bosnia acasă și în Finlanda. Meciurile acelea vor avea loc în septembrie. După acele jocuri, FRF l-ar putea demite pe Iordănescu fără să-i achite compensații. 

Conform contractului, selecționerul își păstrează postul dacă România încheie grupa pe unul dintre primele două locuri. Dacă naționala va fi a treia sau a patra în grupă, Federația îl poate da afară pe Edi simplu, fără să mai negocieze rezilierea. 

În declarațiile pe care le-a transmis recent, Iordănescu a arătat că ar fi interesat să beneficieze de un mandat mai lung, indiferent de rezultatele din Liga Națiunilor. Până să trieze Edi lotul, e posibil ca unii dintre jucători să renunțe să mai vină la echipa națională. 

Gazeta a scris recent că Maxim și Chiricheș se gândesc să se retragă din reprezentativa A.

26 de jucătoria folosit Iordănescu în cele 4 meciuri din Liga Naţiunilor. Niţă şi Chiricheş au fost singurii integralişti

Mai multe știri despre echipa națională: 

Rednic e furios: „De ce mergem tot cu Edi Iordănescu?” + Cei 3 „tricolori” pe care nu i-ar mai convoca

Gâlcă, ofertat să preia naționala. Răspunsul categoric al antrenorului

Playtech: ȘOC TOTAL! Anunț sumbru despre războiul Rusia - Ucraina! HALUCINANT, totul s-a SPULBERAT!


Comentarii (58)
1923ro
1923ro  •  18 Iunie 2022, 01:07

Inca o dovada ca nu ii inteteseaza rezultatele si viitorul echipei nationale!Toata tara cere schimbarea antrenorului deoarece se vede din avion ca nu are valoare sa fie acolo si culmea ii ofera sustinere maxima!Presa ar trebui sa puna presiune mai mare pe frf,ca altfel o sa dispara multi microbisti in tara asta!

florin44
florin44  •  18 Iunie 2022, 00:49

FRF ii acorda tot sprijinul lui Edi Iordanescu... Este concluzia intalnirii "de criza" de la Casa Fotbalului. Dar, ce sprijin ii pot oferi FRF si Mihai Stoichita lui Iordanescu jr.?!? Burleanu nu se poate sprijini nici macar pe el daca nu are zero candidati la ora alegerilor si vreo 270 de votanti! Mihai Stoichita, daca nu se afla intre gratare si frapiere e pierdut de tot! Cat despre Edi, el intr-adevar are sprijin, dar nu din lumea fotbalului, ci din alte domenii!

francklin67
francklin67  •  17 Iunie 2022, 22:00

In SEDINTA EXTRAORDINARA sa anuntati DEMISIILE si RETURNATI o parte din BANII luati in conturile F.R.F-ului.Hai Politrucilor DEMISIA

Vezi toate comentariile (58)
Comentează