FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Discurs nemilos despre colapsul lui Dinamo: „Cine răspunde pentru acest măcel?” + Soluția găsită pentru ieșirea din criză

Dinamo e în criză profundă / Captură GSP Live
Dinamo e în criză profundă / Captură GSP Live

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 09:29 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 12:34

Ionuț Chirilă (56 de ani), fost antrenor la grupele de juniori ale lui Dinamo, a prezentat, în direct la GSP Live, strategia pe care ar aplica-o în Ștefan cel Mare pentru a evita dispariția echipei.

Chirilă nu înțelege cum un club care a rulat peste 50 de jucători doar în ultimul sezon a ajuns să retrogradeze în liga secundă și să fie amenințat tot mai puternic de faliment. Tehnicianul nu se ferește să-i arate cu degetul pe toți antrenorii și conducătorii trecuți pe la Dinamo în ultimii ani și indică soluții pentru revitalizarea roș-albilor.

Ionuț Chirilă: „A fost măcel la Dinamo. Cine răspunde pentru asta?”

„Ca Dinamo să reprezinte interes, trebuie să existe un start și cineva să miroasă acest business. Am văzut că se vorbește de cifre, dar cum vorbești de cifre? Important e cui îi dai managemntul tehnic. E o legătură strânsă între managementul tehnic și cel administrativ. Trebuie să ai un om care să transforme un jucător tânăr de 10.000 de euro într-unul de un milion de euro. Altfel, ești «la revedere»! 

Se dă managementul tehnic unor oameni care n-au competențe și care aruncă vina unul pe celălalt. Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru dezastrul pe care ei înșiși l-au adus în club. Poți să ai și buget de 10 de milioane de euro, degeaba dacă nu numești oamenii corecți.

Discurs nemilos despre colapsul lui Dinamo: „Cine răspunde pentru acest măcel?” + Soluția găsită pentru ieșirea din criză
Ionuț Chirilă / Captură GSP Live

Trebuie să construiască. Cu cine? Cu jucătorii din Academie. Există jucători. Nu sunt slabi, poate doar că n-au fost antrenați la nivel înalt. Eu cum am avut mereu generații? Ei trebuie să construiască de la zero, fără nicio investiție! Dinamo trebuie să fie ca un ghiocel, să înceapă să răsară ceva acolo. Nu e totul mort, dar trebuie să se construiască ceva pe baze sănătoase. 

Au fost aduși 57 de jucători în doi ani, asta înseamnă dezastrul? De ce nu pui pe cineva care să construiască jucători? Cine răspunde pentru ei? Malaxorul ăsta a generat cheltuieli. A fost măcel...cine răspunde pentru asta? Trebuie să vină momentul zero, să spună cineva: «Nu avem nimic, de aici plecăm!»”, a declarat Ionuț Chirilă, în dialogul purtat cu moderatorul Costin Ștucan. 

Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare  + Surse acuză: „E instrumentul PCH”
DINAMO
Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare + Surse acuză: „E instrumentul PCH”

Ionuț Chirilă: „Minte cine spune că n-are generații”

„Eu nu cred că situația e atât de rea. Dacă iei niște jucători cu salarii foarte mici - 800 de dolari - 1.000 de dolari pe lună - poți construi o echipă, important e cine e în stare să reușească arta de a transforma perspectivele în certitudini.

Am văzut doi jucători de 15 ani la o școală privată din București. Dacă eu i-aș avea pe mână, ușor ar ajunge în trei ani la primele trei clasate din Liga 1! Niște jucători atât de talentați, dar trebuie să te duci să-i descoperi, cum m-am dus eu și l-am descoperit pe Codrea Paul la Liceul Sportiv Banatul. Există jucători tot timpul, important e să te duci să-i descoperi. Minte cine spune că n-are generații.

- Ionuț Chirilă, antrenor

Organigrama lui Dinamo de acum: Zăvăleanu și atât

Pe 6 august va debuta noul campionat în Liga a 2-a și Dinamo a rămas practic fără niciun fel de conducere. Singura persoană activă e Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar. În rest, toți ceilalți șefi nu mai există

În plus, echipa nu are nici antrenor principal. Nu s-a găsit un tehnician după plecare lui Dușan Uhrin. Interimari sunt Iulian Mihăiescu și Ionel Augustin, care au condus pe rând jucătorii la meciurile amicale disputate până acum.

VIDEO Daniel Stanciu, despre dezastrul de la Dinamo: „Lucrurile s-au degradat în timp”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

ANCHETĂ Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare + Surse acuză: „E instrumentul PCH”

Dinamo coboară nivelul » Ce adversare vor avea „câinii” în următoarele două amicale

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
gipsicaretionfipsi
gipsicaretionfipsi  •  21 Iulie 2022, 00:26

Asta nu e ala care se da cu ruj? Omul nu e chiar sanatos mental. Acum ce sa mai speram? Cred ca s-a ales praful. Badea stie. Acum vad ca si Horeca ala vrea 6 milioane. Pai cine sa vina la Dinamo acum? Cand nici nu stii exact cat ai de platit si cui?

andy
andy  •  20 Iulie 2022, 12:26

sa vina Marius Niculae,Florentin Petre,Danciu,Niculescu..asa la varsta lor o vor salva pe Dinamo..ceilalti care sunt acum,nici o sansa

istet10
istet10  •  20 Iulie 2022, 00:33
Postat de creeperno807 pe 19 Iulie 2022, 22:39

Ar fi bun antrenor la Dinamo U19

E bun la orice la Dinamo. E precum alifia chinezeasca.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close