FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Ei trebuie să o salveze pe Dinamo » Iacob și Burcă, părtași la un total de 7 falimente!

Ovidiu Burcă și Vlad Iacob, la prezentarea noului antrenor de la Dinamo
Ovidiu Burcă și Vlad Iacob, la prezentarea noului antrenor de la Dinamo

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2022 08:29 / Actualizat joi, 28 iulie 2022 10:02

Vlad Iacob (34 de ani), noul administrator special al lui Dinamo, are la activ 5 firme „îngropate”, iar antrenorul Ovidiu Burcă (42) a fost părtaș ca manager la prăbușirea Oțelului și a Rapidului, între 2015 și 2020.

Dinamo arată rău cu 10 zile înaintea primului meci din Liga 2. Echipa n-are încă sare și piper, se chinuie cu formații din Liga 3, iar investitorii se lasă în continuare așteptați. 

Vlad Iacob și Ovidiu Burcă sunt oamenii care au venit cu suflu nou, convinși că pot salva Dinamo de la faliment. Noul administrator special mizează pe experiența de antreprenor, numai că nu toți creditorii înscriși la masa credală cred că va reuși să scoată clubul din insolvență.

Olaru are bagajele făcute: „Se face!” » Câți bani ar primi Gigi Becali
FCSB
Olaru are bagajele făcute: „Se face!” » Câți bani ar primi Gigi Becali

Vlad Iacob, noul administrator special de la Dinamo, este bântuit de fantomele trecutului

Fantomele trecutului îl bântuie pe Vlad Iacob. În luna mai 2022, jurnaliștii de la Supervizor au semnalat că Vlad Iacob își mai trecea în portofoliu încă un faliment. Al 5-lea din activitatea de om de afaceri. 

În articolul intitulat „Car-Go Carrier Automotive SRL: un nou faliment în portofoliul lui Vlad Iacob”, sursa citată menționează că noul administrator special al lui Dinamo mai deţinea la data respectivă participaţii la 12 firme, dintre care 3 erau în faliment: Centrul Medical Victoria - Diagnostic SRL Bucureşti, Densiv SRL Alba Iulia și Inter Consulting Broker - Credite SRL Bucureşti. 

De asemenea, potrivit supervizor.ro, în „palmaresul” lui Vlad Iacob mai figurează și falimentul Star Media&Film SRL.

Le mulțumesc celor de la Supervizor, e prima dată când aud de ei. Presupun că sunt o publicație foarte serioasă. E adevărat, dar trebuie să privim tot timpul contextul. Acea firmă (n.r. - Car-Go Carrier Automotive SRL) a fost în transportul rutier, auto, și a fost masiv afectată, alături de alte firme mari, de criza auto și economică din 2008-2009.

Centrul Medical Victoria - Diagnostic SRL Bucureşti e un business în care am fost acționar, nu era expertiza mea, nu consider că am vreo vină în falimentarea sa. Au fost specialiști pe care m-am bazat atunci, fără ca eu să am expertiză. Trebuie privit din nou contextul. Și la Dinamo, dacă, Doamne ferește!, se ajunge la o asemenea situație, mi s-ar datora mie sau celor care au adus clubul în situația asta?

- Reacția lui Vlad Iacob, la GSP Live

În acest moment, potrivit portalului termene.ro, care înglobează informații de la Registrul Comerțului și alte baze de date publice, șeful lui Dinamo este implicat în trei societăți comerciale: Jordache Trans SRL (asociat), Rocksolid Management SRL (asociat unic și administrator), Enso Artificial Intelligence SRL (asociat și administrator).

Creditorii lui Dinamo se revoltă

Intenția anunțată de Vlad Iacob de a tăia drastic datoriile de la 8 milioane de euro la 1,8 milioane de euro, prin refacerea planului de reorganizare după retrogradarea în Liga 2, a creat rumoare printre creditori. 

„Sunt șanse mici să se aprobe acest nou plan de reorganizare. Mai mult ca sigur, 200 din 300 de creditori înscriși la masa credală vor contesta planul. Soluția e simplă. Dacă nu aduc bani la club, faliment. 

Soluția logică ar fi să găsească un investitor dispus să se înțeleagă cu fiecare creditor în parte. «Ai de luat 10 lei? Îți dau 5». Banii toți odată! Și scoate clubul din insolvență”, a explicat pentru Gazeta Sporturilor o persoană înscrisă la masa credală.

Ovidiu Burcă, specialist în insolvențe ratate

La rândul său, și Ovidiu Burcă este un antrenor care știe cu ce se mănâncă insolvența. A mai trecut prin două experiențe de acest gen, dar în calitate de conducător. Prima dată la Oțelul Galați. 

Cu el director sportiv, în perioada septembrie 2014 - iulie 2015, fosta campioană a retrogradat în „B”, iar falimentul a venit ca o consecință după câteva luni. Burcă a mai trăit un faliment, ca președinte la Rapid (2015-2020). 

Ovidiu susține că experiențele la nivel administrativ îl ajută să înțeleagă cum funcționează un club, mai ales în pragul colapsului, cum este acum Dinamo. 

„Pot înțelege foarte bine relația antrenor-conducere. Am echilibru în a înțelege business-ul și pot înțelege rațiunile economice ale clubului”, a precizat Burcă, la RadioDinamo1948

Vlad Iacob are un tată influent

Vlad Iacob este sprijinit puternic de tatăl său, omul de afaceri și analistul politic Dorin Iacob. Acesta este considerat unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Traian Băsescu. 

Înainte de 1989, Dorin Iacob a fost ofiţer de Miliţie, iar după Revoluţie, ar fi fost racolat de SRI. El a ajuns şeful de cabinet şi omul de încredere al directorului SRI, Virgil Măgureanu. În 1998, Dorin Iacob l-a urmat pe Virgil Măgureanu în Partidul Naţional Român (PNR), devenind vicepreşedinte al partidului. 

Dorin Iacob a intrat în PD odată cu unificarea PNR-ului cu partidul lui Traian Băsescu, primind funcţia de secretar executiv, potrivit Grupului de Investigaţii Politice (GIP), organizaţie care realizează anchete şi analize referitoare la oamenii politici din România.

Experiența mea profesională vine din zona antreprenoriatului, însă pregătirea mea în football-business a însemnat o urmărire a pasiunii mele principale, fotbalul și zona de management din fotbal.

- Vlad Iacob, administrator special Dinamo

VIDEO » Ce a declarat Ovidiu Burcă după ultima victorie a lui Dinamo

Mai multe știri din Liga 2: 

Daniel Oprița, deranjat de tăcerea din birourile Stelei: „Nu putem promova! De ce nu se face nimic?”

Noutăți de la Dinamo » Cine a reziliat contractul + Ce se întâmplă cu fotbaliștii în probe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
creeperno807
creeperno807  •  28 Iulie 2022, 22:45

Sa invete din greseli si sa se puna la treaba

Ussb
Ussb  •  28 Iulie 2022, 18:03

Asta este bine! Inseamna ca au experienta oamenii si nu vor mai ajunge in acele situatii... :)

istet10
istet10  •  28 Iulie 2022, 13:39
Postat de red_panzer pe 28 Iulie 2022, 10:13

sunteti PE FATA una din entitatile care vor sa distruga, sa alunge orice investitor de la DINAMO. Cred ca peste 80% din stirile despre DINAMO pe care le publicati sunt false sau cel putin neprobate. Cautati sa murdariti in toate modurile

Sa vorbesti cand esti sigur, nu cand "crezi". Asa si? Placerea lor. Ce te priveste? Crezi ca a mai ramas ceva cuirata la Dinamo?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează