FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

CSA Steaua, amendată scandările xenofobe ale ultrașilor de la meciul cu Csikszereda » Ce sumă sunt obligați să plătească „militarii”

Peluza Sud Steaua la meciul cu Csikszereda
Peluza Sud Steaua la meciul cu Csikszereda

Articol de GSP - Publicat joi, 19 august 2021 13:20 / Actualizat joi, 19 august 2021 16:21

Comisia de Etică și Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a decis să sancționeze clubul Steaua în urma incidentelor provocate de fani la meciul cu Csikszereda.

La două săptămâni de la meciul cu Csikszereda, câștigat de Steaua cu 1-0, Comisia de Disciplină a decis să-i amendeze pe roș-albaștri cu suma de 10.000 de lei, după scandările xenofobe ale fanilor din Peluza Sud.

După acea partidă, reprezentanții clubului Csikszereda au emis un comunicat prin care au acuzat faptul că suporterii au avut scandări xenofobe la adresa ungurilor și, mai mult decât atât, oficialii din Ghencea nu au încercat să remedieze această problemă.

FK Csikszereda a asistat la un eveniment care amintește de cea mai întunecată perioadă a pseudo-democrației românești în meciul de Liga 2 împotriva echipei Steaua București, în seara de 4 august 2021. Cei aproximativ 2.500 de ultrași ai echipei profesioniste de fotbal aparținând Ministerului Apărării, care funcționează într-un mod fără precedent în Uniunea Europeană din fonduri publice, adică și cu contribuția cetățenilor vorbitori de limbă maghiară, au încercat intimidarea echipei FK Csikszereda. Șocant este faptul că ultrașii au reușit să-și organizeze spectacolul rușinos fără obstacole, cu sprijinul și ajutorul puternic al clubului de stat, care nu a făcut niciun gest pentru a-l opri.
-se arăta în comunicatul „Ciucanilor”

MTS s-a autosesizat și el

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat zilele trecute, într-un comunicat de presă, că incidentele de la partida de Liga 2 dintre CSA Steaua şi FK Csikszereda, când suporterii echipei bucureştene au scandat lozinci xenofobe, vor fi analizate și de către Comisia de Combatere a Violenţei în Sport.

„Ministerul Tineretului și Sportului a luat act de incidentele violente, cu note xenofobe, petrecute în data de 4 august 2021, la meciul de Liga 2 dintre echipele Steaua București și FK Csíkszereda. În acest context, la nivelul MTS s-a autosesizat Comisia de Combatere a Violenței în Sport, care va analiza faptele petrecute, considerate a reprezenta un pericol pentru sport și valorile sale perene, pentru a decide măsurile care se impun. 

Integritatea sportului este de o importanță capitală pentru promovarea credibilității și atractivității acestuia. Sportul joacă un rol important în viața a milioane de cetățeni și nu se rezumă doar la abilitățile atletice, realizările și competițiile sportive. El are o semnificativă contribuție socială, educativă, culturală și unificatoare. 

Este un fenomen social care își aduce contribuția la valori precum toleranța, solidaritatea, respectarea drepturilor omului și înțelegerea între națiuni și culturi și contribuie, de asemenea, la integrarea persoanelor, indiferent de rasă, religie și etnie”, se anunță într-un comunicat oficial al MTS.

Citește alte știri despre fotbalul din Liga 2:

Anunț șoc la Ploiești: „Petrolul trebuie să-și schimbe numele”

CSA Steaua a adus un fotbalist de la FCU Craiova! E omul pentru care Mutu a insistat

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (68)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  20 August 2021, 09:34

Daca va continua cu scandarie xenofobe si rasiste, tare ma tem ca terenul celor de la Armata va fi... suspendat! Ar fi rasul de pe lume!

1629402147290065
Pelihaci Laurentiu  •  19 August 2021, 23:26

Să vedem "bărbații"...de la sud. Aveți sânge în biluțe și plătiti amenda. Nu unitatea militară care este bugetară.

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  19 August 2021, 22:43
Postat de steaua.inseamna.csa pe 19 August 2021, 21:56

Nu bai Radulescule, banii vin de la Stat și merg tot la Stat. :-))) Pana și un infirmier din Pucioasa ar trebui sa știe ceva atât de banal …

La meciul urmator sa o puneti de o amenda de vreo 10 milioane de lei,ca foar statul isi da bani singur....fericirea voastra,de acum puteti face orice! Acum am inteles de ce sustineti patronul si nu echipa!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează