FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

EXCLUSIV Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru

Supărați din cauza criticilor și sătui de rezultatele slabe, veteranii Vlad Chiricheș (32 de ani) și Alexandru Maxim au de gând să renunțe la tricolor după următoarele trei meciuri.
Supărați din cauza criticilor și sătui de rezultatele slabe, veteranii Vlad Chiricheș (32 de ani) și Alexandru Maxim au de gând să renunțe la tricolor după următoarele trei meciuri.

Articol de , , - Publicat luni, 06 iunie 2022 00:00 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 09:22

Supărați din cauza criticilor și sătui de rezultatele slabe, veteranii Vlad Chiricheș (32 de ani) și Alexandru Maxim (31) au de gând să renunțe la tricolor după următoarele trei meciuri, adică la mijlocul lunii. Ei le-au transmis deja antrenorilor intenția aceasta, pe care nu au anunțat-o încă în public pentru a nu agita și mai tare atmosfera deja proastă din lot.

  • Următorul meci al României va fi marți, de la ora 21:45, în Bosnia. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1.

Chiricheș a greșit decisiv în fazele din care Muntenegru a înscris două goluri, apoi s-a supărat și vrea să renunțe la echipa națională. Aceeași intenție o are și Maxim, folosit la Podgorica numai în repriza a doua, după ce l-a înlocuit pe Olaru.

„Edi, cu noi echipa începuse să funcționeze!” » Răspuns prompt, după ce Rădoi a fost „înțepat” de Iordănescu
ROMÂNIA
„Edi, cu noi echipa începuse să funcționeze!” » Răspuns prompt, după ce Rădoi a fost „înțepat” de Iordănescu

Chiricheș și Maxim nu mai vor la națională

Surse din lot povestesc că veteranii naționalei au discutat deja despre subiectul retragerii cu colegi și cu membri ai staff-ului. Amândoi sunt supărați din cauza criticilor de după înfrângerea din Muntenegru, 0-2. Erau oricum dezamăgiți fiindcă ei considerau că naționala a fost tratată cu prea multă asprime în anii aceștia în care nu a izbutit să se mai califice la vreun turneu final. 

Sunt deja șase ani de la Campionatul European din 2016, la care România a participat. Chiricheș a fost titular atunci în toate cele trei partide din grupă, egalul cu Elveția și eșecul cu Franța și Albania.

Maxim și Chiricheș pun punct: „Gata, nu mai venim!”

Maxim nu a avut o prestație strălucită în repriza în care a fost utilizat, dar nici nu a recepționat el criticile cele mai multe și mai agresive. Ținta tuturor comentatorilor a reprezentat-o Chiricheș, care a gafat la ambele goluri ale muntenegrenilor.

„L-au pus căpitan fiindcă e băiat bun. Ce înseamnă băiat bun? El nu bagă o alunecare, nu deposedează. Chiricheș e un băiat bun așa cum e și Burleanu, un tip civilizat care nu supără pe nimeni. Așa e naționala de acum a României”, a spus Ciprian Marica la Pro Arena.

Vlad și-a asumat vina în declarațiile de după meci, însă pe urmă a apărut afectat mai puternic în discuțiile cu colegii și cu antrenorii, cărora le-a transmis că nu ar mai veni la lot după următoarele trei meciuri din Liga Națiunilor. Maxim gândește la fel, nici el nu e atras să continue. Returul cu Muntenegru, programat în Giulești pe 14 iunie, ar fi ultima apariție a lor în echipa națională. 

Unul titular în Serie A, altul foarte bun în Turcia

Chiricheș și Maxim nu au ajutat echipa în Muntenegru, deși așteptările erau mari, dat fiind parcursul pe care l-au avut la cluburi în sezonul acesta. Vlad a jucat pentru Sassuolo în 29 de meciuri din Serie A. Echipa lui a încheiat sezonul liniștită, la mijlocul clasamentului, departe de zona retrogradării. 

73 de meciuria adunat Chiricheș, 32 de ani, în echipa națională, fără să marcheze vreun gol. Debutul i l-a oferit Pițurcă într-un egal cu Franța, 0-0, în septembrie 2011

Alex Maxim e printre cei mai buni marcatori din Turcia în ultimii doi ani, în care a înscris 29 de goluri. În stagiunea încheiată acum a dat 14 goluri pentru Gaziantep. Ei sunt, de fapt, jucătorii români care s-au descurcat cel mai bine la cluburi în ediția 2021-2022. 

54 de partideși 7 goluri a înregistrat Maxim, 31 de ani, în națională. De doi ani și jumătate, de când evoluează la Gaziantep, el a fost în mod constant printre cei mai buni jucători din Turcia. La națională a fost rar decisiv

Nici n-a mai putut să analizeze

Edi Iordănescu a rămas pe gânduri după prestația dezastruoasă a echipei lui și nu a mai intrat într-o analizare amănunțită a jocului, nici nu a mai avut discuții cu jucătorii. Ieri s-au antrenat normal doar fotbaliștii care nu au evoluat la Podgorica. 

Lor, selecționerul le-a transmis că vor exista mai multe schimbări în formula de start și că trebuie să fie pregătiți să joace. 

Am avut o prestație jalnică astăzi. Nu vreau să folosesc cuvinte mai dure, dar am făcut un meci foarte slab. Mult sub nivelul a ce putem. Cei care au început, dar și noi, cei care am intrat, am făcut un meci jalnic. Nu meritam nimic azi, nu avem nicio explicație. Ne asumăm, e doar vina noastră
- Vlad Chiricheș

Naționala pe care o abandonează toți

Tricolorul nu mai constituie vreo atracție pentru jucătorii români, din ce în ce mai mulți aleg să se retragă din echipa națională. Tătărușanu, Silviu Lung, Ștefan Radu, Alin Toșca, Bogdan Stancu au anunțat deja în mod oficial că nu vor mai onora selecțiile. Contra povestise că Nicolae Stanciu îi spusese și el că avea de gând să renunțe la națională. 

Stanciu nu a transmis vreo scrisoare oficială de retragere, însă a semnat cu Wuhan, un club din China, de unde măcar deocamdată nu are cum să se mai prezinte la acțiunile „tricolorilor”. Cu Chiricheș și cu Maxim aflați și ei aproape să renunțe, Federația va ajunge să aibă aproape o echipă întreagă din fotbaliști care nu vor să mai participe la meciuri internaționale. 

Gică Popescu: „Nesimțire! Să plece acasă!”

Marica nu a fost singurul ex-internațional care a pedepsit prestația naționalei în declarațiile pe care le-a avut după meciul cu Muntenegru. 

Gică Popescu a vorbit la Prima TV și a fost chiar mai dur: „E nesimțire! Dacă nu poți să joci în Muntenegru, ridică mâna și pleacă acasă! Mai bine am participa în preliminarii cu un lot format din fotbaliști foarte tineri, pe care să-i formăm în câteva campanii de calificare. Am auzit specialiști care cereau să fie convocați de fiecare dată fotbaliștii aflați în forma cea mai bună. Dar așa am procedat până acum și n-am obținut nimic, că nu ne mai calificăm nicăieri!". 

MM și Rădoi îl considerau lider

Chiricheș a purtat banderola de căpitan în Muntenegru și i-a fost confirmat astfel un statut pe care i-l recunoștea și Mirel Rădoi. „Liderul adevărat al acestei generații e Chiricheș”, a ținut să spună Rădoi în ultima lui conferință de presă dinainte să plece de la națională. 

„E criticat exagerat pentru câte o eroare comisă în vreun meci din Serie A! Țineți cont că joacă în fiecare weekend împotriva unor atacanți care sunt printre cei mai buni din lume!", a explicat Mirel. Mihai Stoica susținuse și el de curând: „Chiricheș este esențial pentru naționala României, fără el e debandadă totală în apărare!". 

VIDEO Edward Iordănescu: „Nu am venit la echipa națională să îmi stric cariera!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Primul nume mare care îl apără pe Iordănescu jr., după dezastrul din Muntenegru: „Nu îl judecați acum pe Edi”

Un fost membru al Generației de Aur îl arată cu degetul pe Vlad Chiricheș: „Îi acceptăm prea ușor greșelile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (89)
rapid_bihor
rapid_bihor  •  06 Iunie 2022, 21:35
Postat de torque07 pe 06 Iunie 2022, 13:49

29 de prezente TITULAR in SERIE A cu Sassuolo. Cand Burca, Nedelcearu, sau cine mai vrei tu de prin liga mamaliga moarta o sa joace macar 2 min la sfarsit de meci la niveul ala mai vorbim. Pana atunci ar trebui doar sa ne limitam la adresa lui Chiriches la ceva gen "ok a gresit se mai intampla". Atat fotbalist ai in echipa nationala. restu-s umplutura. Mai informeaza-te inainte sa spui prostii pe aci. Nu e greu. acum internetul e la indemana oricarui *** ;)

Te poti spala pe cap cu alea 29 de prezente. Pana si aia de la Sassuolo s-au saturat de el pentru ca nu a invatat din nimic din prezentele alea, doar a pacalit fotbalul cat a putut.

inshallah
inshallah  •  06 Iunie 2022, 19:54
Postat de inshallah pe 06 Iunie 2022, 16:58

Sa ne bucuram! Trei lucruri bune, in urma acestei editii de Liga Natiunilor: 1. Vom retrograda si vom merge acolo unde ne este locul: in Liga a 3-a a Europei, si 2. *** va pleca automat. 3. Unii jucatori se vor retrage.

De ce 'i.edi' este considerat jignitor ?!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

inshallah
inshallah  •  06 Iunie 2022, 16:58

Sa ne bucuram! Trei lucruri bune, in urma acestei editii de Liga Natiunilor: 1. Vom retrograda si vom merge acolo unde ne este locul: in Liga a 3-a a Europei, si 2. *** va pleca automat. 3. Unii jucatori se vor retrage.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează