FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo, drum liber spre prima ligă? O rivală nu știe dacă va avea dreptul să joace în Superliga

Vlad Iacob, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, la meci în Gloria Buzău - Dinamo
Vlad Iacob, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, la meci în Gloria Buzău - Dinamo

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 14:30 / Actualizat marti, 02 mai 2023 17:40

Dinamo a revenit spectaculos la Buzău, scor 2-2, după ce a fost condusă de Gloria cu 2-0 după primul sfert de oră. „Câinii" păstrează un punct în fața rivalei directe pentru locul 4, care ar fi primul din cele două de baraj, iar Poli Iași joacă împotriva Oțelului.

Dacă moldovenii câștigă, sunt promovați direct în Liga 1, iar echipa lui Ovidiu Burcă ar fi la 6 puncte de gălățeni. Antrenorul roș-albilor a spus răspicat în debutul discursului după remiza de la Buzău:  

Era marea speranță a lui Dinamo, acum a ajuns în Liga 3 » Fotbalistul, la momentul adevărului: „Mi-aș dori să fiu lângă ei, să-i ajut să promoveze”
DINAMO
Era marea speranță a lui Dinamo, acum a ajuns în Liga 3 » Fotbalistul, la momentul adevărului: „Mi-aș dori să fiu lângă ei, să-i ajut să promoveze”

„De ce nu ar putea fi acesta punctul care să ne ajute pentru promovarea directă?! 

Repet, o luăm pas cu pas, nu ne gândim absolut deloc la ce adversari ar putea fi în dubla de la baraj, poate vom promova direct. Vedem ce ne vor aduce următoarele etape, ne gândim exclusiv acum la meciul cu Unirea Dej, atât".

3-0este scorul duelului din play-off dintre Dinamo și Oțelul Galați pe stadionul \"Arcul de Triumf\"

Andrei Nicolescu, președintele dinamovist: „Cred că s-a rezolvat"

O altă problemă majoră, esențială, pe care Dinamo trebuie să o aibă rezolvată este obținerea licenței sportive pentru primele două ligi. Iar acest detaliu pare să ofere un plus de optimist în vederea unei noi primăveri cu gândul la baraj. Șefii dau asigurări că au închis situația financiară în privința obținerii licenței.

Datoriile au fost puse în ordine, o parte achitate, o parte amânate până la vară, astfel încât Dinamo să fie în regulă. Actele au fost depuse, termenul limită a expirat la finele lunii aprilie.

„Cred că s-a închis această discuție, cred că s-a rezolvat", a replicat Andrei Nicolescu, președintele dinamovist, chestionat pe seama subiectului licenței.

Unirea Dej, probleme în obținerea licenței

Conform informațiilor GSP, Unirea Dej nu este ferm convinsă că va obține licența sportivă, din cauză unor detalii de infrastructură și de organizare a activității la propriul centru de juniori, astfel că nu va avea motivația ca să tragă pe final de play-off. 

Formația clujeană este în acest moment la 4 puncte în spatele "câinilor", iar sâmbătă, de la ora 14:45, este duelul direct în Capitală.

Cum CSA Steaua nu are încă drept de promovare, cu toate că anunță că va reclama speța la TAS în cazul în care va termina pe unul dintre primele două locuri ale clasamentului, iar Dejul nu ar primi licența pentru Liga 1, atunci situația pare lămurită în play-off-ul eșalonului secund. 

De văzut ce rezultat se va înregistra la Poli Iași - Oțelul Galați, azi, de la ora 17:30, pentru ca dinamoviștii să știe dacă trag tare pentru a-i depăși pe dunăreni în clasament sau mizează totul pe pregătirea barajului de promovare.

0-2și 1-1 sunt rezultatele pe care Dinamo le-a bifat în primăvara 2022 în barajul de promovare/retrogradare în dubla cu U Cluj

Politica pașilor mărunți la Dinamo: „N-am venit noi și acum totul este roz"

Andrei Nicolescu a explicat care este situația clubului în preajma unei noi primăveri importante pentru istoria clubului. Președintele roș-albilor a precizat că nu se mai gândește la ceea ce a fost în 2022, dar nu vrea să vândă iluzii suporterilor.

„Ne dorim să luptăm pentru fiecare punct. Poate că unii dintre ei nu sunt în forma cea mai bună, se vede că Dani Iglesias lipsește. Există multe probleme la această echipă, n-am venit noi și acum, dintr-o dată, peste noapte, totul este roz!

Gândiți-vă că această echipă a luptat enorm ca să ajungă în play-off cu niște lipsuri pe care lumea spunea că sunt insurmontabile pentru a ajunge în play-off. Aveți puțină limită cu noi că nu suntem zmei încă! Am ieșit din istoria anului trecut, se scrie acum o altă istorie. Ne luptăm anul acesta, atât", a reacționat oficialul dinamovist.

E chestie de personalitate, pentru echipele mediatizate arbitrii să acorde mai puțin. Se gândesc că dacă vorbește lumea, dacă spune lumea ceva... Mici chestii. Am scăpat de blestemul portarului, după un start cu erori, am reușit să nu plecăm învinși de pe teren.

- Andrei Nicolescu

VIDEO Burcă și suporterii i-au încurajat pe jucătorii lui Dinamo după 2-2 cu Gloria Buzău

Citește alte știri despre Dinamo și Liga 2:

7 detalii de la FC Buzău - Dinamo 2-2 » Unde era Dujmovic după meci, la 12 noaptea, gazdele „au jucat murdar” cu aspersoarele + gestul special al lui Burcă

Ovidiu Burcă, după remiza cu Buzău: „Am dat dovadă de mare caracter”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  04 Mai 2023, 10:50
Postat de retribution pe 03 Mai 2023, 19:27

vezi ca ai incurcat conturile bah pro99stule.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  04 Mai 2023, 10:36
Postat de retribution pe 03 Mai 2023, 19:27

vezi ca ai incurcat conturile bah pro99stule.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

retribution
retribution  •  03 Mai 2023, 19:27
Postat de Catalynn.._. pe 02 Mai 2023, 21:41

Bă Vasoitan, io spun doar ca FC fcsb NU câștiga cele 4 meciuri! DACĂ le câștiga, intr-adevăr pot fi campioni, doar ca io fac pariu ca NU le câștigă! Oricum cel mai tare scenariu ar fi ca FC fcsb sa câștige cele 4 meciuri iar Farul 3 și FC fcsb sa iasă tot pe 2. :-)))))) Sa vezi atunci suferința in gigime! :-)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează