FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Fără bani, jucători și stadion » 6 motive pentru care falimentul lui Dinamo este iminent

Cosmin Matei, Dinamo, după retrogradare // foto: Imago Images
Cosmin Matei, Dinamo, după retrogradare // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2022 07:11 / Actualizat marti, 31 mai 2022 07:48

Dinamo va avea dificultăți mari ca să-și găsească drumul după retrogradarea în Liga 2.

Dinamo, club înființat în urmă cu 74 de ani și primul din România care a jucat o semifinală în Cupa Campionilor Europeni, în 1984, a retrogradat în premieră din primul eșalon și riscă să dispară! Falimentul bate la ușă. 

Aflați în insolvență din iunie 2021 și cu resursele financiare mult diminuate pe viitor, alb-roșiilor le va fi aproape imposibil să respecte planul de reorganizare. Acesta prevede achitarea în proporție de 100% a datoriilor admise la masa credală, care depășesc 6,5 milioane de euro! 

Gazeta prezintă cele 6 motive pentru care Dinamo e în pericol iminent de faliment.

Ionuț Lupescu, după retrogradarea lui Dinamo: „Sunt furios! Badea, Elias și Mureșan au distrus clubul!”
DINAMO ÎN „B”
Ionuț Lupescu, după retrogradarea lui Dinamo: „Sunt furios! Badea, Elias și Mureșan au distrus clubul!”

6 motive pentru care Dinamo e în pericol iminent de faliment

1. Fără patron. După ieșirea din scenă a lui Ionuț Negoiță, în august 2020, și preluarea conducerii de către spaniolul Pablo Cortacero, Dinamo s-a trezit într-un haos managerial, pe care DDB a încercat să-l estompeze prin intrarea în insolvență. 

Nici actualul acționar majoritar, Dorin Șerdean, nu are anvergura financiară necesară salvării clubului.

2. Fără bani. Văduviți de cei 3,9 milioane de euro pe care societatea se baza din drepturile TV pentru următorii 3 ani în Liga 1, Dinamo are un viitor incert în Liga 2. În „B”, „câinii” vor primi din drepturi TV doar 20.000 de euro pe sezon, o sumă insignifiantă. 

Alte surse de finanțare preconizate în planul de reorganizare se topesc după retrogradare. Răzvan Zăvăleanu estima că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în primii trei ani de la intrarea în insolvență. 

Administratorul judiciar a anunțat că din acest moment se caută cu disperare investitori pentru ca echipa să poată continua în eșalonul secund.

Nu pot să spun în acest moment care e bugetul pentru Liga 2, dar este evident că planul de reorganizare se va modifica. 

Această procedură de insolvență are o rezolvare atunci când se găsește finanțare. Se strâng puțin termenele. Nu mai avem banii din drepturile TV, dar căutăm un finanțator.

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

3. Fără palmares și siglă. Viitorii conducători au o mare problemă și cu zestrea cea mai importantă a unui club. Palmaresul și sigla îi aparțin lui Nicolae Badea, care deține 7% din acțiunile echipei retrogradate în Liga 2. 

În Liga 1, SC Dinamo 1948 SA a obținut, conform statutului, doar drept de utilizare a siglei, însă Nicolae Badea a somat recent clubul să nu mai folosească emblema cu „câinii” în scopuri comerciale. 

Numele FC Dinamo, culorile, palmaresul sunt înregistrate la OSIM și deținute de către Asociația Fotbal Club Dinamo, gestionată de Nicolae Badea.

Cel puțin 17 jucători și antrenorul Dusan Uhrin jr. pleacă de la Dinamo

4. Fără lot. Toți fotbaliștii sosiți în mercato de iarnă, 17 la număr, vor părăsi „haita”, deoarece contractele lor au fost doar pentru Liga 1. 

Dinamo se va despărți, mai mult ca sigur și de alți fotbaliști cu cotă și cu salarii mult prea mari pentru Liga 2, precum Gabi Torje, Cosmin Matei sau Steliano Filip. Cu visteria goală, jucătorii au rămas neplătiți de două luni.

5. Fără antrenor. Dusan Uhrin jr., omul adus de DDB în iarnă, în locul lui Mircea Rednic, a lăsat să se înțeleagă că nu va mai continua pe banca formației din Ștefan cel Mare și în sezonul viitor. 

„Mi-a expirat contractul și nimeni nu mi-a propus prelungirea. Nici nu există un plan”, a declarat Uhrin, care a și plecat ieri în Cehia.

6. Fără stadion. Dinamo va trebui să joace în Liga 2 pe o altă arenă. Stadionul din Ștefan cel Mare urmează să fie demolat, pentru a se construi o arenă modernă, ce ar urma să fie gata abia în circa doi ani.

DEZBATEREA ZILEI, 30 mai » Cât de repede va reveni Dinamo în prima ligă?

Mai multe știri despre Dinamo: 

Când e ziua decisivă pentru Dinamo: „O să știm dacă putem evita falimentul”

Andreea Prisăcariu, gust amar după retrogradarea lui Dinamo: „Te iubesc! E timpul să reconstruim!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
gigelos
gigelos  •  31 Mai 2022, 18:02

Tot vorbim , bla,bla ... Negoita a bagat Dinamo in insolventa si pe langa problemele de acolo a scapat si de multe bube ,, pe persoana fizica '' ...apoi a incercat sa scape de Dinamo pe tipul cum se vindeau acum 20 de ani firmele unor octogenari moldoveni sau irakieni ...acum Badea si-a bagat ghearle si cu pricepere proletara i-a bagat in B , faliment si apoi vine el cu Dimano 2 , o baga la apretat si in 4 ani are una buc echipa , una buc stadion , una buc galerie ,,vanduta ''( vorbesc de rusinile de mari sefi de haita , niste carnati ) .Are si dl Badea o jucarie la batranete ...baiat dastept .

Domnul
Domnul  •  31 Mai 2022, 14:12

Dinamo a fost pur si simplu jefuită. Cu să ia cineva palmaresul si sigla? De Ce Badea *** a luat palmaresul.si sigla? Ce e asta? Ministerul de interne ce a păzit? S-a făcut *** cum s-a făcut cu toata Industria României. Cata marsavie ! DNA CE FACI.? NU ESTI CURIOS CUM A FOST DISTRUS Dinamo?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

morisca_11
morisca_11  •  31 Mai 2022, 13:30

aceiasi situatie am avut o si noi la Craiova , dpdv real si al justitiei palmaresul vostru este la Badea voi astia care ati retrogradat nu ati avut niciodata palmares , nici sigla . asta este cruntul adevar , daca spuneti ca ati avut palmares faceti DOVADA vie .

Vezi toate comentariile (40)
Comentează