FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA BUCUREȘTI

EXCLUSIV Interviu cu Daniel Oprița, după „blackout-ul” Stelei din week-end: „Am curajul să spun ce-mi doresc!” + Ce le reproșează și acum jucătorilor

Daniel Oprița / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Daniel Oprița / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2022 14:38 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 15:26

Daniel Oprița (41 de ani), antrenorul celor de la CSA Steaua, liderul din liga secundă, vorbește la „rece”, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, despre ecourile înfrângerii neverosimile din week-end, 3-4 cu Viitorul Târgu Jiu.

Tehnicianul „militarilor” explică ce l-a nemulțumit la jucătorii săi, ce așteptări are de la propria echipă, vorbind și despre principalul obiectiv al Stelei și strategia din perioada următoare. Oprița îi cheamă pe suporterii roș-albaștrilor la stadion înaintea duelului pentru primul loc cu Unirea Dej, programat pe 7 noiembrie, de la ora 18:00.

Conflict major de interese pentru arbitrul-controversat de la Rapid - CFR: firma familiei are contracte cu un club de Liga 1 » Câți bani câștigă arbitrul-consilier public, șef de club și șef de fotbal județean
ARBITRAJ
Conflict major de interese pentru arbitrul-controversat de la Rapid - CFR: firma familiei are contracte cu un club de Liga 1 » Câți bani câștigă arbitrul-consilier public, șef de club și șef de fotbal județean

Daniel Oprița, despre înfrângerea Stelei cu Viitorul Târgu Jiu: „Cel mai greu de digerat rezultat”

- Domnule Oprița, v-aș întreba, în primul rând, dacă v-a mai trecut din supărare după meciul acesta ciudat cu Viitorul Pandurii
- Da, mi-a trecut, ce să fac? Trebuie să-mi treacă. Trebuie s-o luăm de la capăt și să uităm cât mai repede. Se mai întâmplă, trebuie să acceptăm și lucrurile astea, nu putem da timpul înapoi. O să analizăm, o să facem o ședință să vedem de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat.

- Pentru dumneavoastră, e cel mai neașteptat sau negativ rezultat de când sunteți la Steaua? 
- Da, e mai greu de digerat și decât cel cu Csikzereda (n.r. - 0-4, în startul sezonului), pentru că atunci a fost 0-4, nu a fost ca acum, să conducem noi cu 2-0. Practic, nu anunța nimic ce s-a întâmplat, că nu ne-au pus nicio problemă. 

- Dar ce s-a întâmplat?
- Până la urmă, poate ne-am văzut învingători dinainte. La 2-0, a apărut o relaxare, am luat gol înainte de pauză și atunci ne-am tăiat puțin, iar ei au prins încredere și au ieșit mai bine după pauză, deși eu am vorbit cu jucătorii mei să fie atenți, să opună rezistență și să fie agresivi, că ne vor aștepta 15-20 de minute foarte grele, pentru că așa se întâmplă la o echipă care înscrie înainte de pauză, vine cu moral și parcă ne-au simțit și pe noi că ne-am relaxat. Au fost greșeli personale care mă miră și pe mine.

- Una dintre acestea i-a aparținut lui David Dincă. Sunteți supărat în mod particular pe el? 
- Nu sunt supărat pe aceste lucruri, nu. Nu sunt supărat nici pe faptul că Sabău a alunecat sau s-a împiedicat. Accept lucrurile acestea, se întâmplă să aluneci, să te împiedici, să nu-ți faci pașii cum trebuie. Se întâmplă la oricine, chiar și la fotbaliști mai mari. Pe mine mă deranjează altceva.

Daniel Oprița: „Mă deranjează când n-avem agresivitate și nu ne batem pentru toate mingile”

- Ce anume?
- Când nu ai agresivitate, când nu te bați pentru toate mingile, când nu te poziționezi cum trebuie, astea sunt lucrurile care mă deranjează pe mine. Iar la golul acela luat de Dincă a fost o minge deviată, nu era ușor. Dar au fost și mingi pe care le-a scos. Totuși, e un portar născut în 2004 care a făcut meciuri bune. Poate că putea să facă mai mult, dar n-a fost o gafă, nu a fost o minge ușoară.

- Apropo de acest post, regretați în vreun fel că nu ați continuat în vară colaborarea cu Raul Bălbărău? 
- El putea să rămână, dar eu am zis că apăr cu juniori, n-am de ce să regret. Iar el nu mai era junior.

- Deci, e o decizie pe care v-ați asumat-o. 
- Mi-am asumat-o, da. Și de fiecare dată de când sunt eu aici, am apărat cu juniori și mi-am îndeplinit obiectivul. Am pierdut un meci, dar sunt alte echipe care-și doresc mai mult decât noi, au obiective mai îndrăznețe decât noi, poate au investit și mai mult, dar nu sunt acolo. Noi ne dorim să fim acolo, chiar dacă la ora asta nu avem drept de promovare. Dar eu v-am spus și am curajul să spun că-mi doresc locul 1. Deocamdată, suntem pe locul 1. Ce mă deranjează e că am pierdut cum am pierdut, puteam să ne distanțăm. Am avut în mână trei puncte. Dacă am fi câștigat, făceam 29 de puncte și era o distanță mare între noi și Iași, Csikszereda...

- Dacă ar fi să faceți un bilanț după 12 etape scurse din acest campionat, sunteți mulțumit? Pe unde vă poziționați? 
- Se putea și mai bine. Mi-aș fi dorit să fi pierdut maximum 3 puncte. Poate să fi pierdut 3 puncte cu Csikszerda, pentru că acolo am luat goluri la aproape fiecare fază pe care au avut-o. Chiar dacă și noi am avut ocazii în acel meci, dar am primit goluri la fel, pe niște greșeli personale. 

- Și în rest?
- Am ratat penalty cu Metaloglobus după multe ocazii avute, am pierdut două puncte la Șelimbăr în minutul 87, plus meciul ăsta cu Viitorul Târgu Jiu, despre care cred că putea fi cel mai ușor meci al nostru de până acum, dar pe care l-am tratat cum l-am tratat la 2-0 și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Stăteam și mă gândeam...

- La ce anume? 
- Mă gândeam dacă s-a mai întâmplat vreodată de când antrenez să pierd de la 2-0. Nu am trăit așa ceva, e o premieră, dar trebuie să le trăiești pe toate până la urmă, dar nu știu dacă era momentul.

Oprița: „Nu jucăm în Champions League, n-avem de ce să ne menajăm”

- Că tot ați amintit mai devreme, situația cu dreptul de promovare e neschimbată? Există vreo noutate, s-a mai schimbat ceva? 
- Nu, deocamdată nu. Dar nu vreau să vorbesc eu de lucrul acesta, noi trebuie doar să jucăm, pentru că avem toate condițiile și nu văd motivele pentru care nu am da totul la fiecare meci. Și dacă aveam 15 puncte avans, tot nu trebuie să cedezi și să te relaxezi. Trebuie să-ți faci meseria. Nu jucăm în Champions League, nu jucăm în cupele europene, să zici că te menajezi pentru ceva. Avem un meci la o săptămână, pentru el te antrenezi!

- Pentru iarnă, v-ați gândit la vreo strategie de transferuri? Ați dori să vă mai întăriți pe vreun post? 
- Nu m-am gândit la nicio strategie, pentru că atâta timp cât obiectivul nu e clar și suntem pe primul loc, nu cred că sunt motive să ne gândim. Vom face o analiză, mai sunt patru meciuri, vedem ce se mai întâmplă. Dar deocamdată nu m-am gândit la transferuri. Până la urmă, avem ce ne trebuie. Suntem pe primul loc, nu s-a întâmplat nimic grav, până la urmă, doar o înfrângere care nu trebuia să vină.

8 victorii, două egaluri și două înfrângeri contabiliează Steaua în acest sezon.

Daniel Oprița: „Altfel se motivează adversarele cu Steaua”

- Vine un meci tare cu Unirea Dej, una dintre surprizele campionatului, nu știu cum o catalogați dumneavoastră. Cum vedeți această partidă? 
- Ținând cont de locurile din clasament, e un derby. Ne așteaptă un meci greu cu o echipă a Dejului care nu cred că are ceva de pierdut și nu cred că are vreo presiune. Au făcut mai mult decât s-au gândit ei la începutul campionatului. Suntem obligați să câștigăm! Vor veni pe un stadion mare, frumos, cu dorință de afirmare, au foarte mulți jucători tineri care-și doresc să demonstreze. Ați văzut ce atitudine și ce bucurie au avut și cei de la Viitorul Târgu Jiu când au jucat contra noastră, s-au autodepășit. De asta le spun jucătorilor că trebuie să se aștepte la astfel de lucruri, iar când conducem cu 2-0, meciul nu e terminat. Se motivează altfel echipele adverse cu noi, cu Dinamo. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă omogenă, cu jucători tineri, care aleargă, care se bat pentru orice minge.

- Vă luați măsuri suplimentare de precauție pentru Angelo Ciocan? E unul dintre jucătorii în vogă din Liga 2, a luat prin surprindere pe toată lumea sezonul acesta
- Nu. La fel ca în orice alt meci, acum nu trebuie să stăm să ne luăm măsuri față de un jucător. Nu cred că celelalte echipe, atunci când joacă cu noi, se gândesc cum să-l blocheze pe Chipirliu. Așa că nu ne gândim doar la un jucător.

- Pe câți spectatori mizați? Impresia e că asistențele s-au mai diminuat față de sezonul anterior
- Nu știu ce să zic. Aștept un număr cât mai mare de spectatori. Acum, vom vedea. La meciul cu Oțelul n-au fost foarte mulți, dar au fost și problemele cu acele controale. Sperăm să nu se mai întâmple și la meciul ăsta. Vedem câți vor fi. 

Citește și alte știri din Liga 2:

EXCLUSIV VIDEO Angelo Cocian, revelația ligii secunde, se destăinuie într-un interviu GSP: „Ne motivează că jucăm cu foste campioane, în meciuri televizate”

Oprița și-a făcut praf jucătorii după 3-4 cu Viitorul Tg. Jiu: „Și-au bătut joc! Li s-a urcat la cap, să le fie rușine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
o_bic
o_bic  •  01 Noiembrie 2022, 05:48

Si daca au pierdut la Tg. Jiu,ce? Tot nu au drept de promovare

kordell
kordell  •  31 Octombrie 2022, 17:12

Echipele fara drept de promovare sunt acceptate in play off ?

Hcm27
Hcm27  •  31 Octombrie 2022, 16:06
Postat de steaua.1986 pe 31 Octombrie 2022, 15:58

intrebari si raspunsuri tocmai bune pentru a intelege si zelosii cititori zecesebisti sifonari cate ceva.

Dacă tu înțelegi,e bine!La întrebarea despre promovare a preferat sa nu răspundă.De ce?Poate știi tu?În rest de la egal,la egal,amical

Vezi toate comentariile (7)
Comentează