FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Țălnar îl acuză pe Zăvăleanu: „Favorizează în mod grosolan Asociația Peluza Cătălin Hîldan”

Cornel Țălnar și Răzvan Zăvăleanu
Cornel Țălnar și Răzvan Zăvăleanu

Articol de - Publicat marti, 08 noiembrie 2022 16:28 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2022 16:28

Cornel Țălnar (65 de ani), fost director tehnic la Dinamo, a făcut front comun cu acționarii Dorin Șerdean și Nicolae Badea și a contestat în instanță Planul de reorganizare modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu..

„Țânțarul”, care este înscris la masa credală cu suma de 224.758 lei, la categoria chirografari, a solicitat judecătorului sindic respingerea propunerii de confirmare a Planului de reorganizare modificat și numirea unui specialist în exprimarea unei opinii privind realizarea planului.

Țălnar îl acuză pe Zăvăleanu de „management deficitar", „artificii financiare" și că "„favorizează în mod grosolan Asociația Peluza Cătălin Hîldan". 

Sorin Constantinescu, poveste incredibilă cu un patron din Liga 1 în cazinou: „Stătea în spatele bodyguardului și zicea: «Pune pe 17, 12, 15! Eu am fost la biserică și am jurat că nu mai pun mâna pe jetoane!»”
GSP LIVE
Sorin Constantinescu, poveste incredibilă cu un patron din Liga 1 în cazinou: „Stătea în spatele bodyguardului și zicea: «Pune pe 17, 12, 15! Eu am fost la biserică și am jurat că nu mai pun mâna pe jetoane!»”

Cornel Țălnar îl atacă pe Răzvan Zăvăleanu

În contestația formulată, fosta extremă a lui Dinamo din anii '70-'80 a precizat: „Ținând cont de modificarea Planului de reorganizare consider că mi-au fost lezate drepturile ca și creditor, această modificare afectând-mă direct și consider că Planul nu este viabil. 

Vă rog să constatați că retrogradarea echipei în liga a doua a constituit un insucces major al planului de reorganizare propus către instanță de RTZ Parteners în noiembrie 2021 și al managementului deficitar, dar în același timp imposibil de dus la îndeplinire din cauza parametrilor nereali a obiectivelor și target-elor propuse care s-au dovedit a fi complet nerealiste, elemente conținute în planul de reorganizare”. 

Cornel Țălnar susține că prin îndepărtarea lui din club, în luna iulie 2021, „echipa a fost privată (inclusiv) de experiența mea profesională de 45 de ani în domeniul fotbalistic la cel mai înalt nivel".

Alte acuzații făcute de Cornel Țălnar

  • „Administratorul judiciar nu menționează în mod clar sursele de finanțare necesare desfășurării activității curente și ale plății datoriilor anterioare, ba mai mult menționează găsirea unui investitor ca fiind în același timp și un motiv și o soluție, un deziderat al acestei propuneri de modificare a planului de reorganizare. Prin aceasta administratorul judiciar își recunoaște practic "impotența" profesională și limitele în tratarea și rezolvarea situației de față în spiritul profesiei/obiectul activității sale."
  • „Consider că prin exercitarea votului de către Asociația PCH s-au încălcat dispozițiile legale și s-a creat un conflict de interese, acționar semnificativ 20,06%/creditor cu cauza de preferință.”
  • „Consider că încadrarea Asociației PCH la categoria creditorilor cu cauza de preferință este incorectă (ilegală) deoarece, înscrierea la masa credală în categoria creditorilor cu cauza de preferință este garantată cu ceva care urma să se încaseze după 28.06.2021, data deschiderii procedurii de insolvență.„
  • „Consider că APCH trebuia încadrată cu întreaga creanță de 12.134.833 lei la categoria de creditori chirografari, ceea ce ar fi generat fie un vot al APCH împotriva planului modificat, un vot decisiv având în vedere mărimea creanței, fie o propunere mai generoasă făcută către creditotorii chirografari de către administratorul judiciar".
  • „Administratorul judiciar nu a propus în mod echitabil tuturor creditorilor posibilitatea convertirii datoriilor societății în acțiuni”.
  • „Un alt element pe care îl consider incorect și nelegal în privința tratamentului părtinitor arătat de administratorul judiciar către APCH, acceptarea convertirii în acțiuni a creanței curente de 2.776.517 lei, sumă ce a fost acordată ca împrumut către SC Dinamo 1948 SA după deschiderea procedurii de insolvență, deci încadrabilă la cheltuieli curente".
  •  

La rândul său, Nicolae Badea acuză în instanță că Asociația Peluza Cătălin Hîldan și-a însușit fraudulos sumele de la masa credală, pe care vrea să le transforme acum în acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA. 

Clubul deținut de omul de afaceri, ACS FC Dinamo, care deține 7,031% din acțiunile grupării din Liga a 2-a, acuză în contestația formulată în instanță faptul că sumele de bani cu care este înscrisă APCH în Tabelul Definitiv Actualizat ar fi de fapt veniturile proprii ale lui Dinamo 1948 S.A.

Eu ca persoană fizică, Dorin Șerdean, înscris la categoria creditori salariați, am votat împotriva modificării planului, deoarece am considerat că nu este viabil. Nu se menționează sursele de finanțare, previziuni cash-flow, etc. Toată direcția celor propuse de administratorul judiciar este dată spre nu știu ce împrumuturi viitoare, un investitor, se ajunge la o cifră de 51 milioane lei necesară în viitorul apropiat și mediu, etc, deci totul ambiguu și nimic concret

 - Dorin Șerdean, acționar majoritar SC Dinamo 1948

Sub rezerva aprobării planului de reorganizare de către justiție, am deveni primul club deținut într-o formă incipientă de către suporteri. Prin noul plan de reorganizare, reușim să scăpăm pe acționarii-balast de la Dinamo (Lotus Perfect Products, societatea administrată de Dorin Șerdean) și ACSFC Dinamo ("Dinamo – Badea") 

- Comunicat DDB, 26 septembrie 2022

VIDEO Burcă și fotbaliștii săi au scandat cu galeria „România, România” după Csikszereda - Dinamo 0-0

Citește și: 

Manevra prin care fanii lui Dinamo au încercat să-l blocheze pe Șerdean: „Un truc ieftin ca să nu mai pot contesta nimic”

Dinamo - Sepsi: PCH e sold out pe „Arcul de Triumf” + la 19:48 se lansează un nou proiect special al „câinilor”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
demolarii
demolarii  •  08 Noiembrie 2022, 22:09

E acelasi Talnar care a pierdut cu islandezi? Același Talnar care a girat pentru proiectul spaniol? Pentru Badea și Borcea? Sincer, Talnar a fost un jucător bun. Dar ca și conducător, doar C Dinu il depășește la pagube aduse clubului de fotbal Dinamo. Apoi vin Badea , I și V Becali, A Nastase -și functia de premier, Borcea ...etc. Spaniolii sunt pe poziția 20 si ceva.....

deal1
deal1  •  08 Noiembrie 2022, 18:37

dolofane i al de mana pe serdean si aduceti voi investitorul cu care tot amenintati de atat de mult timp, sa achite toate datoriile si nu mai stati la mana suporterilor.

Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  08 Noiembrie 2022, 18:37

Urât destin și-a croit și Țălnar. După golul doin 1983 de la Hamburg de 1-3, cursa aia pe contraatac de 60 de metri... Fără golul lui nu se știe cum s-ar fi terminat meciul. Ei bine, acum se dă cu cei care au zdrobit clubul. Trist.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează