FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIDER-SURPRIZĂ

„Călăreții roșii” surprind Liga 2! » Ineditul lider are maximum de puncte, dar nu poate promova

CS Comunal Șelimbăr are maximum de puncte și ocupă prima poziție a clasamentului din Liga 2 / Sursă foto: FOTO: csc1599selimbar.ro
CS Comunal Șelimbăr are maximum de puncte și ocupă prima poziție a clasamentului din Liga 2 / Sursă foto: FOTO: csc1599selimbar.ro

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2022 21:58 / Actualizat duminica, 21 august 2022 22:31

Sibienii de la CS Comunal Șelimbăr nu au drept de promovare, dar au maximum de puncte și ocupă prima poziție a clasamentului din Liga 2. Ei și-au continuat debutul fulminant de campionat, impunându-se cu 2-1 pe terenul Progresului Spartac.

Conduși la pauză, după reușita lui Giovanni Petcu (35), sibienii au întors meciul prin „dubla” lui Mircea Manole (67 și 83). Manole a sosit în această vară la Șelimbăr de la Unirea Dej, fiind golgheterul din sezonul trecut al clujenilor.

„Sunt primele mele goluri la noua echipă. A fost un meci pe o căldură infernală cu o echipă bună de Liga 2, foarte ofensivă, pe un sintetic greu. Mă bucur că am avut puterea să întoarcem scorul, am arătat ca o echipă mare, ca un grup unit”, a spus la final atacantul de 23 de ani, crescut la Academia „Gheorghe Hagi”. 

Șelimbăr, antrenată de Eugen Beza: „Dacă suntem pe primul loc înseamnă că merităm”

Antrenorul Eugen Beza transmite un mesaj jucătorilor săi: „Ne bucurăm, luăm fiecare meci în parte. Dacă suntem pe primul loc înseamnă că merităm.

Când o să vină momentul să pierdem, probabil, la fel, o să merităm. Nu ne facem visuri, ne bucurăm de fiecare meci și muncim pentru fiecare punct pe care-l avem”.

„Călăreții roșii” surprind Liga 2! » Ineditul lider are maximum de puncte, dar nu poate promova
Eugen Beza / Sursă foto: FOTO: csc1599selimbar.ro

Șelimbăr nu are drept de promovare

Cu trei victorii din trei, Șelimbăr e prima în L2 datorită golaverajului. Asta în ciuda faptului că echipa nu are drept de promovare în Liga 1, din cauza faptului că societatea care administrează clubul e una de drept public

Formația din Șelimbăr se află, alături de CSA Steaua, Baia Mare, Slatina și Dumbrăvița, printre cele cinci echipe ce nu au drept de promovare în prima ligă. Ele nu pot să avanseze în eșalonul superior fiindcă sunt societăți de drept public, nu de drept privat, deci ele nu pot să facă parte din Liga Profesionistă de Fotbal, conform legii.

După promovarea în Liga 2, Viitorul Șelimbăr a trecut la Consiliul Local al urbei și acum se numește CS Comunal 1599 Șelimbăr.

De ce își spun „călăreții roșii”

Fotbaliștii echipei înființate în urmă cu 6 ani se autointitulează „călăreții roșii” și au inclusiv pe siglă un logo reprezentativ.

„Călăreții roșii” surprind Liga 2! » Ineditul lider are maximum de puncte, dar nu poate promova

Pe unele materiale ale clubului apare anul 1599, cel care are legătură, bineînțeles, cu Bătălia de la Șelimbăr, câștigată de oastea Țării Românești, condusă de Mihai Viteazul, pe 28 octombrie 1599, în fața oștii Transilvaniei, avându-l în frunte pe cardinalul Andrei Bathory. Mihai Viteazul a intrat astfel în cetatea Alba Iulia și a înfăptuit prima unire a Transilvaniei cu Țara Românească. 

Citește și alte știri din Liga 2: 

Burcă și fotbaliștii lui Dinamo, făcuți praf în direct: „E depășit de situație, cum să spui așa ceva?” + „E strigător la cer!”

Sar scântei! Ovidiu Burcă, discurs agresiv după nou eșec al lui Dinamo: „Nu pot repara toate mizeriile lăsate în club în ultimii doi ani! Am nevoie de 6-8 săptămâni!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  22 August 2022, 00:36

Luam fiecare meci in parte ne spune si Beza))) de parca poti juca 2 meciuri deodata. ))) asta e o declaratie universala a antrenorului roman de chiftele))

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  22 August 2022, 00:11

Lider pe ideea...cine vrea puncte de la noi... sa știm și noi sa jucam împreună la pariuri !!! Jos e fotbalul la noi ...o tot spun ...și cei care conduc fotbal nu vad sa reglementeze lucruri, doar iau salarii și concedii. Dacă mai obligi și 2 juniori sa joace musai(neapărat) în aceasta mocirlă sa transmită mai departe ilegalitățile...sigur vor ieși mari scriitori de pe urma fotbalului !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează