FOTBAL  »  LIGA 2  »  „U” CLUJ

Declarația zilei vine de la Dorin Goga: „Eu nu mă uit la meciuri de Liga 1 și Liga 2. Nu vreau! Nu-i destul că v-am mințit 20 de ani?”

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2019 17:11

Confruntarea de duminică dintre U Cluj și FC Argeș va fi abia a cincea dispută între cele două tabere în ultimele două decenii. Aproape 10 ani au trecut de la precedenta vizită a piteștenilor la Cluj-Napoca.

Fără drept de promovare, dar cu foame de puncte după patru meciuri consecutive fără victorie, gruparea pregătită de Emil Săndoi speră să-i strice parcursul perfect al lui Bogdan Lobonț pe banca „studenților”. Cu punctaj maxim după primele cinci partide din cariera de antrenor, fostul portar al naționalei nu concepe alt rezultat decât victoria în duelul de duminică al celor două formații de tradiție.

„Nu vreau să mă uit la fotbalul românesc”

„Un meci dificil, cu o echipă bine preparată de un antrenor experimentat, pe care eu îl respect foarte mult. Pe unde a fost, toate echipele le-a pregătit bine, cu siguranță așa o să fie și duminică seară. Într-adevăr, trec printr-o perioadă mai proastă, nu au reușit să câștige de la reluarea campionatului, dar toate formațiile care vin să joace cu Universitatea sunt supra-motivate”, susține antrenorul ardelenilor.

La fel de pregătit este și veteranul Dorin Goga care, întrebat fiind dacă a urmărit meciul dintre Chindia Târgoviște și FC Argeș, a oferit un răspuns surprinzător.

„Pentru noi există un singur lucru clar: jucăm acasă, trebuie să menținem linia de victorii. Câștigăm toate meciurile și promovăm! Eu personal nu am văzut meciul. Nu vreau să mă uit la Liga 1, nu vreau să mă uit la Liga 2! Urmărim adversarii noștri, sunt scoase faze din meciurile lor, poate o să ne arate (n.r. Lobonț) niște faze”, a răspuns atacantul de 34 de ani.

Cu chef de glume, acesta a reconfirmat că nu urmărește partidele din fotbalul autohton: „Nu mă uit! Ce, vreți să vă mint? Nu e destul că v-am mințit 20 de ani?”, a replicat Goga.

Lemnaru, decisiv la ultima confruntare la Cluj

În afara meciului din tur în Trivale, încheiat cu victoria piteștenilor, 2-1, cele două formații s-au întâlnit de doar trei ori! în ultimele două decenii. Ultimul duel la Cluj-Napoca s-a disputat în noiembrie 2009, pe Stadionul Clujana, tot în Liga 2, într-un 2-0 rezolvat de „dubla” lui Valentin Lemnaru. „Studenții” fuseseră „exilați” la acea vreme din pricina construcției Cluj Arena. Astfel, ultimul derby disputat cu adevărat „acasă” împotriva lui FC Argeș a fost în mai 1999, pe bătrânul „Ion Moina”, într-o victorie amară cu 2-1 în sezonul

Motiv suficient pentru fanii „șepcilor roșii” să ia cu asalt stadionul la confruntarea de duminică.

„S-au schimbat toate de atunci, ei au fost în Liga 1, n-am fost noi, apoi a jucat U în prima ligă, iar ei erau în liga secundă. Echipele de tradiție sunt mereu iubite, normal ar fi să fim ambele echipe în Liga 1 și să avem dueluri frumoase!”, este de părere fostul campion al Georgiei cu Dinamo Tbilisi.

Vezi și: 

Prezentare originală a lui Surdu la Farul Constanța: „A venit jucătorul cu 277 de meciuri în Liga 1, 61 de goluri, 26 de meciuri în cupele europene”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
liviu79pit
liviu79pit  •  22 Martie 2019, 21:41

Emil Sandoi nu mai este antrenor la FC Arges! Nu aveti ziaristi pe teren care sa va informeze in timp real?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează