FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Ovidiu Burcă dezvăluie: „Fără acel cartier general, nu am fi azi aici!”

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a îndemnat la calm, în euforia generală a suflării dinamoviste, explicând câteva mici detalii ce l-au adus pe el și pe Dinamo aproape de o performanță uriașă, revenirea în Liga 1.
Ovidiu Burcă, 43 de ani, a îndemnat la calm, în euforia generală a suflării dinamoviste, explicând câteva mici detalii ce l-au adus pe el și pe Dinamo aproape de o performanță uriașă, revenirea în Liga 1.

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 10:35 / Actualizat marti, 30 mai 2023 11:47

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a îndemnat la calm, în euforia generală a suflării dinamoviste, explicând câteva mici detalii care au adus-o pe Dinamo aproape de o performanță uriașă, revenirea în Liga 1.

Un antrenor de 10 la finalul primei manșe a barajului de Liga 1, exact nota primită de Ovidiu Burcă în Gazeta Sporturilor după victoria-șampanie cu FC Argeș (6-1).

Vedeta lui Dinamo a luat 10 după meciul cu FC Argeș » Ce jucători au primit 1 și 2
DINAMO - FC ARGEȘ 6-1
Vedeta lui Dinamo a luat 10 după meciul cu FC Argeș » Ce jucători au primit 1 și 2

Șase goluri și o prestație de lux a unei echipe care încasa patru goluri cu nouă zile înainte de la formația secundă a Iașiului, în Copou, și care rata posibilitatea de a promova direct, după ce Oțelul Galați și-a câștigat acest drept în urma victoriei cu Unirea Dej (1-0).

Ovidiu Burcă a avut un sezon de povestit copiilor peste ani, dacă va reuși - și doar un miracol al piteștenilor, ceva mai SF decât victoria de luni seară a „câinilor” îl poate împiedica! - să readucă Dinamo în prima divizie.

Ovidiu Burcă, omul-cheie la Dinamo

După ce a promovat CSM Slatina din „C” în eșalonul secund, la a doua experiență ca principal, Ovidiu a preluat Dinamo. O echipă căzută, părăsită de jucători, fără bani, antrenându-se pe unde putea, cu amicale de milă pe la Clinceni, Chiajna sau Slobozia, cu adversarii rânjind și prevestind colapsul.

5 eșecuriîn primele 7 etape a înregistrat Dinamo în startul sezonului regulat în L2

Burcă a început o muncă sisifică, la prima vedere. Au apărut primele raze de speranță, coroborate cu eșecuri ce-au zdruncinat „haita”. La victorii, Ovidiu era cel mai bun și omul momentului pentru suporterii „câinilor”, mai ales cei din online, la eșecuri numele-i era terfelit și cu el și-al jucătorilor care azi sunt priviți ca niște eroi. Dinamo a prins play-off-ul în ultimele minute ale sezonului regulat, după un 1-1 teribil cu Poli Timișoara, care avea să capoteze.

Și play-off-ul a fost ca un rollercoaster, dar Dinamo a ajuns să pulverizeze Argeșul în primul dintre cele două meciuri de la baraj și să-l facă pe MM Stoica să exclame: „Parcă era Manchester City! Am ținut cu «câinii»!”.

Ovidiu Burcă nu se gândește încă la Liga 1

Discursul elegant și așezat al tehnicianului de 43 de ani a continuat și după succesul electrizant de pe Arena Națională. Ovidiu Burcă, îmbrăcat ca un antrenor din marile campionate ale Europei, a abordat o figură de parcă ar fi înregistrat un succes la limită, 1-0 sau 2-1. După 6-1, s-a înmulțumit numărul „câinilor roșii”, mai ales al celor care pot ajuta financiar Dinamo din vorbe, și al entuziaștilor de-o zi care văd „haita” din nou o forță în Liga 1.

+20 FOTO

Replica lui Ovidiu Burcă? „Lăsați-ne să ne pregătim de Liga 1?! Sub nicio formă! Am face o mare eroare să credem acest lucru. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, am ajuns într-un moment... Le-am explicat și băieților că pot rămâne în istoria clubului”, a reacționat antrenorul de 43 de ani.

Săftica, energizantul lui Ovidiu Burcă

Și un detaliu, mic, dar uriaș pentru care Dinamo joacă duminică, în Trivale, de la ora 21:00, cu primele cinci șanse la Liga 1, exact avantajul după prima manșă. Tehnicianul a locuit în cantonamentul de la Săftica, în camera de lângă sala de conferințe, în cea mai mare parte a sezonului actual. Astfel, a putut să conducă tot, observând, calculând, analizând și trecând la fapte.

