FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROBLEME

EXCLUSIV Dezastru la o echipă de tradiție! Intervenția suporterilor a scurtcircuitat clubul, sponsorul a renunțat, iar președintele vrea să plece

Vara trecută, bănățenii au pierdut barajul de menținere în
Vara trecută, bănățenii au pierdut barajul de menținere în "B" cu FC Brașov, 1-2 și 0-1, însă au rămas în divizia secundă întrucât alte formații n-au primit licență / FOTO Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 10:31 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 11:43

Intervenția suporterilor la nivel de decizie, vara trecută, a bulversat lucrurile pe Bega: SSU Poli e tot la retrogradare, sponsorul de la Cramele Recaș a renunțat, președintele Cuc vrea să plece, iar în conturi bate vântul.

Poli Timișoara nu a învățat nimic din experiența precedentului sezon, când a retrogradat, dar a rămas totuși în „B” fiindcă alte cluburi n-au primit licență. Iar în acest campionat, lucrurile stau și mai rău.

Poli e penultima în clasament și nimic nu pare să oprească vria spre eșalonul 3. Surse autorizate susțin că „totul a pornit în vara lui 2022, când Drukeria, nucleul principal al suporterilor, care erau acționari în Consiliul Director, cu 10 la sută, a vrut să conducă. Și, cu sprijinul rectorului Universității Politehnice, Florin Drăgan, a preluat puterea. Asta și pentru că rectorul are ambiții politice”.

Burcă, ai uitat? În 2004, antrenorul lui Dinamo era printre greviștii echipei » Alte 6 revolte care au zguduit clubul din temelii
DINAMO
Burcă, ai uitat? În 2004, antrenorul lui Dinamo era printre greviștii echipei » Alte 6 revolte care au zguduit clubul din temelii

Poli Timișoara e în vrie

Aceleași surse au continuat dezvăluirile: „Pe atunci în conturile clubului erau în jur de 200.000 de euro. Drukeria a fost la Dan Șucu, i-a propus 50 la sută din club, însă s-a ales doar cu antrenorul Bogdan Andone. I s-au adus jucători, mulți străini, slabi, dar pe bani mulți. 

Prin octombrie, Drukeria s-a retras din toate structurile, însă răul fusese făcut. Andone a plecat, la fel și mulți dintre fotbaliștii aduși. Iar Poli a rămas și fără bani și cu datorii”. 

În vara lui 2022, președintele Viorel Șerban a renunțat, nefiind de acord să colaboreze cu Drukeria. Iar câteva luni mai târziu, în decembrie, principalul sponsor, Cramele Recaș, a decis să se retragă, din cauza rezultatelor slabe și a managementului defectuos. 

Iar actualul președinte, Ovidiu Cuc, numit în octombrie, a anunțat Consiliul Director că nu va mai continua fiindcă „nu se mai regăsește în acest proiect”. Echipa s-a reunit sub comanda antrenorului Octavian Benga, însă într-o atmosferă sumbră, minată de incertitudini. 

În acest moment nu se știe cum și din ce resurse financiare va merge mai departe. „Acum toți așteaptă ajutor de la Universitatea Politehnică, principalul acționar. Doar că resursele acesteia sunt limitate”, afirmă sursele GSP 

Când am venit, echipa nu arăta deloc bine. Au fost îndepărtați jucători buni, crescuți aici, și au fost aduși fotbaliști de niciunde. Și asta într-un sezon când clubul a avut cel mai mare buget, unul istoric.

- Octavian Benga, la „Tribuna polisportivă”

Drukeria îl vrea pe Pantilimon

După numai trei luni de când s-au retras din toate structurile clubului, deși au rămas cu acțiuni, reprezentanții Drukeriei intenționează să revină. Și nu oricum, vor să-l convingă pe fostul internațional Costel Pantilimon să vină președinte în club, în locul lui Ovidiu Cuc. Pantilimon va împlini 36 de ani pe 1 februarie și nu mai apără din martie 2021. El a început deja școala de antrenori.

17 jucătoridin lotul lui Poli au părăsit echipa în această iarnă, clubul având interdicție la achiziții

VIDEO Timişoara e fruncea ruşinii! Ce se întâmplă cu stadionul „Dan Păltinișanu”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Burcă, ai uitat? În 2004, antrenorul lui Dinamo era printre greviștii echipei » Alte 6 revolte care au zguduit clubul din temelii

EXCLUSIV Primul abandon în Liga 2? Clubul a rămas fără soluții: „Nu mai investește, nu știm ce să mai facem!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
Singe_Violet
Singe_Violet  •  19 Ianuarie 2023, 20:35

Nu inteleg cum de nu poate Poli sa gaseasca un patron capabil.Orasul asta are atatea resurse.Trist.Hai Poli.!

1945sv0509
1945sv0509  •  19 Ianuarie 2023, 16:28

Domnule Margarit, este asa de greu sa publici un comentariu pertinent sau iti vine greu s a recunosti ca esti pe linga subiect.

1945sv0509
1945sv0509  •  19 Ianuarie 2023, 16:28

Domnule Margarit, este asa de greu sa publici un comentariu pertinent sau iti vine greu s a recunosti ca esti pe linga subiect.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează