FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO II - SPORTUL 4-0

Cum a încercat noul antrenor al Sportului să îi convingă pe seniori să joace cu Dinamo II: "Vine investitor din Monte Carlo!"

Stănescu (mijloc) a marcat şi el în poarta unei echipe improvizate a Sportului / foto: Ştefan Constantin +2   FOTO
Stănescu (mijloc) a marcat şi el în poarta unei echipe improvizate a Sportului / foto: Ştefan Constantin

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 martie 2013 20:26

Este mesajul cu care noul antrenor al "studenţilor", Ionuţ Voicu, a încercat să îi convingă pe Ferfelea şi compania că situaţia echipei va fi îndreptată. Nepregătiţi fizic, alb-negrii au urmărit jocul din tribună: doar Cioranu şi Novac au fost trecuţi pe foaie. Ultimul a figurat drept rezervă de portar, pe foaie n-au existat medic ori masor.

La o săptămînă după scandalul de la meciul cu Farul, fotbaliştii Sportului s-au prezentat, ieri dimineaţă, la cea de-a doua etapă din liga secundă. Varga, Lungu şi ceilalţi 13 jucători au ajuns la stadionul Dinamo, locul de disputare a partidei cu satelitul "cîinilor", încă de la 9 dimineaţa. La vestiar, aceştia s-au întîlnit cu juniorii republicani, tineri născuţi în 1994 şi 1995, cei care aveau să intre, pînă la urmă, pe teren.

Prime de la Monte Carlo
La cabine, "studenţii" şi-au cunoscut şi noul antrenor: Ionuţ Voicu, fost campion al României cu Rapid, în 2003! Ultima oară, antrenor la Tunari, în liga a treia. Ferfelea şi colegii săi i-au expus tehnicianului problemele, dar soluţiile sale au fost fanteziste.

"Ne-a spus că de marţi vom avea un nou investitor, care va veni cu bani de la Monte Carlo! Cum să crezi aşa ceva, ne credea în clasa întîi?", a motivat unul dintre "studenţi".

Completat de un coleg: "Bine, ne-a promis şi că azi, cine e apt şi intră în teren, primeşte primă de 10 milioane! După ce nu ne-am luat banii de atîtea luni!".

"Meciul din tribună", episodul doi
Pe teren au intrat juniorii republicani, născuţi în 1994 şi 1995. "Nouă ni s-a comunicat că nu sîntem pregătiţi fizic. Dacă ne trecea pe foaie, intram", au declarat seniorii. Aceştia şi-au luat genţile şi s-au mutat la tribuna a doua a "Centralului" din Ştefan cel Mare.

Totuşi, pe banca de rezerve au figurat doi din cei 15 jucători aflaţi în conflict cu Vasile Şiman: fundaşul Codruţ Cioranu şi mijlocaşul Daniel Novac. "Am intrat pentru că antrenorul ne-a considerat apţi. Ceilalţi au plecat pentru că n-au fost trecuţi pe foaie", a declarat fostul jucător al Brăneştiului. Care, iniţial, fusese trecut drept portar, îmbrăcînd, pe sub trening, chiar tricoul portocaliu de goalkeeper!

Fără medic şi masor!
Cei doi au fost introduşi la pauză. Novac şi-a schimbat tricoul şi a intrat ca mijlocaş central, iar Cioranu a jucat mijlocaş ofensiv, deşi e fundaş central de meserie! Pe foaie, Sportul n-a avut decît trei oameni în staff: antrenorul principal, secundul Bălace şi delegatul Dinu.

Fără medic, fără masor! La o fază în care unul din puştii "studenţilor" s-a accidentat, Ionela Peşu, "centralul" partidei, a făcut semne către banca echipei din Regie, însă Voicu a ridicat din umeri! Fotbalistul a primit îngrijiri de la medicul gazdelor, Liviu Bătineanu. "Au noroc că nu sînt club organizator, asistenţa medicală e asigurată de gazde", au declarat oameni din staff-ul dinamovist.

Două meciuri în două zile
Încurajaţi de 20 de suporteri, tinerii Sportului n-au rezistat. Au pierdut cu 0-4, deşi poarta lui Rîmniceanu a fost ameninţată în dese rînduri. După partidă, puştii au fost aşteptaţi de părinţi. "Mîine aveau meci în campionatul de juniori republicani. Sînt pe locul trei. Nici încolo, nici încoace! Cum o să mai joace ei mîine dacă au alergat acum 90 de minute?", a izbucnit un părinte.

Cît despre echipa mare, aşteaptă, cu aceeaşi incertitudine, o săptămînă care se va încheia cu un meci versus CS Buftea. În care nu se ştie, încă, cine va intra pe teren!

"Fiul meu are viza medicală de la Vitan. Nu ştiu dacă e valabilă şi la Divizia B, e bună la juniori, liga a treia şi «Judeţ». Oricum, nu cred că Dinamo va face contestaţie după 4-0" (părintele unui junior al Sportului)

"E mare păcat că s-a ajuns în situaţia asta. Noi vom veni luni la antrenament, să vedem ce putem face" (Viorel Ferfelea, jucător Sportul)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
ameriknujr
ameriknujr  •  17 Martie 2013, 21:23

Sigur ii are la mana Siman pe Sandu si Dragomir... altfel nu se explica, cum a rezistat omul asta cu atatea nereguli in fotbalul romanesc... e incredibil, jucatorii ar trebuii declarati liber imediat, lor cine le plateste anul asta de stat pe bara? sa le dea Sandu bani

pophki
pophki  •  17 Martie 2013, 17:51

un alt gunoi,siman!

durul
durul  •  17 Martie 2013, 13:38

au cazut ele echipr mai mari, darmite SS

Vezi toate comentariile (5)
Comentează