„Fără cartierul general de la Săftica, nu am fi fost astăzi aici. Și vreau să-i mulțumesc domnului Ionuț Negoiță. Când am venit, dumnealui avea o relație foarte tensionată cu clubul. Dar ne-a înțeles doleanțele, ne-a lăsat să stăm acolo. E o atmosferă foarte bună la Săftica. N-am promis că promovăm, n-am promis marea cu sarea, ci am promis un ambient de performanță și exigență.

Mi-am găsit liniștea acolo, la Săftica, departe de tumultul orașului. Am profitat de fapul că și familia s-a mutat din oraș. (Ați trăit ca un pustnic?) Se poate spune că da”, a comentat Ovidiu Burcă, eroul zilei și al momentului pentru suflarea dinamovistă.

5 idei de la Ovidiu Burcă după Dinamo - FC Argeș 6-1:

Dacă aș fi simțit vreodată că n-am cale de ieșire, aș fi ridicat mâna și plecam! Poate unii îmi spun că sunt visător, dar așa am fost toată viața și a ieșit bine

Am auzit că domnul Borcea a venit la meci, îmi pare bine că s-a bucurat alături de noi, mai ales că partida a amintit de vremurile bune. Revenirea oricui ce poate susține financiar clubul este binevenită, Cristi are forța financiară. Așteaptă noul stadion? Să nu fie prea târziu!

Este mult entuziasm și euforie în jurul echipei. Eu nu simt lucrurile așa. Am câștigat prima parte, dar în stomacul meu lucrurile sunt foarte clare, le simt într-o manieră neutră. Nu aș caracteriza seara asta în vreun fel. Cel mai greu de gestionat este succesul. Vom întâlni o echipă, un oraș, loviți în orgoliu

A fost ceva în adâncul sufletului meu, vara trecută, că trebuie să vin să dau o mână de ajutor. Firul logicii al tuturor poate ar fi fost că trebuie să stai deoparte, în acele momente. Dar am simțit că trebuie! Și-am făcut-o

Nu le-am vorbit jucătorilor în vestiar de promovare. Noi am avut setat obiectivul nostru de multă vreme, nu l-am abandonat niciodată, de aceea suntem azi aici

Tot despre Dinamo:

EXCLUSIV El e omul pe care Cristi Borcea vrea să îl aducă la Dinamo: „Nu e o problemă să bage chiar acum 2-3 milioane de euro” + Au fost împreună pe Arena Națională

video+foto 9 detalii de la Dinamo - FC Argeș 6-1 » Imagini din vestiar, „tricoul-șampanie” al lui Bani, detaliul de la pauză + mesajul emoționant al lui Mihai Bendeac

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gicab
gicab  •  30 Mai 2023, 17:35
Postat de blackknight pe 30 Mai 2023, 12:28

corect... echipa nu e promovata inca. porneste cu prima sansa (de departe), dar nu e inca promovata. declaratie de bun simt. PS: "îmbrăcat ca un antrenor din marile campionate ale Europei" what?! daca imi iau si eu un costum la fel sunt si eu mare antrenor?! ***?! terminati naiba cu vorbele astea ... efectiv urasc cand jurnalistii lauda (sau critica) excesiv...

Tu dacă îți iei consum sa nu arați a ospătar…asta dacă nu cuva antrenezi și tu pe undeva

je__
je__  •  30 Mai 2023, 16:14

Totusi, per ansamblu, un articol decent si de o calitate peste medie, la fel ca si personajul la care face referire. Uite ca se pot scrie si articole interesante daca se doreste. Poate scapam astfel si de becalizarea presei din Romania.

bogat
bogat  •  30 Mai 2023, 16:00

Burca e un om cu mult bun simt si s-a dovedit a fi un foarte bun antrenor. Intr-adevar a facut minuni cu un lot foarte subtire care vara trecuta avea un moral sub nivelul marii, si asta la un club cu probleme financiare. Sper sa rezolve si meciul retur si sa promoveze faptic in Liga 1. Daca promoveaza merita o vara linistita, desi pregatirea pentru Liga 1 va fi cam pe aceleasi coordonate ca si vara trecuta in Liga 2 insa cu provocari mai mari. Ii va fi foarte greu pentru ca acum asteptarile sunt mai mari, nu se stie clar cine ramane si daca va putea face transferuri, insa ii doresc din suflet sa reuseasca pentru ca e genul de antrenor tanar de care avem nevoie in fotbalul romanesc. Cred ca secretul lui Burca sta in modestie, munca, faptul ca e un bun psiholog (a absolvit facultate de profil) si ca are personalitate si fermitate, nu a tolerat indisciplina si nici pseudo vedete care intoxicau echipa. Nu are licenta PRO insa e inscris la cursuri si sunt convins ca o va obtine in curand.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează