FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Cristi Borcea, derapaj incalificabil la adresa CSA Steaua: „Un avort spontan care nu-și are locul acolo!”

Cristi Borcea / Sursă foto: GSP
Cristi Borcea / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 08:59 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 16:52

Cristi Borcea (53 de ani), fostul finanțator de la Dinamo, a fost protagonistul unei ieșiri grosolane la adresa rivalei „câinilor” din Liga 2, CSA Steaua. Cu mai puțin de două săptămâni înaintea meciului direct, afaceristul a oferit o reacție deplasată în momentul în care a fost întrebat despre derby-ul ligii secunde

  • Derby-ul CSA Steaua - Dinamo e programat pe 18 aprilie, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. 

Pentru Cristi Borcea, obiceiurile vechi dispar greu. Deși spune că exclude o revenire în fotbal, ex-finanțatorul dinamovist apelează la același limbaj dizgrațios pe care-l folosea și în perioada în care se afla în prim-planul fotbalului românesc. Acum, Borcea a utilizat o remarcă total nepotrivită la adresa Clubului Sportiv al Armatei.

„Ce derby? Dinamo este în Liga a 2-a, dar CSA Steaua este un avort spontan care nu îşi are locul acolo!”, a spus Borcea, potrivit Antena Sport

Cine explică această aberație? Steaua e blocată fiindcă e echipă de stat, dar statul finanțează jumătate din Liga 1!
FINANCIAR
Cine explică această aberație? Steaua e blocată fiindcă e echipă de stat, dar statul finanțează jumătate din Liga 1!

Cristi Borcea: „Nu mă mai întorc niciodată în fotbal!”

Cristi Borcea respinge ideea unui come-back în fotbal, dar e convins că Dinamo va ajunge să domine fotbalul românesc în momentul în care noul stadion va fi gata.

„Pentru asta am ajuns la trei divorţuri şi la o operaţie pe cord deschis la 41 de ani. Pe lângă detenţie, cinci ani şi jumătate. Fotbalul e viaţa mea, Dinamo a fost înaintea soţiilor, familiei, copiilor. Dar eu nu mă mai întorc niciodată în fotbal.

Nu îl voi lăsa nici pe Patrick să intre (n.r. - unul dintre copiii săi). Poate peste trei, patru ani îmi spune: «Vreau să iau eu Dinamo, să conduc, să fac eu, să fiu ca tine». Nu am ce să-i mai spun atunci”, a mai spus Borcea, conform sursei citate. 

Primul lucru care trebuie făcut… să fie un singur Dinamo. În momentul în care vor începe lucrările la stadion, nu cred că vreo echipă va putea să ţină pasul cu Dinamo.

- Cristi Borcea

Bilanțul lui Cristi Borcea la Dinamo: trofee și condamnări

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Gigi Becali;  „Ne luăm Steaua înapoi! Ei se vor numi Fotbal Club Talpan SB”

Citește și alte știri de actualitate: 

Cine explică această aberație? Steaua e blocată fiindcă e echipă de stat, dar statul finanțează jumătate din Liga 1!

Analiza financiară pe acte oficiale în Liga 1. PLAY-OFF: CFR, buget de salarii uriaș, Rapid e sub Sepsi! FCSB domină două capitole

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
gepeto
gepeto  •  09 Aprilie 2023, 11:09

Bravo, iti mai cumpara nast-tu becali trei butelii pt propaganda. Daca erai asa mare suporter spubeai cine sunt "spaniolii" din spatele lui cortacero ;). Divorturi ai ca esti iepure nu caine

gicab
gicab  •  06 Aprilie 2023, 20:15
Postat de laur33 pe 06 Aprilie 2023, 16:05

Cel mai mult mi-a plăcut partea cu coeziunea cu suporterii. Aia m-a lăsat mască. Care suporteri? Aia care când a dat Rapid de greu s-au dus acasă și au lăsat-o sa retrogradeze? Cum poți să-i compari vreodată pe aia cu suporterii lui Dinamo care susțin echipa financiar de ani de zile, ajutor fără de care Dinamo ar fi falimentat de mult asa cum a facut Rapid? Compara-i cu cine vrei tu, dar nu cu suporterii lui Dinamo. Când a dat Rapid de greu suporterii cantau Rapid iubire la infinit. Când a dat Dinamo de greu suporterii au pus mana sa strângă bani. Cam asta-i diferența.

Corect cu observația ca e in firea lor sa cânte la bucurii și necazuri

Dobermannul
Dobermannul  •  06 Aprilie 2023, 17:06
Postat de Chess pe 06 Aprilie 2023, 16:36

Dupa mintea acestui infractor, ***, toate sectiile sportive apartinand armatei ( natatie, volei, handbal, atletism, box,.....) nu au nicio relevanta si sunt sectii de ***, in timp ce echipa din Pipera ( echipa nasului ) detine numele 5teaua.....!! Nu iti este rusine, infractorule sa sustii asemenea aberatii....?!

Cine zice ca militari nu pot face sport? Pot desigur dar nu fotbal profesionist in liga 1.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează