FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo, nevoită să părăsească „Arcul de Triumf”, după promovare » Noua casă la revenirea în prima ligă

Dinamo ar vrea să joace meciurile de acasă în Liga 1 tot pe cocheta arenă „Arcul de Triumf”, doar că acolo nu se poate implementa VAR, momentan, astfel că roș-albii ar putea împărți Arena Națională cu FCSB, în startul ediției viitoare.
Dinamo ar vrea să joace meciurile de acasă în Liga 1 tot pe cocheta arenă „Arcul de Triumf”, doar că acolo nu se poate implementa VAR, momentan, astfel că roș-albii ar putea împărți Arena Națională cu FCSB, în startul ediției viitoare.

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 09:05 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 09:28

Dinamo ar vrea să joace meciurile de acasă în Liga 1 tot pe cocheta arenă „Arcul de Triumf”, doar că acolo nu se poate implementa VAR, momentan, astfel că roș-albii ar putea împărți Arena Națională cu FCSB, în startul ediției viitoare.

Dinamo se pregătește de marea revenire în Liga 1! Rezultatul primei manșe a barajului Ligii 1, 6-1 cu FC Argeș, plasează "haita" drept favorita indubitabilă la biletele pentru primul eșalon. Returul este sâmbătă seară la Mioveni, de la ora 21:00, dar suporterii roș-albilor au pregătit o revenire fastuoasă pe prima scenă fotbalistică.

Dinamo a anunțat câte bilete a primit pentru returul cu FC Argeș » Cum se apără piteștenii după schimbarea stadionului + Ultrașii spun că nu vin la meci
FC ARGEȘ - DINAMO
Dinamo a anunțat câte bilete a primit pentru returul cu FC Argeș » Cum se apără piteștenii după schimbarea stadionului + Ultrașii spun că nu vin la meci

Dinamo vrea să joace pe Arena Națională în sezonul viitor

În afara celor 2.000 de dinamoviști care vor avea voie în interiorul arenei "orășenești" din Mioveni, urbea situată la 20 de kilometri de Pitești, grupurile și paginile de Facebook ale "câinilor" fac un apel pentru a se strânge 10.000 de oameni care să însoțească autocarul formației la revenirea în Capitală.

După un an de supărări, de frustrări, de rușini și de incertitudini, dinamoviștii vor să sărbătorească readucerea echipei în Liga 1, mai ales că suporterii sunt văzuți ca pilonul principal ce-au susținut clubul să nu se prăbușească și, mai mult, să producă marea revenire. 

Cei din PCH au în plan un corteo istoric pe autostrada București - Pitești, cu mii de mașini și de fani care să acompanieze autocarul "câinilor" spre Ștefan cel Mare.

Dinamoviștii n-au mai petrecut de multă vreme, unii de la campionatul câștigat în 2007, alții de la "Minunea de la Liberec" din 2009, alții de la Cupa și Supercupa României din 2012, dar noaptea de 3 spre 4 iunie se anunță una alb-roșie.

150de mii de euro este bonusul de echipă pe care conducerea clubului îl oferă drept supliment la ceea ce elevii lui Ovidiu Burcă au trecut în contractele individuale

Ei ar vrea la "Arcul de Triumf"

Entuziasmul va fi înlocuit cu pragmatismul și realismul după aceste zile în care dinamoviștii celebrează deja promovarea, după un succes-șampanie cu adversara de la baraj.

Sunt multe probleme simple, dar complicate, de rezolvat. Și nu este vorba doar de licența PRO a antrenorului Ovidiu Burcă, 43 de ani, MVP-ul acestui sezon.

Unde vor juca roș-albii în proximul sezon? În Liga 2 nu era VAR, în primul eșalon este nevoie să ai un stadion unde se poate amplasa instalația VAR. "Câinii" luaseră, inițial, în calcul să joace pe stadionul "Arcul de Triumf" prima manșă a barajului cu FC Argeș, fiind familiarizați cu arena din centrul Capitalei, doar că acolo li s-a transmis clar că nu se poate instala tehnologia VAR.

Bineînțeles, dinamoviștii vor dori să joace acolo meciurile de pe teren propriu, în condițiile în care arena din Ștefan cel Mare iese din discuție, urmând a fi demolată, iar variantele Giurgiu și Clinceni nu sunt de "noul Dinamo" cu Burcă, Nicolescu et Co.

18mii de euro costă pe Dinamo doar închirierea stadionului "Arcul de Triumf": 5.000 de euro - chiria evenimentului, 4.000 de euro - operarea echipamentelor stadionului, 4.000 de euro - curățenia, 3.000 de euro - nocturna, 2.000 de euro - schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului

Mai scump, dar se bazează că vor urla "câinii" pe Arena Națională

Astfel, în mod realist, dacă nu se va rezolva cu sistemul VAR la "Arcul de Triumf", asimilată de dinamoviști ca și casa de închiriat până când vor avea noul stadion ultramodern în Ștefan cel Mare, roș-albii vor juca meciurile de acasă în proximul sezon de Liga 1 pe cel mai mare stadion al țării. Tot pe Arena Națională au jucat și barajul cu FC Argeș (6-1), și meciul orgoliilor cu CSA Steaua (3-0).

Varianta Arena Națională necesită cheltuieli mai mari pentru "câini", aproximativ 50.000 de euro, tot "tacâmul", cu închirierea stadionului plus tot ceea ce ține de organizare, dar oficialii dinamoviști se bazează în continuare pe fanatismul fanilor roș-albilor. Rețeta de succes va fi completată în vară cu un număr mai mare de abonamente, pe fondul promovării echipei în L1, plus pe un număr mare de spectatori la meciurile de acasă ale formației lui Ovidiu Burcă.

Practic, dinamoviștii ar putea împărți aceeași arenă cu marea rivală FCSB. Chiar dacă fanii "câinilor" apostrofează CSA Steaua, prin prisma numelui și a rivalității din Liga 2, Dinamo așteaptă Derby-urile de România. Dacă, momentan, alb-roșii sunt conștienți că nu se pot duela la performanțe și la mercato cu gruparea lui Gigi Becali, știu că pot impresiona la nivelul suporterilor. 

42.439de spectatori este noul record de asistenţă în fotbalul românesc în Liga 1, FCSB - CFR Cluj (1-0), în mai 2023, meciul cu cea mai mare audiență din ultimii 7 ani

48.632de spectatori a adunat Derby-ul de România FCSB - Dinamo în 2016

Meciurile jucate de Dinamo pe Arena Națională în ediția 2022/2023

MECINR. FANI
Dinamo - CSA Steaua (1-2)18.000
Dinamo - CSA Steaua (3-0)14.954
Dinamo - FC Argeș (6-1)24.480

"Dinamo joacă fotbal șampanie"

Conducerea "câinilor" este și secretoasă, și ponderată atunci când vine vorba despre fiesta pe care suflarea dinamovistă o așteaptă pentru a celebra promovarea en fanfare în Liga 1. "Nu am pregătit nimic, fiindcă încă nu suntem în prima divizie", au reacționat la unison oficialii roș-albilor. 

În culise se pregătesc tricouri speciale precum celui mediatizat de Ahmed Bani, unul dintre marii absenți de pe teren a dublei cu FC Argeș, în care apare un "câine" savurând un pahar de șampanie și sloganul "Dinamo joacă fotbal șampanie". Tricourile sunt deja comercializate pe site-urile oficiale ale roș-albilor la prețul de 120 de lei bucata, ele au apărut de mai multe săptămâni, sunt purtate fie de suporteri, fie de colaboratori ai clubului. z

Citește și alte știri:

Dinamo a anunțat câte bilete a primit pentru returul cu FC Argeș » Cum se apără piteștenii după schimbarea stadionului + Ultrașii spun că nu vin la meci

Mourinho, un car de nervi după finala Europa League » S-a luat de arbitru: „Ești o rușine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
parintele.gurgui
parintele.gurgui  •  02 Iunie 2023, 13:38

Gheorghe nu te crede mai mare decat esti! Un soricel gigistfrustrat si obsedat de Dinamo, pentru ca acest club este obsesia ta perpetua! Toate mesajele tale iti dovedesc frustrarea imensa! Tu uitimereu la Dinamo ca broasca la bordura! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gheorghe
gheorghe  •  02 Iunie 2023, 00:02
Postat de parintele.gurgui pe 01 Iunie 2023, 14:07

Da' tu băi conțărane, cat de sus stai, de esti asa de ,,superior de masă.. ??...Da, precis stai la etajul 10, cobori seara ***. Da bă, uite de indivizi imunzi ca tine nu vrea Dinamo să tină cont, atuci cand vrea sa se bucure in Divizia B! Pentru ca Dinamo a tras tare, sinura, neavantajată de nimeni si pentru ca acum e timpul sa se bucure! Sau trebuie sa-ti ceara tie voie, cand te trezesti tu dimineata, ***?

...,,nu vrea Dinamo să tină cont, atuci cand vrea sa se bucure in Divizia B! "....Îmi cer scuze ! Qed. Dinamo, divizia B...bucurie ... Bălăceanca etc, etc....Mult succes in continuare , traiasca militia și însănătoșire grabnică ! Dacă mai e cazul ....

creeperno534
creeperno534  •  01 Iunie 2023, 22:57

Articolul trebuie corectat

Vezi toate comentariile (19)
Comentează