FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV S.O.S Steaua! CSA riscă retrogradarea » Problemele depistate în dosarul de licențiere

Oprița are tot mai multe motive de îngrijorare la CSA. Foto: Imago
Oprița are tot mai multe motive de îngrijorare la CSA. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 21:19 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 04:04

Celor de la CSA Steaua le-a fost refuzată licența de Superligă nu doar din cauza formei de organizare, dar și a altor lacune din dosar, la capitolele administrativ și financiar, iar dacă nu le remediază până la finalul lunii, riscă să nu primească nici avizul pentru Liga 2!

Ca și anul trecut, CSA Steaua a depus dosarul de licențiere pentru a putea promova în Superligă, chiar dacă era evident că nu va obține avizul, din cauză că nu și-a schimbat forma de organizare. Conducerea roș-albaștrilor a făcut totuși respectivul demers pentru cazul în care inițiativa lui Vasile Dâncu, de modificare a Legii Sportului, s-ar adoptat și promulgat la timp, ceea ce nu s-a întâmplat.

Rușine istorică pentru Steaua! » Echipa cu 21 de titluri a retrogradat uluitor, după o serie neverosimilă cu Laguna Sharks, singura echipă 100% privată din prima ligă de baschet
RETROGRADARE
Rușine istorică pentru Steaua! » Echipa cu 21 de titluri a retrogradat uluitor, după o serie neverosimilă cu Laguna Sharks, singura echipă 100% privată din prima ligă de baschet

CSA Steaua, dosar de licențiere incomplet 

Recent, cluburile care au solicitat licență pentru a putea juca în primul eșalon, au primit concluziile comisiei de specialitate, condusă de Andreea Nanu.

Iar în urma analizării dosarului celor de la CSA Steaua, surse federale susțin că recomandarea ca licenta de Superligă să le fie refuzată roș-albaștrilor nu a fost motivată doar de forma de organizare a clubului, ci și din cauza altor probleme.

Mai exact, Steaua nu îndeplinește criteriile minime la capitolul personal și administrație, dar și la cel financiar. Aceste lipsuri pot fi încă remediate până pe 31 mai, data limită de completare a dosarelor. Dar în acest moment, echipa din Ghencea riscă să nu îndeplinească condițiile nici pentru licența de Liga a 2-a!

Problema administrativă este legată de schimbarea comandantului, după ce colonelului Ștefan Bichir i-a expirat ultimul mandat, la jumătatea lui aprilie. Deocamdată, funcția este acoperită de colonelul Florin Popa, dar acesta nu a fost încă numit ca interimar. Iar Steaua nu a putut atașa la dosar documentația aferentă acestui capitol.

Pe parte financiară, FRF a apelat la o firmă specializată, BDO Audit SRL, care a analizat rapoartele prezentate de club. Iar concluzia a fost și aici că CSA Steaua nu îndeplinește cerințele minime ale manualului de licențiere, nici pentru Superligă, dar nici pentru eșalonul secund.

Andrei Cian și Gabi Boștină s-au ocupat de documentație

Surse apropiate grupării din Ghencea susțin că de dosarul de licențiere s-au ocupat de acestă dată doi reprezentanți ai secției de fotbal, noul manager Andrei Cian, care conduce și secția de handbal, dar și Gabriel Boștină, managerul tehnic al echipei.

Lipsurile din dosar se explică de aceleași surse prin faptul că juristul Florin Băbău, cel care se ocupa de obicei de dosarul de licențiere, a plecat din club, fiindcă i s-a încheiat detașarea. În aceste condiții, deși se lucrează de câteva luni la finalizarea documentației, aceasta este încă incompletă. 

Bugete mari, zero rezultate

Patru dintre secțiile clubului CSA Steaua, cu cele mai mari bugete, suferă de ani de zile la capitolul rezultate. Fotbalul, condus acum de fostul handbalist Andrei Cian, are un buget de 1,6 milioane euro, dar nu reușește să promoveze în Superligă, din cauză că roș-albaștrii nu își schimbă forma de organizare. 

Rugbyul, condus de managerul general al clubului, Bogdan Marinescu, are un buget de 1,2 milioane euro, dar n-a mai luat titlul din 2006. 

Handbalul are 1,1 milioane euro buget, însă ultima dată a cîștigat titlul de campioană în 2008. Iar baschetul, manageriat de Dragoș Barbu, șeful comisiilor de negociere și cea tehnică a clubului, este in colaps, retrogradând (ultimul titlu e cel din 1991), deși beneficiază de un "bonus" de 700.000 euro.

Citește și:

Florin Talpan interpretează motivarea din dosarul palmaresului și se cere general: „Merit să fiu avansat! Palmaresul ne aparține!”

Daniel Oprița a răbufnit după umilința cu Poli Iași: „S-a umplut paharul. Nici nu mai intru în vestiar!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (86)
istet10
istet10  •  12 Mai 2023, 21:27
Postat de maccarone707 pe 12 Mai 2023, 11:27

fcsb e steaua doar in mintea deranjata a unor gigisti

Sa nu uiti sa le spui si alora de la UEFA.

sile007
sile007  •  12 Mai 2023, 19:27

Íoi...sa nu vada cumva catalynn articolul ca nu mai spala vasele la ristorante pizzeria Boscailola unde prestează.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  12 Mai 2023, 15:41
Postat de adytza77 pe 12 Mai 2023, 14:59

ba prostule cand o sa fie 30000 de spectatori la echipa aia prapadita si cu nume fals.prostia nu doare ca rupeati usile la doctori.abia ati avut 2-3 mii si sa declarat 5.asa ca dute naibii ca nu bap toti *** in seama

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (86)
Comentează