FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Au ieșit la iveală adevăratele motive pentru care a fost demis Mircea Rednic de la Dinamo. Raportul lui Zăvăleanu de la tribunal

Mircea Rednic la Dinamo, foto: Imago
Mircea Rednic la Dinamo, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 03 iulie 2022 15:00 / Actualizat duminica, 03 iulie 2022 21:56

Mircea Rednic și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, sunt la cuțite. 

Cei doi au devenit inamici după ce tehnicianul de 60 de ani a fost demis la 21 decembrie 2021 de la Dinamo, notificat prin sms și prin email. GSP.ro a studiat documentele depuse de Zăvăleanu la Tribunalul București, prin care a explicat instanței motivele pentru care contractul lui Mircea Rednic a fost denunțat după nici trei luni. 

În fața instanței, Răzvan Zăvăleanu a susținut că Mircea Rednic nu a respectat obligațiile contractuale stabilite.

O surpriză imensă se pregătește în culise! Dinamo, cumpărată iar de investitori străini? Ce a aflat Gazeta: „Interesul e real”
DINAMO
O surpriză imensă se pregătește în culise! Dinamo, cumpărată iar de investitori străini? Ce a aflat Gazeta: „Interesul e real”

Ce i-a reproșat Răzvan Zăvăleanu lui Mircea Rednic, potrivit documentelor:

„Încă din primele zile pe care domnul Mircea Rednic le-a petrecut în funcția de antrenor principal al echipei Dinamo, acesta nu a respectat obligațiile contractuale stabilite, luând decizii în dauna clubului Dinamo, a staff-ului tehnic angajat al clubului, precum și în dauna jucătorilor profesioniști de fotbal cu care clubul a încheiat contracte de activitate sportive, motiv pentru care înțelegem să enumărăm succint parte din abaterilor antrenorului:

  • La data 12 octombrie 2021, a venit din partea domnului Sandu Cristian, având funcția de preparator fizic, angajat al Dinamo 1948 SA, o sesizare prin care a adus la cunoștința societății faptul că dl Mircea Rednic nu i-a permis să participe la ședințele de pregătire ale echipei Dinamo, precum și faptul că nu i se permite să ia masa de prânz la sala de mese a clubului;
  • În numele și pe seama societății Dinamo 1948, dl Mircea Rednic a făcut nenumărate rezervări pentru cazare la hotelul Crystal Palace Hotel, pentru diferiți jucători de fotbal, fără a solicita avizul administratorului special sau administratorului judiciar al societății Dinamo 1948:
  • A dispus ca mai mulți jucători de fotbal, având contracte de activitate sportivă cu cu Dinamo 1948, să nu ia parte la antrenamentele echipei Dinamo sau la jocuri oficiale/amicale ale clubului, fără a avea avizul Directorului Executiv/Administratorului Special și cu aprobarea Administratorului Judiciar al clubului;
  • A făcut declarații în cadrul conferinței de presă din data de 25.11.2021, prin intermediul căruia a adus prejudicii imaginii și prestigiului clubului Dinamo, făcând afirmații eronate despre starea economică financiară și administrativă a clubului;
  • A făcut declarații în cadrul conferinței de presă din data de 19.12.2021, prin intermediul căruia a adus prejudicii imaginii și prestigiului clubului Dinamo, făcând afirmații prin care a adus atingere imaginii și valorii jucătorilor profesioniști de fotbal având contract de activitate sportivă cu Dinamo 1948.
  • Având în vedere repetatele abateri disciplinare ale dlui Mircea Rednic, subscrisa a emis un număr de 3 notificări, prin intermediul căruia s-au solicitat explicații privind deciziile luate de către acesta, precum și atenționarea acestuia privind încălcările grave ale contractului de activitate sportivă, înregistrat la registratura Federației Române de Fotbal.
  • Ulterior, în data de 21 decembrie 2021, având în vedere multiplele abateri disciplinare ale dlui Mircea Rednic, precum și ratarea obiectivelor de performanță stabilite pentru Contractul de Activitate Sportivă (CAS), societatea Dinamo 1948 a emis notificarea de denunțare a CAS, înregistrat la registratura Federației Române de Fotbal”

La două zile după ce a fost demis, Mircea Rednic a solicitat achitarea drepturilor salariale restante, precum și a sumei de 32.000 de euro, reprezentând patru salarii compensatorii.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a apreciat că Mircea Rednic este îndreptățit doar la suma în cuantum de 54.883 de lei, reprezentând drepturile salariale cuvenite până la data denunțării contractului. Nu și compensațiile de 32.000 de euro, condiderând că Mircea Rednic nu a respectat clauzele contractuale.

În cele din urmă, Rednic a pierdut procesul cu Zăvăleanu, instanța a respins solicitările antrenorului.

CONCORDIA CHIAJNA - DINAMO 1-0. Vezi aici cele mai tari faze din meciul amical

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Strigătul jucătorului captiv la Dinamo: „Am intrat în depresie, ne-au înlăturat ca pe niște câini vagabonzi!” + Ignorat de conducere: „Le-am spus să-mi dea actele, dar n-am primit niciun răspuns”

Zăvăleanu, răspuns pentru Rednic: „Nu am luat niciun leu de la Dinamo, dar am adus sute de mii de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
creeperno807
creeperno807  •  03 Iulie 2022, 22:35

APCH n-are nicio treaba cu conducerea clubului

dragdim
dragdim  •  03 Iulie 2022, 18:59

Proiectul DDB e gata! După 2 ani de promisiuni neonorate, după izgonirea foștilor mari jucatori de la Dinamo, oamenii au ajuns la limita răbdării. Nu s-a vrut niciodată crearea unui proiect socios ci a unui surogat made in România. Pompeze 3M€ in Dinamo și nu ai nimic de spus?! Pe bune?! 53 de jucatori, 5 antrenori, îngroparea tinerilor juniori, retrogradarea, sunt 100% opera APCH și Zavaleanu.

mihneailie030
mihneailie030  •  03 Iulie 2022, 17:50

Nu cred că mai interesează pe cineva. Cu sau fără Rednic, jucătorii sunt zero barat. Ca tot fotbalul romanesc de altfel.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează