FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Lună decisivă pentru CSA Steaua! Ce ar trebui să facă „militarii” ca să poată juca în Liga 1 în sezonul 2022-2023

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 15:09 / Actualizat luni, 31 mai 2021 18:39

CSA Steaua a promovat în Liga 2, după o dublă victorie în finala barajului (2-0 și 2-1 cu CS Afumați), dar nu avea drept de promovare în Liga 1 în sezonul 2021-2022.

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu reprezentați FRF și LPF care au detaliat situația în care se află CSA Steaua și au explicat ce trebuie să facă „militarii” pentru a putea promova în Liga 1.

CSA Steaua pe muchie de cuțit: 1 iulie termenul limită

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar, în momentul de față, Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

Termenul limită pentru ca Steaua să depună toată documentația și să arate că s-a transformat din club de drept public în club privat, pentru a pentru juca în sezonul 2022-2023 în Liga 1, este 1 iulie 2021, atunci când începe anul competițional!”, au spus sursele GSP.

CSA Steaua are două variante

Astfel, CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat, iar reprezentați FRF și LPF explică ce pot face steliștii.

„Conform Legii Sportului, nu există decât două variante: Asociație fără scop patrimonial sau Societate comercială pe acțiuni. Asociația fără scop patrimonial trebuie să aibă minimum trei asociați.

În cazul societăților pe acțiuni, poate fi acționar unic, dar experiența din Liga 1 ne-a arătat că nu se întâmplă așa. Există un acționar majoritar, apoi clubul de drept public, care intră cu 5-10% din acțiuni, și alți acționari minoritari.

Clubul Steaua are avantajul că administrează stadionul, care valorează aproximativ 120 de milioane. Ce să facă noul acționar? Să aducă 120 de milioane de euro de la el?! Am văzut că Gigi a spus că are de gând să-i acționeze în judecată dacă noul acționar privat n-ar veni cu minimum 36 de milioane, cât îi cere CSA în procesul pentru marcă. Dar asta este o prostie aruncată de el. 

Cele două părți se pun la tratative și acționarul poate veni cu o anumită sumă, care să asigure bugetul echipei, să plătească salariile celor din club și alte cheltuieli. Dar asta depinde de cum se înțeleg la negocieri”, au dezvăluit sursele GSP.ro.

VIDEO Imagini senzaționale: fanii Stelei au intrat pentru prima dată pe noul stadion

Citește mai multe știri despre CSA Steaua: 

Florin Talpan, mesaj acid după ce Steaua a promovat în Liga 2 » Nou atac la Ogăraru: „Unii câștigă mii de euro pe munca altora”

CSA Steaua în Liga 2 » Balint trage un semnal de alarmă: „Atenție, să nu vină alt Becali!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
misterverde
misterverde  •  01 Iunie 2021, 14:17

Dacă mâine suntem atacați.. de oricine ( chiar nu contează.. pana și bulgarii ne bat) cu ce ne apărăm ? Cu talpan .. armata romana a băgat 80 milioane euro în csa pana acum .. ca sa facă reclama .. sa vadă toți ce poate România. Romanii înarmați cu flegme și înjurături.. dacă ne ataca cineva strigam toți în cor *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

misterverde
misterverde  •  01 Iunie 2021, 14:07
Postat de horacechiarel pe 31 Mai 2021, 19:41

Se strânge lațul pentru cei care au pus la cale acest simulacru de proiect.Au ajuns la tot la privatizare.Trebuie să se întâmple ce s-a întâmplat în 2003,dar cu unele diferențe majore.Înainte de 2003 din 1998 Steaua se autofinanța,nu lua bani de la Ministerul Apărării,iar acum această clonă s-a finanțat din bani publici.Privatizand Clonă statul face cadou investiții de milioane de euro unui potențial privat,iar acest lucru este total ilegal mirosul de cătușe plutind în aer.Acestea sunt diferențele între un 2003 curat și anul fraudulos 2021.Practic există un singur drum corect PRIVATIZAREA,adică ce s-a făcut în 2003!

Problema este ca csa este un club din banii romanilor .. vreau eu sa conduc csa dacă se privatizează.. cred ca toți vrem ... Deci privatizarea trebuie sa fie făcută vizibil ... poate și Gigi sa liciteze .. toți romanii au dreptul .. România cu imnul cel Frumos Deșteaptă Române!!!!

clod1971
clod1971  •  31 Mai 2021, 20:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează