FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Burcă, ai uitat? În 2004, antrenorul lui Dinamo era printre greviștii echipei » Alte 6 revolte care au zguduit clubul din temelii

Ovidiu Burcă / Sursă foto: GSP
Ovidiu Burcă / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 07:14 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 09:36

Protestul făcut luni de fotbaliștii lui Dinamo completează o serie interminabilă de revolte care au zguduit Dinamo în ultimele decenii, nu mai puțin de 9 în 20 de ani. 

Ovidiu Burcă (42 de ani) a susținut ieri o conferință de presă incendiară. Antrenorul lui Dinamo și-a criticat fără menajamente jucătorii, pentru greva făcută luni, din cauza restanțelor salariale. 

„Să le fie rușine! Nu aveau niciun drept să facă ce au făcut! Ce au făcut jucătorii e o mare pată pe istoria acestui club. Într-o zi au dat cu piciorul la tot ce am făcut în tot sezonul. O întârziere de două luni nu e ceva grav”, a tunat Burcă.

Burcă, grevist în 2004 

În ultimele decenii, gruparea din Ștefan cel Mare a fost însă zguduită de mai multe ori de greve ale fotbaliștilor. Culmea, chiar și Ovidiu Burcă are în CV o grevă ca jucător!!! S-a întâmplat în august 2004. 

Burcă, ai uitat? În 2004, antrenorul lui Dinamo era printre greviștii echipei » Alte 6 revolte care au zguduit clubul din temelii
Burcă jucător în echipamentul lui Dinamo în 2004

După primul meci cu Manchester United din play-off-ul Ligii Campionilor, fotbaliștii pregătiți pe atunci de Ioan Andone au refuzat să plece într-un cantonament la Breaza. Dinamoviștii au invocat programul încărcat și au stat un weekend acasă. Conducerea i-a amendat pe jucători cu câte 5.000 de dolari.

2006, protest anti-Rednic 

În 2006, mai mulți fotbaliști alb-roșii au amenințat că vor intra în grevă dacă șefii clubului îl pun antrenor pe Mircea Rednic. „Unii jucători au decis să nu iasă la antrenament în momentul în care domnul Rednic va veni în vestiar. 

Nu suntem mulți, dar suntem jucătorii importanți ai echipei și cred că atitudinea noastră ar trebui să-i pună pe gânduri pe conducători. Să nu se înteleagă greșit, nu avem nimic cu Mircea Rednic, dar declarațiile date la finalul meciului cu Vaslui ne-au deranjat foarte tare”, au comentat jucătorii. În ciuda amenințărilor, Cristi Borcea și ceilalți acționari l-au numit antrenor pe Rednic.

2010: Revolta lui Bratu

O altă grevă care a marcat istoria lui Dinamo a erupt în 2010, în mandatul lui Cornel Țălnar, și l-a avut în centrul atenției pe Florin Bratu. 

După eliminarea din semifinalele Cupa României, fostul atacant, Andrei Mărgăritescu, Ianis Zicu, Adrian Cristea, Gabriel Boștină și Marius Alexe au părăsit cantonamentul echipei fără acordul clubului și nu s-au prezentat la meciul cu Gloria Bistrița, în semn de protest față de tratamentul preferențial de care beneficia Ousmane N'Doye. 

După returul cu CFR Cluj, Bratu a avut un clinci cu managerul general Florin Prunea, revoltat că mijlocașul senegalez a petrecut într-un club de noapte din Cluj.

5 jucătoriau fost disponibilizați după greva de luni: Fara, Buhăescu, Dudea, Tomozei, Gavrilă

Cele mai importante declarații făcute de Burcă

Acest grup de jucători a picat testul loialității față de club, de oamenii care le-au plătit salariile, care le-au trimis mâncare și le-au plătit salariile. Eu nu accept asta! Sunt foarte dezamăgit.

Vreau să am lângă mine oameni care să fie motivați, dincolo de aspectul material. La Dinamo nu vii azi pentru bani. Dinamo poate să-ți ofere altele, pentru pasiune, pentru a fi parte dintr-un club imens.

Mie nu îmi place să fiu șantajat! Suporterilor nu le place! «Noi nu mai ieșim la antrenament!»... Cui le spun asta? Oamenilor din DDB care dau din banii lor? Să facă asta la un club unde e un patron! Când au fost bani în club, primul lucru care s-a făcut a fost să dăm salariile.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Alte greve la Dinamo

  • 2012 - În mai, fotbaliștii în frunte cu Dănciulescu au intrat în grevă și au transmis conducerii că nu vor să mai joace sub comanda lui Dario Bonetti, după ce italianul i-a acuzat că au făcut blat în meciul cu CFR Cluj. 
    - La începutul lunii decembrie, jucătorii, neplătiți de trei luni, au amânat un antrenament pentru a discuta în vestiar măsurile pe care le vor lua și i-au comunicat antrenorului Dorinel Munteanu că vor protesta împotriva conducerii. 
  • 2013 - În semn de protest pentru că nu li s-au plătit salariile de 3-4 luni, jucătorii lui Dinamo au intrat în grevă. „Câinii” pregătiți de Cornel Țălnar au refuzat să joace ultima partidă de verificare pe care o aveau de disputat în cantonamentul din Spania, împotriva formaţiei Real Balompedica, din liga a treia spaniolă. „Am lucrat în niște condiții cum n-au mai fost niciodată la Dinamo. Flămânzi, amărâți, necăjiți, acești jucători au dat totul pe teren, au demonstrat că pot face rezultate bune dacă pun suflet”, spunea Țălnar. 
  • 2020 - În iunie 2020, fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au refuzat să se antreneze și au anulat un amical cu FC Voluntari. Alb-roșiii n-au vrut să intre pe teren din cauza faptului că nu și-au primit toate salariile restante. 
  • 2021 - Penultima grevă la Dinamo a avut loc în iunie 2021, sub comanda lui Dusan Uhrin, imediat după intrarea pentru a doua oară în insolvență. Reveniți din cantonamentul din Turcia, „câinii” au decis să protesteze din cauza datoriilor și au refuzat să joace în două amicale programate, cu Slobozia și cu Metaloglobus

AFAN, despre viesparul de la Dinamo: „E trist”

Emilian Hulubei, președintele Sindicatului Fotbaliștilor, critică atitudinea lui Burcă. „La momentul grevei, erau restante trei salarii. Luni s-a făcut plata unei rate contractuale și au rămas restante două luni. 

Este trist că un fost fotbalist face asemenea declarații și spune că două luni nu înseamnă întârziere. În ritmul ăsta și cu atitudinea asta, fotbalul românesc se va scufunda din ce în ce mai mult în mocirla în care este deja, fiind intrat până la brâu”, a spus Emilian Hulubei pentru GSP.

VIDEO Ovidiu Burcă își atacă jucătorii: „Să le fie rușine! Au distrus tot ce am construit”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Au plecat primii doi „greviști” de la Dinamo! Acord pentru rezilierea contractului

Valuri de comentarii ale fanilor dinamoviști după conferința lui Burcă + Antrenorul e avertizat: „Se vor răzbuna!”

Florin Prunea îi distruge pe Ovidiu Burcă și pe Vlad Iacob: „Dacă eram jucător, asta făceam mâine în vestiar”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  21 Ianuarie 2023, 00:19
Postat de istet10 pe 20 Ianuarie 2023, 21:42

Iar ai aratat cat esti de prost. Nu obosesti?

Bai lautare ..uite cum sta treaba ...din punct de vedere psihologic , tu esti dus rau de tot !! Ti-ai facut cont cu istet (nota 10) ...ii vezi pe toti prosti ...esti frustrat ??? ..ai avut probleme cand erai mic ?? ...tu si randoom ala ...ala vorbeste de iq si ii face pe toti prosti ...bah voi toti de la fcsb sunteti destepti si bogati si smecheri ....CE CAUTATI BAH AICI ??? ...Du-te bre unchiule la in psiholog daca ti-a murit baba ...lasa-ma cu lautarii matale ...eu ascult muzica grea ...cand o sa vezi 120 000 de oameni la lautar ....atunci sa vorbesti cu mine ...

istet10
istet10  •  20 Ianuarie 2023, 21:42
Postat de sadiku_is_back pe 20 Ianuarie 2023, 21:00

unchiule du-te bre in lautarii matele si lasa-ma in pace :)))))))))))))))))))) cine mai asculta muzica lautareasca in ziua de azi . .taranii si ***

Iar ai aratat cat esti de prost. Nu obosesti?

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  20 Ianuarie 2023, 21:00
Postat de istet10 pe 20 Ianuarie 2023, 19:36

Ai inteles ca esti prost?

unchiule du-te bre in lautarii matele si lasa-ma in pace :)))))))))))))))))))) cine mai asculta muzica lautareasca in ziua de azi . .taranii si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează