FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV // ANCHETĂ Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare + Surse acuză: „E instrumentul PCH”

Un membru al PCH, Popescu Paul Eduard, responsabil pentru comunicarea cu suporterii în actele clubului Dinamo 1948, până în 2020, execută în prezent o pedeapsă
Un membru al PCH, Popescu Paul Eduard, responsabil pentru comunicarea cu suporterii în actele clubului Dinamo 1948, până în 2020, execută în prezent o pedeapsă

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2022 07:02 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 10:04

ANCHETĂ / Un membru al PCH, Popescu Paul Eduard, responsabil pentru comunicarea cu suporterii în actele clubului Dinamo 1948, până în 2020, execută în prezent o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare, după ce a ucis un bărbat, în 2018. 

Cazul lui Popescu Paul Eduard (38 de ani), un fan cu vechi state în Peluza „Cătălin Hîldan”, scoate la iveală noi detalii despre legăturile dintre conducătorii lui Dinamo și liderii PCH. 

Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă!

În vara anului 2018, la puțin timp după ce SC Dinamo 1948 l-a angajat cu contract de activitate sportivă ca responsabil pentru comunicarea cu suporterii, funcție nou introdusă de FRF în manualul de licențiere, pe numele lui Popescu Paul Eduard a fost deschis un dosar penal. 

Mai întâi pentru tentativă de omor, apoi pentru infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte

Potrivit rechizitoriului, în seara de 21 august 2018 oficialul dinamovist l-a bătut cu sălbăticie pe un bărbat de 44 de ani, într-o parcare din zona Pieței Națiunile Unite din București. Victima avea să decedeze în spital, 3 luni mai târziu, iar Tribunalul București l-a condamnat pe Popescu în martie 2019 la 10 ani și 4 luni de închisoare.

Scene de groază într-o parcare

Scenele descrise de anchetatori sunt halucinante. „Pe fondul unor discuţii în contradictoriu cu victima, Popescu Paul Eduard şi-a scos cureaua de la pantaloni, a înfăşurat-o pe mână, a coborât din vehicul şi a început să o fugărească pe victimă prin parcare, lovind-o cu catarama curelei în zona capului, urcându-se apoi în maşină şi plecând în direcţia Palatului Parlamentului”.

Furia angajatului SC Dinamo 1948 SA nu s-a oprit aici. „La scurt timp, la ora 22:50, a revenit în locul iniţial al agresiunii cu acelaşi vehicul condus de martoră. A coborât din maşină de pe locul pasagerului din dreapta, s-a îndreptat către victimă şi a lovit-o din nou în zona capului cu catarama curelei, provocând căderea acesteia pe carosabil

După care a continuat să o lovească la cap folosind aceeaşi curea, pumnii şi picioarele, dar a şi lovit-o cu capul de asfalt de mai multe ori, lăsând-o pe carosabil în stare gravă şi părăsind zona în acelaşi autoturism, cu consecinţa decesului victimei care a survenit la data de 17.11.2018”, se arată în motivarea Curții de Apel București, din 7 octombrie 2020. 

Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale unor trecători.

Dinamo și-a găsit A1, dar numirea e momentan blocată: „Abia atunci vom avea antrenor” » Prima reacție a tehnicianului
ANTRENOR
Dinamo și-a găsit A1, dar numirea e momentan blocată: „Abia atunci vom avea antrenor” » Prima reacție a tehnicianului

Dinamo i-a făcut portret de băiat bun

În timpul procesului, conducerea lui Dinamo a încercat prin diverse mijloace să înduplece instanța și i-a făcut o caracterizare favorabilă ultrasului-angajat. 

Din rechizitoriu reiese că Popescu Paul Eduard a fost prezentat astfel: „nivelul de educaţie (studii medii), situaţia sa familială şi socială (un copil minor în întreţinere), desfăşurând activităţi lucrative aducătoare de venituri, atât anterior săvârşirii faptei, cât şi ulterior ca asistent relaţii publice la Dinamo 1948 S.A., caracterizarea făcută de angajator fiindu-i favorabilă".

Scos din arestul la domiciliu

Mai mult, în luna mai 2020, după ce Popescu a fost plasat în arest la domiciliu, în așteptarea sentinței definitive de la Apel, Dinamo i-a reînnoit acestuia contractul. „Era Negoiță” era spre final. Astfel, pe 28.05.2020, în plină pandemiei, Curtea de Apel i-a permis lui Popescu să părăsească domiciliul astfel: 

„În fiecare zi de luni până vineri, începând cu data de 29.05.2020, în intervalul orar 08:00 - 16:00, pentru prezentarea la punctul de lucru al S.C. Dinamo 1948 S.A., în vederea prestării muncii în baza contractului de activitate sportivă nr. 217/18.05.2020 încheiat cu angajatorul S.C. Dinamo 1948 S.A”. 

În prealabil, Popescu primise acordul instanței să părăsească imobilul în ziua de 18.05.2020, în intervalul orar 09:00-12:00, pentru prezentarea la punctul de lucru al S.C. Dinamo 1948 S.A, în vederea perfectării actelor de angajare. În prezent, Popescu Paul Eduard este deţinut în Penitenciarul Rahova.

„E instrumentul PCH”

Popescu Paul Eduard este recunoscut printre suporterii lui Dinamo ca omul care a intervenit în instanță ca să blocheze acordarea personalității juridice pentru Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo, asociație rivală cu PCH. 

A fost instrumentul celor din PCH, iar angajarea la Dinamo 1948 a fost ca o recompensă din partea conducătorilor DDB, după ce au ajuns la butoanele clubului”, susțin surse din anturajul clubului din Ștefan cel Mare.

Nu a fost o angajare fictivă. Era un băiat din PCH, responsabil de relația cu suporterii. Ne obliga licențierea. Avea un salariu de 400-600 de lei. Eu i-am semnat contractul lui Popescu Paul Eduard.

Era un băiat cu care puteai să te înțelegi. Venea și îmi prezenta coregrafiile pe care le pregăteau suporterii. Au venit la mine și m-au rugat să-i prelungesc contractul, în 2020, până la hotărârea definitivă a instanței. Contractul a fost suspendat cât a fost arestat, apoi l-am reactivat când era plasat în arest la domiciliu.

- Bogdan Bălănescu, ex-director general Dinamo

VIDEO Dumitru Dragomir: „Au venit doi băieți la mine să investim la Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo și-a găsit A1, dar numirea e momentan blocată: „Abia atunci vom avea antrenor” » Prima reacție a tehnicianului

Dinamo coboară nivelul » Ce adversare vor avea „câinii” în următoarele două amicale

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  26 Iulie 2022, 18:46
Postat de istet10 pe 26 Iulie 2022, 17:02

12 + agravant? Ce-i asta? Iarta-ma, dar prostanac tare. Cu siguranta ca nu prea ai scoala. Si majusculele sunt o necunoscuta pt tine. Ti-am spu cand se da pedeapsa maxima. Cand fapta e produsa in conditii agravante:

Și ce nu este agravant in cazul asta. Mai mult decât să moară ce vroiai sa fie? Mai mult decât să se întoarcă ce trebuia să facă să fie agravant? Tu chiar aperi criminalii?

istet10
istet10  •  26 Iulie 2022, 17:14
Postat de DoarDiviziaB pe 26 Iulie 2022, 10:06

si de ce nu i-a dat 12 ani + agravant pentru ca s-a intors sa il bata a doua oara si cu atat mai mult ca loviturile au fost de un sadism iesit din comun?

12+agravant ? Ce e asta? Ba, ti-am explicat ca pedeapsa maxima se da atunci cand fapta e produsa in conditii agravante. Iti reamintesc ce am mai spus: "Pedeapsa maxima se aplica daca victima era un batran, bolnav, copil sau individ fara mijloace de aparare (arestat, aflat in detentie). " Conditie agravanta mai este si daca fapta (agresiunea) s-a produs noaptea, prin surprindere sau daca a fost infaptuita de un sportiv precum boxerii, luptatorii profesionsiti, atc. Faptul ca l-a batut in mai multe serii nu-i agravanta. Putea fi considerata daca, cand a revenit, l-a gasit in stare de inconstienta. Opreste-te. E clar ca pre multa carte nu ai. Incadrarea nu-i nedreapta. Legea e prea blanda poate.

istet10
istet10  •  26 Iulie 2022, 17:02
Postat de DoarDiviziaB pe 26 Iulie 2022, 10:06

si de ce nu i-a dat 12 ani + agravant pentru ca s-a intors sa il bata a doua oara si cu atat mai mult ca loviturile au fost de un sadism iesit din comun?

12 + agravant? Ce-i asta? Iarta-ma, dar prostanac tare. Cu siguranta ca nu prea ai scoala. Si majusculele sunt o necunoscuta pt tine. Ti-am spu cand se da pedeapsa maxima. Cand fapta e produsa in conditii agravante:

Vezi toate comentariile (58)
Comentează