FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

CSA Steaua, decizie istorică la inaugurarea stadionului: retrage numărul lui Marius Lăcătuș

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, când noul Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad. +15   FOTO
CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, când noul Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad.

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 20:21 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 09:10

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, de la 19:15, când noul stadion din Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad.

„Ne-am dorit să fie o surpriză atât pentru Marius Lăcătuș, cât și pentru toți steliștii, deși sunt conștient că era greu de dus acest gând la bun sfârșit, tinând cont că momentul a necesitat pregătire și repetiții. Acum, că s-a aflat, da, e adevărat, Steaua va retrage numărul 7!

Credem că oamenii valoroși merită aprecierea noastră cât timp sunt în viață. Am trăit acest moment în Olanda, iar exemplul a fost chiar Johan Cruyff. Am ținut cont de dorința suporterilor steliști care și-au dorit foarte mult această retragere în semn de dragoste și respect pentru Lăcătuș”, a declarat George Ogăraru, managerul „militarilor”, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Playsport anunțase azi că numărul 7 va fi retras la inaugurarea noului stadion Steaua. Astfel, mijlocașul Florin Răsdan (20 de ani) este ultimul jucător care a purtat numărul 7 pe tricou la Steaua. 

Marius Lăcătuș, o glorie a Stelei

Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în 64 de ani de "militari", 7 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

+11 FOTO

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca FCSB-ului, dar fără să cucerească nici un trofeu. Cel mai aproape a fost în 2008, cînd a ratat titlul la doar un punct distanţă faţă de CFR Cluj. Între 2017 și 2019, a antrenat la CSA Steaua București, de unde a plecat după ratarea promovării în Liga 3.

AICI ai o prezentare în 35 de puncte a carierei celui care a fost şi va râmâne unic în fotbalul românesc!

Cine are cel mai mare merit pentru rezultatele Stelei '86? Marius Lăcătuș, răspuns surprinzător

Citește mai multe știri despre CSA Steaua:

Sorin Paraschiv nu înțelege decizia Curții de Apel, în disputa CSA - FCSB: „Medalia e acasă, să văd cui i-o predau”

Un fost fotbalist de la CSA Steaua, investiții la Bursă și în cryptomonede: „Dacă nu ești educat financiar, poți pierde banii foarte repede”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
copylu4steaua
copylu4steaua  •  06 Iulie 2021, 14:18
Postat de pe 06 Iulie 2021, 11:45

Steaua București își respectă fostele glorii. Gigistii fecesebisti nu înțeleg acest concept pt că FC FCSB nu are foste glorii, trubadurii lui Gigi fiind înființați în 2003. Cine să fie fostă glorie? Dică, Ghionea, Goian? Păi ăștia nici nu vor să audă de Gigi și FC FCSB. E o diferență ca de la cer la pământ între Steaua București și FC FCSB.

Mai usor cu pianul pe scari ! CSA ce respect acorda gloriilor ? Cu ce l-au ajutat pe Duckadam ? Pe Majearu care traieste de pe o zi pe alta? Pe Barbulescu ? Pe Balan, Dzeu sa il ierte, ajuns acum ceva timp sa faca taximetrie? CSA s-a batut cu caramida in piept ca Nesu a jucat intre 2001 - 2008 la Steaua dar nu l-au ajutat cu nimic. Din contra Gigi i-a cumparat un noua masina adaptata nevoilor lui. Pe Duckadam l-a luat de imagine. Lui Majearu el si verii i-au dat in jur de 20 mii euro. Citeste despre subiecte ca nu vorbesc din carti. Nu spun ca ciobanul e usa de biserica dar hai sa nu ne dam mai rotunzi decat suntem.

doar...titi
doar...titi  •  06 Iulie 2021, 13:56

hahaha..deci regal/doi chiloti ...a retras tricoul cu nr 7..purtat de un trancalau fara importanta..si pe laca l-a apucat bocitul!!

planetfun
planetfun  •  06 Iulie 2021, 13:43
Postat de pe 06 Iulie 2021, 11:45

Steaua București își respectă fostele glorii. Gigistii fecesebisti nu înțeleg acest concept pt că FC FCSB nu are foste glorii, trubadurii lui Gigi fiind înființați în 2003. Cine să fie fostă glorie? Dică, Ghionea, Goian? Păi ăștia nici nu vor să audă de Gigi și FC FCSB. E o diferență ca de la cer la pământ între Steaua București și FC FCSB.

Ogararu, mai ales, fosta glorie. Stai putin, asta nu a jucat deloc la steaua/fcsb.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează