FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Anghelache îl acuză pe Negoiță: „Din construcția unui buget și economiile bugetare, el a reținut modul în care se face spălarea banilor”

Articol de , - Publicat luni, 20 iunie 2022 15:31 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 17:28

Constantin Anghelache, fost președinte al lui Dinamo, a vorbit despre problemele financiare din cadrul clubului.

Fost oficial în timp ce Dinamo era patronată de Ionuț Negoiță, Anghelache spune că fostul finanțator al „câinilor” a taxat clubul alb-roșu pentru jucătorii care erau cazați la hotelul său.

VIDEO Constantin Anghelache: „Indiferent cât va juca, Dinamo tot la faliment va ajunge”

„Nu fac discuții despre faptul că a luat echipa în condiții necunoscute. Cred că s-a greșit.

Eu cred că nu va reveni în prima ligă. Situația am prevăzut-o din 2015. Atunci am reușit o insolvență adevărată. Am redus masa credală la 900.000 de euro, dintr-o datorie de 17,5 milioane.

Atunci am crezut că echipa s-a liniștit. Aveam buget pentru că i-am vândut pe Nica, pe Alexe, pe Țucudean și pe Marius Niculae. Aveam niște bani.

După un an și ceva, jucătorii m-au chemat la Săftica. M-am dus la Săftica și jucătorii mi-au spus că nu sunt plătiți de două luni și jumătate.

M-am dus la cine era finanțator, nu vreau să-i folosesc numele, și mi-a zis că nu are bani pentru că a plătit datoriile. Am întrebat la contabilitate care sunt datoriile și mi s-a spus «Datoriile din grup, că au mâncat, au dormit». Au... Am avut o discuție crucială. Am zis «Eu am venit ca jucătorii să doarmă și să mănânce aici, ca să nu dai bani și să faci economie. Nu să faci facturi și să-ți iei banii».

Acum, glumesc, dar ăsta e adevărul. Din a-l învăța construcția unui buget și economiile bugetare, el a reținut modul în care se face spălarea banilor. De atunci am știut că echipa e sortită pieirii”, a spus Anghelache pentru Gazeta Sporturilor.

În campionatul trecut, nimeni nu a jucat pentru Dinamo. Nici conducerea. Dinamo a fost lăsat la ușa pieirii. Să-l aduci pe Mureșan, dintre toți dinamoviștii care există... Nu știu dacă fotbaliștii au valoare, dar nu au jucat pentru Dinamo. Pentru că nu sunt dinamoviști. Sunt mercenari. Au jucat pentru bani 
- Constantin Anghelache

Ionuț Negoiță a fost acționar majoritar la Dinamo în perioada martie 2013 - august 2020. Nu a mai avut vreo legătură cu deciziile din clubul alb-roșu, după ce a plecat din Ștefan cel Mare. 

Citește și:

A retrogradat cu Dinamo și are o imagine clară despre români: „Vă place să vă dați mari! Branduri, aranjați, mașini de top”

Cristi Borcea, întrebat de o legendă a lui Dinamo dacă revine în club » Ce a răspuns fostul acționar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Nicolas
Nicolas  •  20 Iunie 2022, 19:09

Domnul Anghelache are perfecta dreptate, Negoita a facut TOTUL sa castige doar el, Dinamo a fost doar vaca de muls iar cand a constatat ça nu mai poate castiga nimic , practic prin vanzare a ingropato, fara slujba si fara pomeni. Nu a tinut-o in viata cum a zis el , a tinut-o in coma pana a scos si ultimul banut

Vezi toate comentariile (1)
Comentează