FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

Dispare Petrolul? „Trebuie să-și schimbe numele! Au înregistrat FCP la OSIM, cu o vulpe în loc de lup”

Petrolul Ploiești
Petrolul Ploiești

Articol de GSP - Publicat joi, 19 august 2021 12:27 / Actualizat joi, 19 august 2021 14:06

Petrolul Ploieşti are şase puncte în Liga 2 după primele trei etape, dar marile probleme sunt de ordin financiar. ACS Petrolul 52, rămasă din 18 iunie fără licenţa exclusivă a mărcilor FC Petrolul, n-a ajuns la un acord cu Primăria Ploieşti şi va trebui să-şi schimbe numele.

Contractul de licență pentru dreptul exclusiv asupra mărcilor s-a terminat pe 18 iunie, iar Consiliul Local a decis organizarea unei licitații publice pentru atribuirea acestora. 

Dar conducerea clubului n-a participat la cele două licitaţii pentru cedarea licenţei de folosire a mărcilor FC Petrolul, astfel echipa din Liga 2 este nevoită să-și schimbe numele.

Lucrurile la Petrolul sunt gri. Până astăzi, la ora 16:00, cei de la ACS Petrolul 52 trebuie să dea răspuns Primăriei Ploieşti la o adresă privind folosirea mărcii Petrolul. Este o marcă a Primăriei Ploieşti înregistrată la OSIM. Şi scutul este înregistrat. Au fost două licitaţii la care nu s-au prezentat. Primăria Ploieşti trebuie să ia măsurile legale. Ori vor asociere cu Primăria, care să vină cu mărcile şi cu fonduri băneşti, ori să participe la licitaţie pentru a folosi mărcile legal. 

Dacă nu se va ajunge la o înţelegere, trebuie să-şi schimbe numele, să joace cu altă marcă. Am înţeles că au înregistrat la OSIM un FCP cu o vulpe, în loc de lup. Suporterii sunt extrem de supăraţi pe chestia asta. Cea mai mare problemă pentru Petrolul în momentul ăsta este faptul că n-au buget. Finanţatorul s-a retras, a rămas doar sponsor, dar cu condiţia ca echipa să fie asociată cu Primăria. 

Cei de la ACS Petrolul 52 vor să rămână la butoane, oameni care şi-au dovedit incompetenţa managerială, care au avut cele mai bune condiţii în ultimii trei ani, cel mai mare buget, dar nu au reuşit să promoveze. Cu alte cuvinte, i-au încurcat banii. Am rămas şocat de discuţia pe care am avut-o. I-am întrebat care este plafonul salarial. Se pare că este în jur de 100.000 de euro. 

N-au ştiut să spună câţi dintre aceşti bani îi au garantaţi. Eu spun că nu sunt bani. Nu-i înţeleg! Am înţeles că aşteaptă în câteva zile răspunsul unui investitor italian, care să asigure bugetul pe următorii trei ani la Petrolul. Să nu vină vreun Cortacero sau vreun şeic vopsit! M-aş bucura să vină cineva la Petrolul, m-am săturat să jucăm în Liga 2”, a spus Vivi Răchită, potrivit LookSport.

Fanii cer demisia conducerii

Suporterii ploieșteni au oferit un comunicat dur prin care le cer membrilor fondatori ai ACS Petrolul 52 să plece de la echipă, aceștia fiind determinați să îi acționeze în instanță.

AȚI RĂTĂCIT CALEA, TRADIȚIA SI GLORIA SCUTULUI PETROLIST! Pentru că Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52 au dovedit in repetate rânduri că au rătăcit calea, tradiția și gloria scutului petrolist, ba chiar au luat în considerare la un moment dat abandonarea scutului, numelui și palmaresului Petrolului Ploiești în favoarea unor simboluri artificiale nou create - marca FCP și "vulpea", un surogat urât de toată suflarea petrolistă, Uniunea Suporterilor Petroliști anunță în mod oficial ruperea oricărei legături, de orice natură, cu Asociația Club Sportiv Petrolul 52, începând de azi, 11.08.2021.

Continua tergiversare a asocierii cu o Primărie și un Consiliu Local dispuse să sprijine finanțarea clubului, în condițiile în care acesta se găsește într-o criză financiară severă, iar în 4 zile trebuie plătite salariile jucătorilor și staff-urilor clubului (inclusiv ale CCJ) pe luna iulie în valoare de aproximativ 100.000€, este un act de inconștiență dusă la extrem, pe care USP îl condamnă cu toată fermitatea. Explicațiile oferite de unii Membri Fondatori suporterilor: "au mai fost și alte echipe cu întârzieri la salarii și a mers treaba" sunt de natură de a agrava situația, pentru că dovedesc o premeditare cinică a unei situații de criză severă, acceptată cu seninătate de Membri Fondatori ai ACS.

USP se disociază de un asemenea act de iresponsabilitate managerială și de un cinism pervers ieșit din comun. Am știut dintotdeauna că ne considerați niște "spectatori" fără minte și fără greutate în deciziile voastre. Ei bine, începând de astăzi acești "spectatori" vor reîncepe acțiunile pentru recâștigarea cu demnitate a scutului petrolist și a prestigiului PETROLULUI PLOIEȘTI și declară război deschis mărcii FCP și vulpii jigărite cu pretenții de lup, care vor rămâne singurele voastre opțiuni. Am fi făcut acest demers mai demult, dar am tot continuat să speram într-o judecată rațională a Membrilor Fondatori. Din păcate, aceasta nu a venit și nici nu sunt semne că va veni vreodată
- Comunicat Peluza Latină

Citește alte știri despre fotbalul din Liga 2:

Demisie în Liga 2! Antrenorul n-a mai suportat condițiile de la echipă și ar fi plecat

Decizie finală în cazul celor 3 fotbaliști suspendați pentru dopaj + Astra riscă retrogradarea în Liga 3!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
talpaiadului
talpaiadului  •  20 August 2021, 01:07
Postat de sibelius pe 19 August 2021, 17:02

Hagi a vrut doar "eticheta" Farul.

Hagi o sa inregistreze sigla cu o toba de esapament in loc de far :)

lionforever
lionforever  •  19 August 2021, 19:10

Si mititelu sustine ca familia lui detine unuversitatea craiova cu un cal in loc de leu asa ca totul e posibil.

sibelius
sibelius  •  19 August 2021, 17:03
Postat de m3lku pe 19 August 2021, 17:00

pe de altă parte palmaresul viitorului e mai valoros decât palmaresul farului (o finală de cupă, o finală de intertoto și o finală de balacaniadă)

La fel cum primaria din Brasov a vrut un loc in liga a II-a si sa puna eticheta FC Brasov pe aia care promoveaza.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează