FOTBAL  »  LIGA 2  »  ASTRA GIURGIU

Decizie finală în cazul celor 3 fotbaliști suspendați pentru dopaj + Astra riscă retrogradarea în Liga 3!

Cei trei fotbaliști și-au epuizat și ultima cale de atac pe zonă sportivă +7   FOTO
Cei trei fotbaliști și-au epuizat și ultima cale de atac pe zonă sportivă

Articol de GSP - Publicat marti, 17 august 2021 14:41 / Actualizat marti, 17 august 2021 16:09

Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai, cei trei fotbaliști acuzați de dopaj de ANAD, rămân cu suspendările primite inițial, după ce apelul lor a fost respins, iar decizia inițială a rămas în vigoare. 

Cum cei trei jucători care au folosit metode de vitaminizare interzise nu pot merge la TAS, ei și-au epuizat și ultima cale de atac pe zonă sportivă. Pentru ei, o variantă ar fi să conteste decizia în civil.

Din moment ce decizia a rămas definitivă, Alexandru Ioniță (26 de ani) și Kehinde Fatai (31) își vor putea relua activitatea în luna octombrie a acestui an. „Veteranul” Takayuki Seto, 35 de ani, a primit o suspendare de opt luni, astfel că el e deja apt de joc. Japonezul a ajuns la Petrolul în această pauză competițonală, în timp ce Fatai e tot legat de Astra. 

Ultima oară la Giurgiu, unde se afla sub formă de împrumut, Alexandru Ioniță mai are contract cu CFR Cluj până în vara anului viitor.

Ce se întâmplă cu Astra Giurgiu?

În momentul deciziei inițiale a ANAD, adică în aprilie, Astra risca să fie exclusă din Liga 1. Între timp, giurgiuvenii au retrogradat în plan sportiv. Ce se va întâmpla însă acum?

Așadar, conform regulamentului, Astra ar trebui să fie retrogradată. Speța urmează să ajungă la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, care va trebui să decidă dacă Astra, deja „picată” în Liga 2, mai poate sau nu să fie penalizată. 

Există inclusiv varianta conform căreia sancțiunea să se activeze acum, ceea ce ar însemna ca fosta campioană să ajungă în Liga 3. 

Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".

Alex Ioniță își retrăsăse mărturia

În luna aprilie a acestui an, Alex Ioniță, unul dintre fotbaliștii Astrei suspendați provizoriu pentru dopaj, s-a răzgândit cu două zile înainte de anunțarea primei decizii ANAD, oferind o declarație scrisă în care susținea că mărturia sa din ianuarie 2021, prin care admitea folosirea unei metode interzise, a fost dată în urma unor „presiuni enorme” și la dictarea oficialilor ANAD.

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt

⇒ La începutul lunii septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează. 

⇒ În respectivele postări apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă! Medicația s-a dovedit a fi neregulamentară.

+3 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

Liderii DDB, acuzați de „lipsă de transparență”: „Nu mai cotizați, cu riscul să dispară clubul!”

Gigi Becali anunță: „I-am făcut contractul lui Edi Iordănescu” » Ce se întâmplă cu Dinu Todoran

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  17 August 2021, 18:16
Postat de cuviosul_pafnutie pe 17 August 2021, 15:31

Totusi...de ce a trebuit sa treaca mai mult de un an pana sa se clarifice situatia?

Sa se prescrie fapta...poate retrogradeaza Frf ca Rusia . Si echipele romanesti din cupe sa nu aiba bataie de cap.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  17 August 2021, 18:12

Doamne ajuta cu decizua ca intra Zalau sau Baia Mare ca au trecut doar 3 etape !

balderis
balderis  •  17 August 2021, 17:21
Postat de robotzel pe 17 August 2021, 16:51

clar! liga a 3-a trebuie sa fie. ionita si-a retras marturia ca fraierul cat timp exista poze cu acul in vena. ***!

Măi boroțel , dar cu cazul Neaga ce facem *** , că Dragomir a recunoscut că era dopat și-a măsluit probele și cazul !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează